Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flasike

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Nem is olyan szar, ha tudod, hogy másnak legalább annyira" sorozatunk újabb tagja azt mutatja meg, hogy a szerencsétlen Magyarország elé állandóan bezzegpéldának állított Írországban még rosszabb banki ügyfélnek lenni, mint itthon. Egy példa nem példa, de azért jól…..
Flasike 2008.11.17 17:52:05
Tudom, hogy a fenti poszt kifejezetten Irorszagrol eds Magyarorszagrol szol, de azert szeretnem megosztani nehany tapasztalatomat en is.Nem akarok kotozkodni, de akinek pl. Magyarorszagon euro szamlaja van, azaz szerintem nem a legjobb megoldas.Barmelyik bankban, ha megmozdul a love tomenytelen mennyisegu levonassal jar(kezelesi koltseg).Az pedig, hogy milyen arfolyamon valtanak forintszamlara az neked baromira nem jo.Sokkal egyszerubb atmenni a hatar tuloldalara (Ausztriaba) es ott nyitni egy euro szamlat.Alapszamla, evi 40 euro fenntartani ebben benne foglaltatik a bankkartya dija is, 4.5 szazalek kamat, kp. felvet 0.75 euro, utalas euro zonan belul ingyenes 50 000 euroig stb.Nem tudom mit lepnek erre a magyar bankok, ha euro lesz.Otthon nehany tranzakcioval siman eljutottam az evi 100-150 euro levonasig (Raiffeisen Bank) Angliaban is van bankszamlam HSBC, ami igaz hogy nem Irorszag, de flottul megy minden.Itt csak szamlat nyitni nehez, utan mar mindent elinteznek neked, ha benn vagy a rendszerben.Csak bekerulni nehez!Az igaz, hogy itt is 50 darabban kuldenek utanad mindent postan, allitolag biztonsagi okokbol.Kulon a bankkartyat, utana varhatsz egyhetig a kovetkezo levelre, hogy megkapd a pint is hozza, hogy hasznalni tudd.De itt ilyen a rendszer, el kell fogadni!Szerintem az otthoni bankokban az a problema, hogy telefonon keresztul nem tudsz eljutni a megfelelo emberig, aki elintezi az ugyeidet, csak az ugyfelszolgalatos halandzsait hallgathatod kemeny euro/percert.Ha pedig bekuldesz valakit, azt elhajtjak, hogy nem te vagy.Meghatalmazas ide, vagy oda.Nekem tavaly nyaron volt egy utalasom Gorogorszagbol, magyar Raiffeisen Bankba ami egy honapnyi telefonalasomba kerult, hogy elokeruljon a penz.A kinti bank elkuldte, ott mar nem volt a love, a Raiffeisenbe pedig beerkezett, de nem akartak jova irni, mert valami eliras volt az utalasban. Viszont vissza sem voltak hajlandoak kuldeni a penzt! Ultek rajta egy honapig, mire kivertem beloluk.A vegen mar fenyegetnem kellett oket, hogy feljelentem a PSZAF-nel, az hatott szerintem.Ez kb. kerult 50 euro telefonba.Nem tudom, hogy ki melyik bankkal elegedett otthon, de szerintem az egyik 19, a masik egy hijan 20. Tisztelet a kivetelnek!
w Valaki más Amerikája 2008.11.11 06:15:00
A világ, mint tudjuk, Obamára szavazott volna. Obamáért rajongott Európa, és ő az, akivel akár iszlám köztársaságok is tudnának tárgyalni. Amerika vetélytársai és ellenségei Obama győzelmébe helyezték reményüket. Hiszen ő a Remény. Amerika barátai, vazallusai, az amerikai…..