Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Melegedő

30 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkeserítő látni, hogy a Fidesz-kézbe került Mandiner minként bújtatja politikai állásfoglalását – szemét Momentum, pfúj, pfúj – homofób és rasszista ideológiák mögé. Közeleg a Pride, előbújtak a gyűlölködő keresztények...
Melegedő 2017.06.28 22:25:33
@MaxVal BircaMan HJCD: Birca! Már komolyan aggódtunk érted. Vagy minket már nem is utálsz?! Legalább annyit kommentelhettél volna a mai cikkünkhöz, h "az összes buzi dögöljön meg méhnyakrákban"...
„...az emberi jogok el nem ismerése és semmibevevése az emberiség lelkiismeretét fellázító barbár cselekményekhez vezetett...” „...szüntelenül szem előtt tartja, hogy az emberi szabadság és az emberi méltóság egy ésoszthatatlan és az egyik ember ellen akár társadalmi helyzete, akár származása,…..
Fogadjátok szeretettel új cikksorozatunkat, melyben LMBT témájú filmeket fogunk kivesézni, meleg szemmel. Többen is kérdezték már tőlünk, hogy milyen filmeket ajánlunk azoknak, akik szeretnének bepillantást nyerni a homoszexuálisok varázslatos világába, így ezzel a sorozattal elsősorban nekik fogunk…..
Melegedő Meleg Holokauszt 2017.01.31 11:57:19
Január 27-e a holokauszt nemzetközi emléknapja.  A második világháború előtt és közben meggyilkolt milliókra emlékezni kötelességünk. Az elképesztő embertelenségeket zsidók, romák, politikai foglyok, hadifoglyok, Jehova tanúi hívei, melegek és sokan mások is megélték. Melegblogról lévén szó, itt…..
Társat találni sosem volt egyszerű feladat, ezt még a heterók is tudják, nekünk, melegeknek pedig még nagyobb kihívást jelent. És csak hogy tisztázzuk, társ alatt most nem olyan illetőt értek, akivel egy órácskára összemelegedtek, vagy akit talonban tartasz, míg az igazira vársz. Társ az, akivel…..
Melegedő 2017.01.21 16:38:19
@Sólyom Tomi: Voltak/vannak offline lehetőségek, de ezek nagy része diszfunkcionális, vagy a többség számára hozzáférhetetlen. Szóval ezeken kéne dolgozni kicsit. :)
Melegedő !!! FELHÍVÁS !!! 2017.01.16 22:11:14
Egy kedves olvasónk ajánlotta figyelmünkbe a Gazdálkodj Homokosan nevezetű társasjáték tumblr csatornáját. A játék készítői által feltett képek nekünk is nagyon megmozgatták a fantáziánkat. Zseniálisnak tartjuk az ötletet, és szurkolunk a minél előbbi megjelenéshez! Az egyetlen gond csak annyi,…..
Melegedő Bocsi, te meleg vagy? 2017.01.10 22:16:10
Életem során rengetegszer belefutottam már olyan kérdésbe barátoktól, iskolatársaktól, kollégáktól, hogy “Figyelj, van ez az ismerősöm, szerintem buzi, de nem biztos. Hogy lehetne ezt kideríteni?” Erre általában az a válaszom, hogy ballagj szépen oda hozzá, és kérdezd meg tőle. Ennél egyszerűbb…..
Melegedő 2017.01.11 17:09:08
@BiG74 Bodri: Ez nagyon idealisztikusan hangzik, de semmi köze az emberi természethez. Fajunk szocializációjának és kognitív forradalmának legfontosabb eleme a „pletyka”. :D
Blogunknak sosem titkolt célja volt a közösségépítés. Már az első cikk megírása előtt ott munkált bennünk az igény egy válogatott, nyitott és elfogadó közeg kialakítására, ahol a különbségek leomlanak, mindenki egyformán fura és normális, szeretet van, barátság és világbéke. Biztosan feltűnt már…..
