Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darkplant

60 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
darkplant Párhuzam 2016.09.21 08:51:21
Nemrég Budapestre vetett az élet. Újabban ritkán fordul elő, az élet (haha, a párt álneve) alakította így. Azonnal feltűnt, hogy a Belváros mennyivel "tisztább" lett. Nincsenek hajéktalanok, "lopottződségegyszázas"  árusok az aluljárókban, de a szépemlékű szórólapozókat sem láttam. Deák tér, Móricz,…..
Kritizátor Kicsoda Mr. Robot? 2015.08.27 14:00:00
A sajnálatos Virginia-i lövöldözések miatt egy hetet csúszik az évadzáró, ez bőven elegendő idő ahhoz, hogy aki nem látta pótolja a Mr. Robotot.  Ha úgy kellene indítanom a cikket, hogy mit tudunk a Mr. Robotról, akkor nyugodtan leírhatnám, hogy semmit. Igyekszem spoilermentes lenni, ám ha valaki…..
darkplant 2015.08.30 12:40:02
...A sorozat érdekesen indul. Olyan, mintha fogák volna az elhíresült Neurománc regényt, lehámozták volna róla a jövő teóriákat (szervátültetés minden szinten, mátrixban járkálás, AI-k) de megtartották az antiszociális, drogfüggő, gépébe szerelmes főhőst, akik nagyobb erők rángatnak. A kiírtott elemek helyett pedig betették a ma népszerű elemeket: skandináv szereplők, gazdasági válság, egy kis ötven árnyalatú szado-mazo szex stb.

Nemrég New Yorkban jártam, az utam nagyon mély nyomot hagyhatott bennem, mert a sorozat külsős jelenetei (metró, külváros, de főleg Cooney Island) nagyon megkaptak. Ám maga a történet engem elveszített a harmadik rész után. Túl sok mellékszálat tettek bele, nem vagyok kíváncsi a gazdag elnökcsemeték kegyetlenkedéseire, a szerelemi össze-visszaságokra. Túl sok drámát látok a való életeben, nyilván ez az oka.

A technikai részt szeretik dícsérni. Valóban, a mai tévésorozatok és filmek tele vannak mindenttudó hekkerekkel, akik bedugnak egy USB driveot egy számítógépbe és jelszó megadása nélkül lemásolnak róla mindent, valamit minden technikai nehézség nélkül távolról hekkelnek akármit (kamera, telefon, szgép stb) _Ehhez képest_ ez a sorozat reális. De azért ne ájuljunk el. (Érdemes elolvasni hekker interjúkat. A mai napig az emberi butaságból szerzik meg a jelszavakat. Felhívják a titkárnőt az IT nevében, hogy távoli ellenőrzést végeznének... bejutanak az épületbe és az asztalra-falra felírt jelszavak után kutatnak... a rendszerek jelszó emlékeztetőinek hibáit használják... De minden ilyen folyamat napokat-heteket vesz igénybe.)

A Mr. Robot abból amit én láttam inkább egy társadalmi dráma némi techno-krimivel nyakonöntve. Fordított aránnyal tovább néztem volna...
darkplant A váci csata 2015.03.14 07:43:12
Emlékezzünk meg egy jó tanárról. A váci Lőwy Sándor, később Boronkay György műszaki középiskola történelemtanára. Mint minden jó tanár közgyűlölet tárgya a hétköznapok szintjén. Szigorú, többet követel, mint a könyv, nem "jó fej"... aztán érettségi után pár…..
Megakadt ma a szemem egy blogbejegyzésen. Címe "Balhé határok nélkül." (Trackback: http://kulturmunka.postr.hu/balhe-hatarok-nelkul) Tipikusan 2014-ben trendi bejegyzés. Vegyünk valamit, ami ismert (a népszerűt nem merem használni), mondjunk róla valamit, ami vagy igaz, vagy nem, de…..
darkplant Steal like an artist 2013.04.16 00:13:07
A cím, az angolul nem tudók számára, egy kifejezés, mely annyit tesz, úgy lopj, mint egy művész. Annak a finomítására szokták használni, ha valaki lustaságból vagy tehetségtelenségéből fakadóan - vagy mindkettő - egyszerűen lemásolja valaki más technikáját. Ecsetvonásait,…..
"A választásaink végtelen számú valóságot hoznak létre""Akkor menjünk vissza az időben és változtassuk meg a jelent!"A- Vissza a jövőbe- Ház a tónál- Idétlen időkig- Fringe (Rejtély)- Lost (Eltűntek) 4x5- Torchwood (Idegen vadászok) 2x3- Doctor Who (Ki vagy,doki?) 3x10- Az…..
Ezen a héten egy email várt a postaládámban a TFL-től. Amellett, hogy rendszeresen tájékoztatnak a hétvégi karbantartásokról és leállásokról, írnak újításokról, egyéb érdekességekről is. Már az olimpiai idejére el akartak készülni vele, de végül kis csúszással,…..
darkplant 2013.03.16 14:01:10
@tildy:): Tizenot evig neztem otthon a kalauz rendszert buszon, vonaton, BKV-n. Az a baj annak a megszuntetesevel, hogy a sok allasat veszitett, akit most csapatban rikacsolo BKV ellenorkent, Nyugatit ellepo kapuor-jegyvizsgalokent latni, mind-mind munkanelkuli lenne ujra. Tavaly jartam New Yorkban, ott sincs chipes fizetes, de ellenor-banda sem. Ellenben alig-alig kijatszhato vastag racsos belepteto...

