Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JCsab

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazai borkereskedelem befagyott frontvonalai nagyjából közismertek. A legnagyobbak mellett nehéz, sőt, gyakorlatilag lehetetlen tartósan és nyereségesen pályán maradni, a veszteséges üzletvitel pedig drága hobbi. Ennek következménye, hogy időről-időre azonos sebességgel jelennek meg és tűnnek el a…..
JCsab 2016.06.29 08:36:17
Sziasztok! Röviden engedjétek meg, hogy reagáljak a kommentekre.

Kedves akov!
A Prestigebor filozófiája olyan új és izgalmas tételek megjelenítése, melyek nem találhatók meg a mainstream kereskedői kínálatban. A multiban kapható jól ismert és sokszor kóstolt borok mellé új ízeket, élményeket és benyomásokat kínálunk a fogyasztók számára. Nem az a cél, hogy olcsó tételeket kínáljunk, hanem hogy ár/érték arányban legyünk képesek bemutatni jó borokat. (megjegyzem számos presztizsborunk van a kínálatban, de alapvetően a jó arányokra törekszünk)
Az elképzelés újszerűségéhez kapcsolódva nem értek egyet, hiszen – általánosítás következik – a kis webes kereskedések leginkább a „nagy borászatok” szárnyain próbálnak betörni, s emelett netán be mernek vállalni egy-egy kevéssé ismert pincészetet, amit hamar ki is listáznak, ha nem termel azonnal. Mi pontosan ezt utasítjuk el és azt valljuk, hogy aki új és különleges tételeket keres, az megtalálja nálunk! Kitartunk a kis és helyi termelők termékei mellett, gondosan szelektáljuk a választékot, nem forgalmazunk minden tételt adott pincészettől, folyamatosan változtatunk és változunk mi magunk is.
A pincearont azért nem találom jó hasonlatnak, mert megítélésem szerint egészen más a filozófiánk, holott van egy-egy átfedés a kettő elképzelés választéka között, de nem ugyanazokra az alapokra építkezünk, így a céljaink is mások.
Egyetértünk a marketing óriási költségeivel, főleg a magyar versenytársi viszonyokat ismerve...

Kedves Hepci!
Félreértés, nem csúcsborokat adtuk a kóstoltatásra, hanem azokat, amiből volt mintánk és frissen érkeztek hozzánk is készletre.
Egy random repertoár rajzolódott ki, Hajós-Baja, Mátra, Kunság és Csopak került „beválogatásra”, amiből látszik, hogy nem a csúcsokra és csúcs borvidékekre helyeződött a hangsúly.
Egyetértek, hogy nincsenek százával kiemelkedő kis borászatok. Akad viszont néhány tucat, aki a „nagyok” sokszor elképesztően félrement tételei mellett nagyon szépen helytállnak és egész tisztességes ár/érték arányban kínálják tételeiket.

Mégegyszer, köszönöm a hozzászólásokat és a megjelenést!

Üdv,
Jobbágy Csaba