Mint az bizonyára feltűnt nektek, az elmúlt időben megritkultak a blogbejegyzések. Ezúton szeretnék mindenkit megnyugtatni, nem vonultunk el téli álmot aludni (pedig igény volna rá). Az ok igen prózai: bennünket is utolért az év végi hajtás, így a blogra nem tudtunk annyi időt szentelni, amennyit…..
Mivel a múltkori kreatív poszt nagy sikert aratott, meglovagoljuk ezt az irányvonalat. Nem csak azért, mert szeretünk lovagolni, hanem azért is, mert tele vagyunk jobbnál jobb ötletekkel. Jöjjön egy otthon is elkészíthető, kissé macerásabb darab, ami azonban megéri a fáradozást. Jeges, zúzmarás téli…..
A címben szereplő kérdés természetesen költői, hiszen a heteroszexuálisokat ez nem érinti, a melegek pedig tudják rá a választ. Az utóbbi időben viszont többször is előkerült a melegházasság ügye a közbeszédben. Gondoljunk csak a Lipótis aláírásgyűjtési botrányra, vagy Böjte Csaba megnyilvánulására.…..
Melegedő 2016.12.05 21:29:54
@Wildhunt: A melegek Magyarországon jelenleg is köthetnek egyházi esküvőt, ha akarnak, mivel sok kis egyház, illetve melegbarát pap/rabbi/stb. szívesen összeadja a párokat. De még ha maga Erdős Péter bíboros is adna össze minket, a Mátyás templomban, az jogilag semmiben nem különbözne attól, mintha a helyi gittegylet vezetője mondana áment a kapcsolatunkra.
Tehát a homofób papokat felhozni a melegházasság átnevezése kapcsán, nem érv. Ahogy a heteroszexuálisoknál, úgy a melegek esetén is az anyakönyvvezető által megköttetett házasság az, ami mérvadó.
Az a vállalkozó pedig, aki nem szolgál ki nőket, cigányokat, melegeket, keresztényeket, jobboldaliakat, stb, az joggal számíthat büntetésre diszkrimináció miatt.
Sziasztok! Igen, tudom, hogy mindannyian utáltok betegségekről olvasni, ahogy én is. Viszont vannak olyan dolgok, amikről – szó szerint –, életbevágóan fontos beszélni. Az AIDS világnapjára készült cikkünk két részből áll: az első felében gyorsan végigfutunk azokon az alapvető információkon, amikről…..
Melegedő 2016.12.02 08:24:11
@Skankhunt42: Az AIDS soha nem is volt betegség, ez magában a nevében is benne van. Pontosan ezt a tévhitet szerettük volna tisztázni. A betűszó az Acquired Immune Deficiency Syndrome rövidítése, ami "szerzett immunhiányos tünetegyüttest" jelent. A HIV a betegség, ami halálos immunhiányos állapotba juttatja az ember szervezetét. Az a HIV beteg, aki eljut az AIDS stádiumába, bármilyen kisebb betegségbe belehalhat, mivel képtelen védekezni ellene.
Miután a melegek mindennapjait és szexuális életét korábban már kiveséztük, épp itt az ideje, hogy beszéljünk a leszbikusokról is. Összegyűjtöttük hát a kérdéseiteket, a legártatlanabbaktól a leggátlástalanabbakig, hogy egyszer s mindenkorra választ találjunk rájuk. Mivel szerkesztőségünknek…..
Melegedő 2016.11.30 20:11:04
@sZulamith: Az ókori görögöknél annyira jelen volt a nők közti homoszexualitás, hogy Leszbosz szigete miatt nevezték el később a meleg nőket leszbikusnak. Mindezt Szaphó költőnő tiszteletére, aki a szigeten élt és alkotott, elsősorban leszbikus témájú szerelmes verseket.

amelegedo.blog.hu/2016/08/20/meleg_kisokos_158
Kezdjük egy gyors felméréssel. Tegye fel a kezét az, aki a mai napig szokott papír alapon levelezni rokonokkal, barátokkal. Akár képeslapot küldeni nekik. Jó, most az tegye fel a kezét, aki a telefonnal/digitális fényképezőgéppel készített képeinek legalább 5%-át elő szokta hívatni. Tegye fel a…..
Melegedő 2016.11.28 12:35:49
@Norma Bontó: Gondolom itt a rendelet 3. paragrafusára gondolsz, ami erről szól:

"E Rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti."

Ez számunkra is érthetetlen volt, de a jogász ismerősünk felvilágosított, hogy ez a szakzsargon mit is jelent pontosan:

"Hatályon kívül helyezés: ez a szakasz csak a módosító rendeletet helyezi hatályon kívül, miután a módosítás beépült az eredeti (módosított) rendeletbe . Ha egy jogszabály más jogszabályt módosít, akkor a módosítót hatályon kívül helyezik, mert a szövege a másik jogszabályba már beépült."

Tehát a rendelet érvényben marad, míg alkotmányellenessége miatt meg nem szüntetik. Addig viszont erre hivatkozva büntetést szabhatnak ki, például egy meleg párra, akik az utcán megfogják egymás kezét.
Melegedő 2016.11.28 08:45:10
@Norma Bontó: Az Ásotthalmi rendelet tartalmát az Index linkelte a cikkében.
Ez a Nemzeti Jogszabálytár honlapja, ennél hivatalosabb forrás nem lehet:

www.njt.hu/njtonkorm.php?njtcp=eh2eg7ed8dr1eo8dt9ee4em3cj2bx1cf8cb3bz2bw7ca8d
Valami biztos van a levegőben, hogy a vallásos-konzervatív oldalon, az elmúlt napokban ilyen felkapott téma lett a melegházasság. Alig ült el a por a Lipóti pékség aláírásgyűjtési botránya óta – amiről közben a homofób kezdeményezés hazai támogatója is nyilatkozott –  most Böjte Csaba, ferences…..
Vendégszerzőnket, Rolandot, megihlette a Jobbikos polgármester, Toroczkai László legújabb ámokfutása. Az alábbiakban az ő írását olvashatjátok: Végre valaki kiáll a hagyományokért, megvédi az országot a legnagyobb válságoktól. Ásotthalom ugyanis betiltotta az összes müezzint és az összes…..
Négy hónaposak lettünk, és aki már a kezdetektől követ minket, az tudja, ez mit jelent: Jön a válogatás az elmúlt hónap legelmésebb illetve legagyzsibbasztóbb kommentjeiből! A komment szekcióban továbbra is rendkívül izgalmas szókarate-párbajokat figyelhetünk meg. Akinek nincs ideje, vagy…..
A kép a Száll a kakukk fészkére című filmből származik Azt már eddig is tudtuk, hogy az Amerikai Pszichiátriai Társaság 1973-ban törölte a homoszexualitást a mentális és érzelmi betegségek listájáról. Ennek előzményeivel és következményeivel rengeteg cikk és kutatás foglalkozik. Na de ki tudja,…..
Melegedő 2016.11.10 16:25:05
@Norma Bontó: Köszönjük a felvetést, remek téma! Hamarosan írunk róla. :)
Lassan egy év telt el azóta, hogy a fővárosból visszaköltöztem a szüleimhez, vidékre. Mondanám, hogy ezalatt az idő alatt rengeteg új tapasztalat ért, de ez “itt falun” annyira nem jellemző. Kétségtelen viszont, hogy az eltelt hónapok némiképp árnyalták a korábbi látásmódomat. Írtam már cikket…..
Melegedő 2016.11.09 10:48:32
@Norma Bontó:
Nem állítom, hogy a vidéken élő és ismerkedő férfiak között nincsenek biszexuálisok, vagy kíváncsi heterók, de több mind gyanús, hogy egyetlen szimplán meleg sincs köztük.
Ahogy azt múlt héten megígértük, összeállítottunk egy elsősegély csomagot azon szülők részére, akik először szembesülnek gyermekük másságával. Mielőtt elkezdtem megírni a cikket, ismét nyakamba vettem az internetet, és utánanéztem, milyen információk állnak rendelkezésre azok számára, akiknek ez…..
Melegedő 2016.11.03 15:57:57
@Faszerkezet: Jogos észrevétel, köszönöm, hogy felhoztad!