A jegyarakat senki ne hasonlitsa ossze, mert otthon (Bp) nincs zonas kozlekedes. Otletkent felmerult, de nem hoztak ossze. Pedig egy Ujpest-Kobanya tavolsagert jobb helyeken mar ket zonaatlepest kell fizetni.
Van valami kényelmesen megnyugtató a konzervativizmusban. Úgy képzelem el őket, mint a hatalmas fotelekben üldőgélő, egész nap csak szivarozó és újságot olvasó klubtagokat, akiknek a legfontosabb időtöltése a bridzselés mellett a világ dolgainak megbeszélése és…..
darkplant A Dal (kapcsán) 2013.03.03 17:22:43
"Evvel a dalban mondom el"- SickRatMan Néha a szikra mástól jön. Ezúttal valaki a fb-on tette fel a kérdést, hogy csak neki tűnt-e fel, hogy a Magyar Televízió A DAL című adása mennyire át van itatva népnemzeti, rendszerhű elemekkel, és az jut tovább, aki először nyilvánítja…..
Kedves Kis Hazám. Ismét benne vagy a világhírekben. Gratulálok. Vagy mi. :( ..
darkplant Huszonharmadik év 2012.11.05 09:55:58
Magyarországon a filmek szinkronizálása - amennyiben Filmművészeti Egyetemet nem végzett énem jól informált - egyszerű cenzúraként kezdte. Hogy a nyugati filmek nehogy rejtett üzeneteket közöljönek a keleti megszállás évei alatt, a filmeket egyszerűen leszinkronizálták, ezzel…..
darkplant neM1 2012.07.29 00:52:13
Csak ülök és ámulok. Ki ez a két alulművelt bunkó, aki tönkreteszi az olimpiai megnyitó közvetítését. Oké, a riportereink harminc éve nem tudnak szinkrontolmácsolni semmit. Sem Oscar gálát, sem politikai beszédet, sem sporteseményt. De ha már van forgatókönyv, ha már van…..
darkplant PODtalanság 2012.06.23 14:23:00
Nevezthetném 22-es csapdájának, csak épp a generációm és az elődeink már elkoptatták, a fiatalság pedig nem érti mert nincs benne egy legalább három betűs rövidítés. Inkább minősítés nélkül jöjjön néhány tény. 16 hónapja interneten kérem a gázszámlámat és…..
darkplant autó extra 2012.06.10 23:47:00
Ha még nem tűnt fel volna mindenkinek, akkor rámutatnék az autóreklámok közös jellemzőjére. Az egyik személygépkocsi beépített navigációt tartalmaz, a másik MP3 lejátszót, a harmadiknak mind a négy kereke fordul a jobb útkövetés érdekében, a sokadiknak sokadik fajta extrája…..
Az a baj a bulvárral, hogy annyira a jelentős vagy jelentéktelen szereplőkre koncentrál, hogy minden más mellékessé, idővel pedig feleslegessé válik a számára. Gyorsan postoljunk ki egy képet egy nagy hírértékű valakiről és írjunk mellé bármit - ez a bulvár receptje. S azt…..
Ennyire rossz lenne a memóriája mindenkinek? Az, hogy a tévé elé butult nézőknek nincs semmilyen távú memóriája, az, mondhatni természetes állapotuk. Hiszen erre épít minden marketing tevékenység legyen az politikusok, tévéműsorok, vagy termékek felemelése. (Egyeteln péda csak…..
darkplant Siessünk, siessünk... 2011.12.06 11:13:00
Legyen most napirenden az [origo]. Szerintük a Csizmás kandúr egy rettentő jó film. Annyira, hogy a fele is van annyira jó, mint a szülőatya mozi, a Shrek.     De az is lehet, hogy ellenkezőleg, rossz véleményük van a filmről és azt szerették volna írni, hogy a…..
Az nem újdonság, hogy a Nyolcvan nap alatt a föld körül (melyben nincs karate), a Bambi, a Notre Dame-i toronyőr (aki ugye meghal), a Kis hableány (aki ugye meghal), Micimackó (akit elfelejt Róbert Gida, mert felnő) és megannyi más történet után a Disney újabb klasszikust készül…..
darkplant Szép magyar történet 2011.11.15 12:50:33
Annyira jellemző, hogy ennél magyarabbat, XXI század elejit nem is lehetne találni.Van tehát pár taxin és szolgálati sofőrrel, szolgálati Audin járó hólyag az ötödik kerület közepén, akik eldönthetik, hogy a tizenhetedik kerület legvégén egy forgalmas kereszteződésben, ahol…..
darkplant Az a fránya pénz 2011.11.08 08:03:00
Van itten egy újság. Évek, évtizedek óta létezik. Ám most úgy egy hete nagy a felhajtás körülötte újra, mióta Csurka István a főszerkesztő (bizottság elnöke, hogy hangzatosabb legyen a cím és persze, csupa nagy betűvel, ahogyan azt M. Ferenc zsidó iró száz éve megjósolta)…..
Csak úgy KRETÉN stílusban (a kimúlt újság tiszteletére).Index cikk címe: "Melyik volt VV4 döntő legócskább produkciója?"A) Az egész döntőB) Az egész műsorC) Az egész műsor + a támogató cikkek (index, origo az élen) --Kicsit komolyra fordítva a szót. Vegye…..
darkplant Blog.hu fail 2011.04.28 14:31:00
Első lépésként írjunk egy bejegyzést és hívjuk fel a figyelmet a screenshoton látható kis megjegzésre valamint arra, hogy az egész kezelőfelületen nem lehet beállítani, hogy mely időzónában tartózkodom. Publikáljuk, és próbáljuk megtekinteni. Hol van? Hová lett? Az…..
darkplant Szociologika 2011.04.28 12:15:29
 Egy munkatársam alig egy hete vásárolt kerékpárját ellopták. Szomorú eset. Még szomorúbbnak találom, hogy az erről folytatott beszélgetés harmadik percében előkerült egy link (http://www.youtube.com/watch?v=eFLMa_WNvvE). A videó egy rövid dokumentum film arról, hogy valaki…..
darkplant Kormos Anett kép 2011.04.19 21:45:56
Kormos Anett (újságírónő, családanya, humorista) tegnap panaszolta a Showder Klub adásában, hogy kevés képet talált magáról a neten. Íme egy: Kormos Anett...