Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gnostica

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w ...és úristen az égben 2006.11.19 22:38:00
Meglepő, hogy buzi- meg cölibátustémában megy az önfeledt valláserkölcsi vita ezerrel, a náci ufók meg a rakománykultusz bezzeg le van szarva. Szinte. Azért meglepő, mert nagyon is összefüggnek ezek a dolgok. Könnyű kiröhögni azokat, akik szerint Hitler a Holdon él. Még…..
Gnostica 2006.11.21 18:32:19
Egyetértek alapvetően azzal, hogy a vallások mára már elüzletiesedtek és egyáltalán nem törődnek a hívek igazi lelki életével - ami pedig a fő feladatuk lenne. Az lenne érdekes, ha külön tudnánk választani azt a hitet, amit azért hisz el az ember, mert mások mondják neki, attól ami a tényleges megtapasztaláson alapul (halálközeli élmények). Nekem is a nagymamám beszélt először az angyalkákról és az ördögökről, el is hittem, de mert én nem tapasztaltam meg a jelenlétüket, ki is ábrándultam belőlük. Kíváncsi vagyok, hány hívőnek van igazi spirituális élménye, amiben tényleg hisz. Nekem 4 évembe került, hogy testenkívüli élményeket idézhessek elő. Nincs vallás vagy tudomány, ami hinne nekem. De ettől még az én napi tapasztalataim még teljesen valósak a számomra. Nem alapítok vallást és nem győzök meg másokat. Persze TWA szerint valszeg csak agyi diszfunkcionalitásom van, mert nem tudom bizonyítani, hogy egy másik dimenzióba teszek látogatásokat a lelkemmel. Örülnék, ha a tudomány egyáltalán foglalkozna megmagyarázhatatlan jelenségekkel és találna is akár magyarázatot rá. De az sem kizárt, hogy vannak magyarázatok, amelyek emberi ésszel nem felfoghatóak, nem magyarázhatóak. A tudományba vetett hit éppen önmagában hordozza bizonytalanságát. Minél többet foglalkozol a látható világ megismerésével, annál inkább rájössz, hogy a világ végtelensége megismerhetetlen a teljességében. Az egyszerűbb embereknek ebben a kiábrándultságban kapaszkodó lehet egy kialakult, bebetonozott vallás, amit készen kap, a nehezebb út, hogy utánajárj Te magad és megkeresd, mi van minden mögött. Valóban torzítanak a vallások de ha rájuk panaszkodik valaki, az olyan, mintha a mekit fikázná. Gyorsétkezde-gyorsüdvözülés.
Gnostica 2006.11.21 19:59:37
Kedves Rigor,
A jó hosszú írásodból szemezgetve...
Pontosan azért kerestem megfogható spirituális élményt, mert én is alapvetően szkeptikus voltam. A vallások eleve feltételezik, hogy hiszek majd valamiben, amit mondanak, de még azok sem élték át, akik tanítják. A tudomány eleve feltételezi, hogy amit leírt és eddigi szintjén leírni tud, az már csak részleteiben ismerhető meg tovább, de "azon túl" már nincs élet. Pontosan az élet megismerése miatt jutottam el gondolatilag, tapasztalásaimban oda, ahol most vagyok. Az csak bónusz, ha emiatt a halálom utánról is van fogalmam (rossz kislány voltam, no heaven). Az pedig elég sajnálatos, de nem tagadható, hogy az élettől nem választható el a halál. A Te felfogásod szerint (és bocs, ha rosszul olvastam ki) amit Te léleknek nevezel, azt én inkább személyiségnek nevezném. Pontosan azért jutok el a lelkemmel egy nem látható, nem földi dimenzióba, mert a lelkem nem földi (nem biológiai) eredetű. Persze ezt bizonyítani nem tudom :-) Csak hiszem, amit átélek. Ha találkozom is valakivel a másik síkon és mindketten emlékszünk rá, azt sem tudjuk bizonyítani, csak hisszük. Aki nem hisz nekünk, annak meg az agyunk játszott velünk, esetleg valami kollektív tudatalatti szólt be, vagy hasonló. Ezt a tapasztalást, ha valami csoda folytán minden ember átélné, akkor sem lehetne bizonyítani, tehát nem is létezik. Viszont azt is mondanám, hogy azt sem tudom bizonyítani, hogy a lelkem létezik. Tehát Én sem létezem. