Regisztráció Blogot indítok
Adatok
András1976

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy évtizeddel ezelőtt megindult a Critical Mass szegedi biciklis mozgalom, amely idő közben a város egyik legnagyobb civil megmozdulásává nőtte ki magát. Idő közben lassan a szegediek egyötöde kerékpárral közlekedik, a bringa a szegedi hétköznapok, a városkép része lett. A jubileumi felvonulás…..
András1976 2016.07.31 13:18:55
@TZiky:

Ezzel sem lenne baj, csak nem ez a jellemző!

Számtalanszor találkozok azzal, hogy átengedem a gyalogosokat, senki nem áll a zebra két oldalán, indulok és utána páros lábbal állok az ABS-be, mert bevillan keresztbe integetve egy bringás, vagy egy villamos tolószékes, a semmiből, 30-35km/h-val és integetnek, hogy bocsi. Gyönyörűen megtalálják a tükröm és a szemem közötti holt teret 9/10 alkalommal. És, ha nem tudok megállni, én lennék a hibás? A hatóságok szerint igen, szerintem nem. Mert nem egy jármű sebességére vagyok felkészülve a gyalogátkelőhelyen. Más az, ha bicikliút van felfestve a zebra mellé.

A másik kedvencem, amikor főútra jobbra kanyarodnék és balra nézek, elengedem az autókat és kanyarodnék, amikor a szegély és az autóm között megjelenik egy trágárkodó biciklis, mert "ráhúzom a kormányt". De mit keres ott? Mert elsőbbsége akkor van, ha a járdán áttolja gyalogosként a kerékpárját és nem járműként használja az úttesten.

Arról nem beszélve, hogy teljes bringás cuccban -kobak, póló, naci, protektorok- vígan kerekeznek a főúton, egymás mellett, gondosan kikerülve a bicikliutat és trágárkodnak, ha az ember rájuk dudál. És ez egyre gyakoribb.

Azért ezeket nagyon keményen helyre kellene ám tenni!

Tehát véleményem szerint nem kiskapukat kellene keresni és még több lehetetlen helyzetre bátorítani az amúgy is hatalmas öntudatban élő kerékpáros társadalmat, hanem első lépésben ezeket a súlyos szabálytalanságokat minimalizálni!
      Pár éve a Tomnál egy problémás lóra készültem felülni, s ilyenkor mindig viszek magammal egy kis szénát hogy lássa, jóindulattal érkeztem, nem szeretnék háborúzni. Igen ám, de amint nyújtottam neki a szénát, ö kikapta a kezemből, majd tátott pofával…..