Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Slezy Wothan

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszerváltás óta fokozódó érdeklődés mellett egyre növekvő szinten foglalkoztatja az embereket őseink származásának kérdése. Vajon mely népből származunk? Kik lehettek őseink? Kik a legközelebbi rokonaink? A szkíták, hunok, avarok leszármazási „vonalán” helyezkednek el az „ősmagyarok”, vagy…..
Slezy Wothan 2016.07.07 08:50:16
@advocate1: Genetikailag 0% - finnugor gének vannak a ma élő kárpát - medencei (erdély, felvidék, stb..), Nagy Magyarország területén élő magyar ajkú népeknél.
63 % a tarin medence és környéke valamint a belső- ázsiai népekkel egyezik. A belső ázsiai népek jelentős részénél és a magyarokban is SAMU (vértesszőlősi Homo Hungaricus) génjei szerepelnek 32 % - ban. Az európai nordikus gének nem vagy csak nagyon jelentéktelen mértékben vannak jelen a mai és egyáltalán semmilyen mértékben a "honfoglalóknál" - ( "Y" és mitokondriális vizsgálatok). Ezek nemzetközi tények, amelyeket már az MTA is kezd elfogadni és átértékelni a magyarok eredetét.

A genetika és antropológiai vizsgálatok egyértelműsítik az eredetet, de még 1 -2 történész és nyelvész a politikai indíttatás miatt mereven ragaszkodnak a finnugor elmélethez, mely egyre inkább kútba esik a bizonyítékok hiányában.