Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RobotRepairMan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsés vagyok, mert nem csak a Chuwi iLife V5-öt, hanem annak nagyobb testvérét, az iLife X5-öt is kipróbálhattam. Kíváncsi voltam, hogy az alacsonyabb árért vajon kevesebbet tud-e, mint a drágább modell. A 30.740 forint egyáltalán nem tűnik soknak, hiszen porszívóz, automatikusan tölti magát és…..
RobotRepairMan 2016.11.27 17:30:14
@pamut: Valóban. Számoljunk:

félévente 30 ropi tíz évig = 20 × 30e Ft = 600e Ft

vagy

100e Ft (vételár) + 2 és fél évente 30e Ft (szerviz-karbantartás-akku) = 100e Ft + (4 × 30e Ft) = 220e Ft.

Az olcsóbb drágább...
RobotRepairMan 2016.11.27 17:58:58
@pamut: olyan szervizben dolgozom, ahová több gyártmányt és típust hordanak. Évi több, mint ezer darabot. Nem a hasamra csapkodok, hanem a napi tapasztalataimat írom le. A fél év ezeknél a gépeknél az átlag élettartam. Van persze, ami elmegy 2-3 évig, meg olyan is, ami két hétig vagy addig se. Mivel visszavinni, reklamálni, (alkatrész híjján) javítani nem lehet, az életpálya vége rossz esetben kuka, jó esetben olyan hely, ahol gondoskodnak az elektronikai hulladékok megfelelő kezeléséről.
Direkt nem írom le az általam favorizált típusok nevét, ám ezek sorozatszámaiból napra pontosan meg lehet mondani mind a készülék, mind az akku "életkorát".
Egy szó, mint száz: ezekből az elmúlt öt év során (átlag évi ötszáz esetből) három gépre mondta azt a gazdija, hogy nem javíttatja, hanem kéri a beszámítást és újat vesz.
Van az a réteg, aki évente újat vesz mindenből, mert az a menő. No, ő nem fog a harmincezres cuccra ráizgulni. A jobb gép meg annyira "belesimul" az életvitelébe, hogy általában nem cserélgeti a gépet, mert ugyanúgy felszedi a koszt a lakásában, ahogy új korában. És mivel a kosz nem "upgrade"-eli magát évente, ez így jó is.
Elavulás: a jobb márka legnépszerűbb modellje a 2006-os megjelenése óta azonos készülékvázzal, alaplappal, szenzorokkal, motorokkal, lényegében azonos modulokkal és változatlan szoftverrel működik. És működik.