Bármennyire is ellentmondásosnak tűnik a két dolog, teljesen jól megférnek egymás mellett. Rengeteg meleg fél a kirekesztéstől, ami lelkileg borzasztóan megterheli őket. Tudom, mert ezt magam is átéltem. Viszont előbb-utóbb eljön az a pont, amikor dönteni kell, más emberek véleménye megér-e annyit, hogy elnyomd az érzéseidet és tönkretedd az életedet.

Nem állítom, hogy mindenki tapsolni fog, ha az illető előbújik. Nem is kell. A többség, főleg vidéken, el fogja ítélni, de ez az életére vajmi kevés hatással lesz, ha sikerül ezen túllépnie. A titok nyitja annyi, hogy ha az emberek látják, hogy ki vagy békülve önmagaddal, és nem a kertek alján osonsz, mint egy számkivetett, akkor ők is teljesen természetesen fognak hozzád állni.
J. Gábor
Nagy fába vágtuk a fejszénket, mikor úgy döntöttük, részletesen fogjuk feldolgozni számotokra az Év Legostobább Könyvét. Mivel ez a mennyiségű sötétség egyben befogadhatatlan, ezért cikksorozat formájában számolunk be olvasmányélményünkről. Első írásunkban A homoszexualitás megelőzése – Útmutató…..
Melegedő 2016.10.31 08:31:57
@Zsuzsi25: Elvből nem törlünk kommentet, csak ha spam. Próbáld újra posztolni.
Emlékeztek még a Kis Homofóbhatározó című cikkünkre? Aki nem, annak gyorsan elmondom, a meleggyűlölő embereket kategorizáltuk benne. A buziverőktől kezdve az alkalmi homofóbokig mindenkit sorra vettünk, végül külön kitértünk az igazi nagymesterekre is. Ők azok az emberek, akik azt mondják,…..
Melegedő 2016.10.24 09:58:52
@roli101: Szia, nemrég volt egy átfogó cikkünk ezekről a kérdésekről, abban mindenről részletes választ kaphatsz:
amelegedo.blog.hu/2016/10/14/amit_nem_mertel_megkerdezni
Ha ezek után is maradnak kérdéseid, fordulj hozzánk bizalommal. :)
Melegedő 2016.10.24 13:19:21
@roli101: A meleg férfiak más férfiakhoz vonzódnak, mind érzelmileg, mint szexuálisan. A biszexuális férfiak nőkhöz és férfiakhoz is vonzódnak ugyanígy.
Vannak férfiak, akik szívesen öltöznek női ruhákba kedvtelésből, vagy mások szórakoztatására, őket transzvesztitáknak hívjuk. Ez a szexuális beállítottságtól független, lehet köztük hetero, meleg vagy biszexuális is.
Vannak férfiak, akik úgy érzik, rossz testben születtek, mert lelkileg nőnek érzik magukat. Őket transzneműnek nevezzük. Általában, amint lehetőségük adódik rá, hormonterápia és műtétek segítségével nővé operáltatják magukat. Ez szintén független a szexualitástól, lehet köztük meleg, hetero vagy biszexuális is.
Immáron harmadik hónapja tesszük szivárványosabbá a magyar internetet. Most, hogy az idő kezd egyre zordabb lenni, különösen fontos számunkra, hogy egy kis melegséget csempésszünk olvasóink mindennapjaiba. :) Továbbra is nagy köszönet mindazoknak, akik napról napra követnek minket, az egyre…..
Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyek bár gyakran elhangzanak a komment szekcióban, kielégítő válasz eddig még nem érkezett rájuk. Illetve közvélemény kutatást végeztünk melegek között is, hogy megtudjuk, mik azok a témák, amikkel a leginkább le szokták szívni az agyukat az ismerőseik.…..
Melegedő Meleg útikalauz - Ázsia 2016.10.13 01:01:16
A világ telis tele van érdekes, egzotikus és felfedezni való helyekkel. Ehhez gyakran még az országot sem kell elhagynunk, de ha mégis megtesszük, csomagolás előtt nem árt, ha alaposan utánajárunk az úti célunknak. Ez a melegekre halmozottan igaz, mivel gyakran a felkapottnak számító országok is…..