Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katoki Haise

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento Növényi omega-3 2018.02.19 18:17:54
Egy omega-3 bevitellel kapcsolatos cikk apropóján támadt néhány gondolatom a vegán étrendek témájában. Lehet(ne) érvelni a vegán étrend mellett, de nem árt, hogy ha az érvek megalapozottak és túlmutatnak a hangulatkeltésen...
Katoki Haise 2018.03.08 02:57:50
@Meleg Sándor: @bugenhagen:
Az megvan, hogy egy szarvasmarha elfogyaszt 20 tonna növényt, miközben maximum 1 tonna élelemmel tud szolgálni a húsával?

Ha közvetlenül növényeket fogyaszt valaki, kevesebbet kell betakarítani belőlük.
Akár valaki minimalizálni akarja az állatoknak okozott szenvedést az életmódjával, akár valakinek olyan nevetséges ezo-f*szság téveszméje van, hogy a növények érző lények (az annoying orange-ot, mint komoly érvet, egy erősen biológiai érdeklődésű embertől hallani, különösen nevetséges), akkor is a teljes növényi alapú étrend a leglogikusabb választás.

Miért okés magot enni? Mert nem vagyok elme-roggyant, és sose gondoltam rá úgy, mint egy embrióra.
Ha valaki nem érti miben más levágni a füvet, mint elvágni 100 000 házi kedvenc torkát, az klinikai eset. Annak nem arra van szüksége, hogy velem vitázzon, hanem gyógyszeres kezelésre.

Amúgy azt nem értem, hogy ha az egész világ nem képes normálisan fogyasztani étkezéssel az omega 3-at, akkor mit kell itt azon dilemmázni, hogy a halban mennyi higany van? Szimplán beszerezhető táplálék kiegészítő.
Bár engem nem érdekel, én tényleg egy fél bögrényi diót minden nap beleteszek a salátámba, és mindenhez használok darált lenmagot. És ezt már azelőtt is megtettem, hogy komolyabban foglalkoztatott volna a téma.

"Miért van a vegák videó oldala tele legyilkolt állatokkal, mi ez valami fétis?" Miért zavar? Készül a kajád, baj ha valaki mutogatja, hogy honnan jön? Engem sem kavar fel, ha azt látom, hogy valaki szedi a barackot. Nem én tartok állati tetemeket a hűtőmben, hanem te. Te eszed nap, mint nap, a te életed szerves része. A mészárlás látványának természetesnek kéne lennie számodra.

Nekem nem az, ezért nem eszem. Mekkora szélsőség nem finanszírozni az öldöklést. Ha emiatt már van egy előítéleted rólam, és ezért ellenszenvvel viseltetsz irántam, akkor valami nagy baj van a fejedben.
Kis késéssel, de ahogy ígértük, megkezdődik a Baaad Movies 9. születésnapi különkiadása, a Sorter vs. BlackSheep, melyben 7 videón keresztül fogjuk egymásnak feszíteni a véleményünket. A Gladiátorban még nem mentünk túl messzire, egyikünk sem utálja a filmet, csak egyikünknek kicsit (sokkal...)…..