Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skyler Productions

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeleg a választás. Újabb 4 évre eldől, hogy merre tovább, Ungarische Titanic.FlottahelyzetA hajó most tolatva száguld hátrafelé, kormányállásában öt elsőtiszt püföli egymást térképekkel és vonalzókkal, a legénység a raktérben pókerezik 1000 dolláros…..
Skyler Productions 2009.08.14 12:38:17
A kaliforniai központ szétküldte kutász-droidjait, hogy azok az európai boltokat vizsgálva valamiféle képet adjanak a helyi Apple-üzletekről. Nem tudom, emlékeztek-e a Szárnyát vagy combját nagyjelenetére, amikor a Louis De Funes játszotta Charles Duchemin betért egy útszéli…..
Na ez most nem partyhoz kapcsolódó bejegyzés lesz, de valamennyiben azért kapcsolódik a blog témájához mert ez is egy médiatermék amit hírdetni kell, ugyanúgy mint egy bulit csak ez sokkal összetettebb. Szóval adva van egy film, amiről hazánkban még valószínüleg senki sem…..
Jaj, annyira tudtam, pedig csak viccnek szántam, amikor tegnap, a Leopard update-ről szóló post utolsó soraiban ezt írtam: A legutóbbi iPhone-firmwarefrissítéssel járó új, törhetetlen baseband esetéből kiindulva akinek bármi jogsértő van a gépén, az semmiképp se rakja fel a…..
Skyler Productions 2008.12.16 10:55:30
Hát ez tényleg hihetetlen, ami itt megy.

De fogadjunk, a sok okos felhasználó közül egyiknek sincs iPhone-ja, de azért megmondja a tutit.

Faszért nem foglalkoztok a saját dolgaitokkal? Ez itt egy Apple blog, az Apple felhasználók problémáival foglalkozik. Nekünk ez egy probléma és tudjátok miért? Mert a Felhasználói Szerződés nem egy kétoldalú megállapodás, ahol a felek leülnek és összehoznak egy olyan változatot, amely mindkettőjüknek megfelel. Nem ez egy olyan szerződés, ami az "eszi, nem eszi, nem kap mást" elvre épül; egy olyan szerződés, melyben a gyártó jelentősen visszaél erőfölényével. Én ezt nem érzem fair-nek és hál' istennek megvan rá a lehetőségem - köszönhetően a DEVTEAM-nek, a Zibrinek és más, hasonló beállítottságú hackereknek - hogy másképp használjam. És így is fogok tenni!

Arról nem is beszélve, hogy a sok okoska teljesen vakul él ebben a világban. Támogassátok csak a monopóliumokat, a globalizációt meg mindenkit, akik a legmocskosabb dolgokat is lelkiismeret-furdalás nélkül csinálják meg a profitért. Azt hiszitek, hogy érdekel ezen a földön valakit is a korrektség, a becsületesség? Csak azokat a kis embereket, akik nem birnak a dolgok mögé nézni, akik nem veszik észre, hogy hogyan vannak kizsákmányolva, rabszolgasorsba taszítva azért, hogy az uralkodó osztálynak meglegyen a harmadik magánjetje is.

fynndafrail, te meg egy igazi fasz vagy. Tuti betartod a tízparancsolatot is, igaz! Remélem, valaki még idén megformázza rólad a becsületesség mintaszobrát. Vagy a hülyeségét.
w Üdvösségtan 2008.09.18 06:30:00
Manapság az előrehozott választás akarása meghatározza az emberi minőséget. Ez a nyomorult SZDSZ például nem szavazta meg, nem is méltó az ellenzéki címre; de közben az a köcsög MDF is tolja a kormány szekerét, le van ám statisztikázva, hányszor nem szavazták le a minisztert.…..
Skyler Productions 2008.09.19 03:08:20
(Mottó: akinek nem inge, ne vegye magára!)

Keves Kommentelők!

Végigolvasva a bejegyzéseiteket, az az érzésem támadt, hogy sokan közületek MEG SEM NÉZTÉK Fletó beszédét, ennek ellenére nem restellnek klaviatúrát ragadni és beírni ide sommás véleményeiket, amik persze EGYTŐL-EGYIG önismétlések, amik nem hogy előre nem visznek, de inkább romboló hatásúak.

Ugyanazon kommentelők valószínűleg az Öszödi Beszédet sem olvasták végig, hanem csak a média kiemeléseit sikerült magukévá tenniük, miszerint "hazudtunk reggel és este", "nem csináltunk semmit" és "kurva ország". Így persze csak ezeket tudják ismételgetni vég nélkül, hatalmas erkölcsi felsőbbrendűségük tudatában, ámde teljesen értelmetlenül.

Józan ember csak döbbenten tud állni e beszéd olvastán/hallgatván és azt mondani: "Atyaúristen, valakinek volt mersze kimondani az igazságot."

Az igazságot a hazugságról.

Akkor most ki hazudik?

Szoktatok nézni Dr. House-t? Az ipse szinte szállóigévé vált mondása a "Mindenki hazudik". Ö is, te is, én is. Az hatzudja a legnagyobbat, aki azt állítja, hogy sohasem hazudott.

Még maga House is, aki sokszor brutálisan őszinte, hazudik néha, vagy legalábbis "nem bontja ki az igazság minden szirmát". House megmondomafrankót stílusa egyébként roppantul szórakoztató és imponáló – egészen addig, amíg nem te állsz vele szemben. Akkor ugyanis sértő, bántó és bicskanyitogató is egyben. (Ami persze nem jelenti azt, hogy nem igaz.)

Szerintetek hogyan lehetne egy politikus őszinte??? Hiszen akkor meg kellene mondani a népének, hogy "a legnagyóbb részetek csaló, minimum adóban és járulékban, de sokan vannak, akik konkrétan lopnak vagy legalábbis korruptak; hogy egy (jelentős) részetek útál dolgozni és tanulni is és részben miattuk tartunk ott ahol tartunk; hogy a gerincesség és becsületesség országunkban messze az európai átlag alatt van és sokak szerint Magyarország egy erkölcsi fekete lyuk Európa testén". Ezt kellene mondania? MERT EZ AZ IGAZSÁG.

Milyen vicces lenne ezt Európa egyik országából KÍVÜLRŐL végignézni. Ha viszont a te szemedbe mondanák, valszeg sértőnek, bántónak és bicskanyitogatónak éreznéd. (Ami persze nem jelentené azt, hogy nem is igaz.)

Miközben másokra mutogattok, nem érzitek, hogy a változást SAJÁT MAGATOKNÁL KELLENE ELKEZDENI???

Szoktatok nézni Dr. House-t? Az ipse imádja egyszerű hasonlatokkal leírni a bonyolult orvosi helyzeteket. Kimondottan vicces pl. amikor egy takarítónak magyaráz, s bár az ipsének gőze sincs a gyógyításról, mégis felfog valamit a szituból. House a politikával kapcsolatban talán az alábbi hasonlattal élne:

"Képzeljük el hogy a politika egy INVERZ BILIÁRDASZTAL. Itt a fehér golyóra vadászik az összes színes golyó, azt lökdösi/toszogatja. A fehér golyó célja persze eljutni a kijelölt lyukba, de golyó legyen a talpán aki ennyi ütközés mellett a nagy és magasabb célra tud koncentrálni. Ráadásul a keresztbe-kasul guruló többi golyó miatt néha még a luk sem látszik, sőt, a folyamatos lökések miatt néha hol az egyik, hogy a másik luk van közelebb..."

Ami nekem a videóból egyértelműen lejött, az az, hogy Fletó tudja, merre akar menni. Tud egy irányt, ami elvisz valahová. A cél pedig van, kinek tetszik, van, kinek nem; de létezik a konkrét cél és létezik az út is. Az ilyen tipusú, érdemi előadások, amikben végre KONKRÉTUMOK vannak és nem üres frázisokat puffogtatnak a politikusok, nos, ezek vinnék előre az országot. Ezek kellenének, hogy megértsük, MI A PROBLÉMA és hogy milyen utak vannak a megoldásokhoz. Mert bizony, nem értünk a gazdasághoz nagyon. És tuti vannak szakértők, akik nálunk sokkal jobban értenek. Nekik kéne elmagyarázniuk, hogy mi miért történik, és akkor okosaban tudnánk támogatni az egyik vagy másik szándékot. Kialakulhatna egy nyilvános párbeszéd, ahol a felek és a nézők közösen MEGVITATHATNÁK A TÉNYEKET és megszülethetne egy konszenzus.

De kivel legyen párbeszéd, ha sokan közületek arra nem vagytok képesek, hogy MEGNÉZZETEK EGY KIB... VIDEÓT??? Hogy utánanézzenek a tényeknek? Hogy csak a régi ostobaságaitokat tudjátok ismételgetni, ami kb. annyiból áll, hogy monnyon le???

Azt is mondjátok, hogy Fletó nem tartotta be az ígéreteit. Spirituális tanítások szerint FELELŐTLENSÉG BÁRMIT IS ÍGÉRNI. Ennek egyszerű oka van: a jővőd felett ugyanis nem rendelkezel. Elképzelsz valamit Most, jónak találod és megígéred; aztán telik-múlik az idő és valami megváltozik... vagy te, vagy a körülmények, és már nem tudod/akarod megtartani az ígéreted. Persze próbálkozhatsz vele, és lehet hogy sikerül is - de akkor valaki tuti szenvedni fog. És ráadásul a LEGNAGYOBB BALGA AZ, aki a megváltozott körülmények közepette is RAGASZKODIK AZ EREDETI TERVÉHEZ, ahelyett, hogy felülbírálná azt...

Hogy ez nem így van? Vagy hogy ez veled nem fordult még elő? Miért, te sosem ígérted a szüleidnek, hogy most már mindig szorgalmas leszel? (Aztán mégsem...) Vagy a szerelmednek, hogy majd örökké őt szereted? (Lehet, hogy azóta már el is váltál...) Nem hangoztattad nagy lelkesen új célodat, hogy sportolni fogsz, vagy hogy lefogysz, vagy hogy leteszel valamilyen vizsgát rövidesen? (Aztán e célok lassan feledésbe merültek...)

Szóval számon kéritek Fletón az ígéreteit, meg a reformokat... És amit leszavaztatok, azokkal mi a helyzet? Hogy szar az egészségügy, de mégsem akartatok változást; hogy az egyetemisták elérték, hogy a saját jövőbeli király életüket másokkal finanszíroztatják? És még sorolhatnám...

És amúgy is, az eredményekről miért nem vitatkozik senki? Az, hogy csökken a költségvetési hiány, az inflációs ráta; csökken az állam eladósodása; javul a felsőoktatás szerkezete; hogy sokkal többen fizetnek TB-t mint azelőtt és a többi pozitívum, amiről szól az előadás, AZ MIND SZAR???

Ja hogy ez nem érződik azonnal az életszínvonalon? Hirtelen nem lett mindenkinek jobb élete, kacsalábon forgó palotája és kiderült, hogy Fletó nem a megváltó, hanem csak miniszterelnök? Úgy tűnik, sokkal jobb nem gondolkozni, a tényeket figyelmen kívül hagyni és óvodásként kapaszkodni anyu szoknyájába és üvöltve hisztizni, hogy "Anyuuuuuu, jobb életet akarok AZONNAL!!!"???

Persze lehet mondani, hogy OK, a költségvetés lassan rendbejön, de a gazdaság meg a megszorítások miatt visszaesett és emiatt éhhalálra van ítélve a fantasztikus magyarság. Pedig nem kéne messzire látni a helyes sorrend felállításához, de úgy tűnik ez nem egy egyszerű feladat. Hadd éljek akkor megint egy House-féle hasonlattal:

"Tegyük fel, hogy van egy vödröd, amibe egy kútból vizet mersz. Sajnos a vödör tele van kisebb-nagyobb lukakkal, amiken át elfolyik a víz. Próbálkozol egyre gyorsabban merni a vizet, de hiába: a lukakon egyre több víz folyik el..."

Azt hiszem, egyértelmű a hasonlat. A kút a gazdaságot jelképezi, míg a vödör az államháztartás megfelelője. Hiába kezd el szárnyalni a gazdaság, egyre több pénzt (vizet) áramoltatva az államháztartásba, mert a lukakon egyre jobban folyik el a bevétel. A helyes megoldás előbb a lukakat betömni; az államháztartási hiány, a rossz képzés, a potyautasok azegészségügyben mind-mind egy lukat jelképeznek. A következő lyuk a feketegazdaság kifehérítése - de ez (sem) megy azonnal, a folyamatosság, az átmenet a kulcsszó...

És ha valaki azt gondolná, hogy én Gyurcsány-hivő vagyok, akkor igaza van. Egyszerűen nem is lehetek más, hiszen NINCS MÁSIK KONKRÉT AJÁNLAT a piacon. Majd ha a többi fél is előáll a farbával, akkor szívesen megváltoztatom a véleményemet.

Ennyi volt - ha valakinek nem tetszett, lehet velem vitatkozni. De csak konkrétumokkal, ha szabad kérnem...
A Médiablogon olvastam, hogy a kormányzati kommunikáció egy új, korszerű, majdhogynem web2.0-ás eszközzel bővült (nagyon majdnem...).Ez a kormányszóvivő.hu weboldal.Hogy kommunikációs szempontból miért is érdekes a dolog, azt a Médiablog jól megmagyarázza, most nézzük inkább…..
Milliomos bölcsőde: út egy vállalkozás sikeréhez A konkurencia dicsérete Évek óta próbálom mindenkivel megértetni, hogy ott lehet a legnagyobb eséllyel és a legsikeresebben vállalkozni, ahol a legnagyobb a konkurencia. Sokszor azt tapasztaltam, hogy egyesek értetlenül állnak…..
Úgy tűnik, csak nem akar romlani a Firefox 3 béta teljesítménye. A mostani, ötödik béta verzióról már egyenesen azt állítják, hogy például az olyan komplex webes alkalmazások is, mint amilyen a Gmail kétszer olyan gyorsan fut az új Firefoxon, mint a Firefox 2-n. Aki próbálta…..