Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sz. Kriszta

30 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kozmetikai kezelések alkalmával gyakran találkozhatunk ultrahanggal, de sokan nem is tudjuk pontosan, hogy is működik ez a széles körben alkalmazható technika. Az ultrahang (továbbiakban UH) a hallható hangok felső határa fölött lévő rezgések gyűjtőneve. A kozmetikában ezeket a…..
Sz. Kriszta 2019.10.21 13:57:57
Több okból is nehéz volt megírni ezt az utolsó bejegyzést, ez magyarázza a jó hónap csúszást. Egyrészről szomorúvá tesz, hihetetlen élményben volt részünk, aminek most vége lett, másrészről annyi és annyiféle mondanivalóm és tanácsom lenne, hogy nehéz belekezdeni egy összegzésbe. Végül úgy…..
Bár megjelenése nem annyira ikonikus, mint a Kuala Lumpur-i Petronas tornyoké, az 1999-ben átadott Baiyoke Sky Hotel megkerülhetetlen bangkoki látnivaló. A maga 309 méterével és 88 emeletével Thaiföld legmagasabb épülete és a világ hetedik legmagasabb szállodája. Amúgy nemsoká átadnak egy igen fura,…..
Bangkok kihagyhatatlan látnivalója a királyi palota és benne a Wat Phra Kaeo templom a Smaragd Buddhával. Naívan azt gondoltuk, hétfő délelőtt biztos nem lesznek sokan. Ehhez képest már több száz méterrel előtte hömpölygött a tömeg: a kínai holdújéves turista csúcsszezon forgalmát megduplázta a…..
Ha az ember két gyerekkel utazik, akkor muszáj időnként pihenőnapot tartani. A gyerekek igénylik, hogy kicsit elmolyolhassanak a játékaikkal, mi pedig ilyenkor pakolászunk, blogot írunk, fényképeket válogatunk, mosást és bevásárlást intézünk, stb. Ilyenkor általában sehova nem megyünk, vagy valami…..
Kórházlátogatás ugyan nem volt a tervezett látnivalók listáján, de egy ilyen hosszú útnál mi is éreztük, hogy elkerülhetetlen lesz. Pont azért jöttünk ezekbe az országokba Ázsián belül, mert a fórumosok tapasztalatai alapján az egészségügyi ellátás jobb, mint a miénk. Őszintén szólva itt Thaiföldön,…..
Egyik nap sétáltunk, és megszólal Viki, hogy ő múzeumba szeretne menni. Elképzelésem sincs, honnan jött neki az ötlet vagy pontosan tudja-e egyáltalán mi az, de ki vagyok én, hogy gyermekem kulturális étvágyának útjába álljak – kerestünk hát egy gyerekbarát múzeumot neki...
Megérkeztünk Bangkokba, utunk utolsó állomására. Már van egy kellemes várakozásunk a karnyújtásnyira került otthoni létre: saját ágy, sült hurka és kolbász, jó magyar leves, kenyér és persze baráti beszélgetések. Érdekes dolog ez, a mindennapi élet apróságai csak akkor hiányoznak, ha elvesszük őket,…..
Egy ismerősünk írta nemrég a Facebook-on, hogy az összehasonlítgatás az egyszeri utazó ismérve. Lehet benne valami :) De ha már Phuketet Siófokhoz hasonlítottam, akkor Ao Nang az andamán-tengeri Balatonfüred. Modern nyaralóváros szép természeti környezetben, ahol a part ugyan keskeny és kicsit…..
Koh Lanta... csak rágondolni is mosolyt csal az arcomra. Nagyon-nagyon jól éreztük itt magunkat. Ismét gyerekkorom legszebb nyarai jutottak eszembe. Amikor egy szál törülközővel indultunk fürdeni a szolnoki Holt-Tiszta partjára, a nap utolsó sugaraiban fürödve ringtunk a mólón és ettük a…..
Ez egy rendhagyó, filozofikus bejegyzés lett. Aki nem szereti az ilyesmit, annak röviden: Phuket Patong partja nagyon szép, de ettől függetlenül csak a nyüzsgést imádóknak ajánlanám... bár inkább nekik sem. Fényképek a galériában alább...
Minden relatív:) Amikor még Chiang Mai-ban voltunk, úgy éreztem, ennél azért vannak jobb helyek a földön és alig vártam a tengerpartot. Több minden is közrejátszott ebben: kifogtunk egy soha nem látott esős, borult időjárást, a város maga csalódás volt, mert hiába szép a környéke, minden messze van,…..
Egynapos kirándulásként elmentünk a Chiang Mai-hoz közeli Queen Sirikit Botanikus Kertbe. A kertet a királynő 60. születésnapján alapították – bár nevét csak később vette fel –, a már korábban bemutatott Doi Inthanonon álló lila pagoda mellé. Nem semmi szülinapi buli lehetett :)..
Nehéz küzdelemben új győztes került a legszebb hely trónra, a malajziai Cameron-felföldet váltotta a Doi Inthanon nemzeti park. Itt található Thaiföld legmagasabb hegye – Doi Inthanon - a maga 2565 méterével, mely végső soron a Himalája előhegye. (Morális dilemmáról is szavazhattok privátban: ér-e…..
Chiang Mai látnivalóinak ékköve toronymagasan egy templom - Wat Phra That Doi Suthep - ami a közeli hegyen épült úgy 1000 méter magasságban. Hétköznap délelőtt mentünk és így is durván hömpölygött a tömeg az amúgy valóban nagyon szép, gazdagon aranyozott templomnál és a hozzá vezető 200+ lépcsőn...
Chiang Mai egy nagyjából Szeged méretű város, észak Thaiföld fővárosa mely majd ezeréves történelemmel rendelkezik és az ország legmagasabb hegyei veszik körül. Nagyjából ennyit tudtunk róla, amikor úticélként választottuk fél éve. Eredetileg rövid hetet terveztünk itt de aztán olvasva Bence…..
Kuala Lumpur legjobban várt kirándulása kétség kívül a Cameron-felföld volt. Ez a főleg teaültetvényeiről híres térség 1500 méter magasan fekszik, klímája egyedülálló Malajziában, olyan, mint nálunk tavasszal, csak sokkal párásabb. A várostól úgy 200 km a táv, de a hegyeknél nagyon kanyargós és…..
Ázsia, gyerekkel Kuala Lumpur 1. 2016.12.22 09:04:19
Szerencsésen megérkeztünk Kuala Lumpurba, ahol karácsony végéig leszünk. A szállást még Langkawin átfoglaltuk, mert bebogarasodott a hely, ahova tavasszal foglaltunk és én még egy hetet nem bírok többlábú lakótársakkal - és milyen jól tettük! :)..
Utolsó napunkat töltjük Langkawin, a gyerekek Tamással a tengerparton, én elvileg bepakolok. Azt kell mondjam, amilyen rosszul indult annyira megszerettük – vagy megszoktuk – ezt a helyet. Szingapúr pörgése után jólesett nap mint nap semmit sem csinálni, abszolút gyerekkorom tóparti üdüléseit…..
Életünk Langkawin csendes nyaralómódban telik - tenger, evés, alvás, játék :) Néha azért kell egy kis változatosság, így tegnapelőtt befizettünk az 5 az 1-ben mangrove erdő túrára a Kilim Karst Geoforest Parkba - motorcsónakos túra haletetéssel, sasetetéssel, majomúsztatással, denevérbarlanggal és…..
Szingapúr meglepett, minden értelemben! Hihetetlen, hogy a kreativitás, a pénz és egy jó vezetés mire képes, szerintem ez lenne a követendő minta az egész világnak. Ultramodern, nagyon tiszta és hatékony, tele kedves emberekkel. Sokan kérdeztétek élnék-e itt. Ha lehetőségem adódna 1-2 évig esetleg,…..
Röviden így tudnám összefoglalni eddigi véleményemet Langkawiról (sziget Malajziában): hááátttt... De anyukám kiskoromban megtanított, hogy "hát-tal nem kezdünk mondatot", így jöjjön a hosszabb verzió is...
Sentosa a szingapúriak Margit-szigete vagy Kopaszi-gátja, és itt van az egyetlen strandolásra is alkalmas partszakasz is - meg se lep, hogy mesterséges, ráadásul import homokkal van felszórva. Mi hétköznap délelőtt mentünk, így még elviselhető volt embertársaink jelenléte és a parton is kaptunk…..
Bár tériszonyos vagyok, gyermeki lelkesedéssel megyek fel minden magas épületre, kilátóra, hegycsúcsra. Egyszerűen a panoráma perspektíva mint olyan annyira lenyűgöz, hogy megéri a "fájdalmat"...
Na, ez gyönyörű volt! Mintha egy Hajógyári-sziget méretű pálmaházban sétáltunk volna: zöld trópusi növények, színes virágok és Danika örömére érdekes állatkák (10 méterről kiszúr egy százlábút). Bementünk az orchidea kertbe is - egy elképesztő mesevilág! Álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyiféle…..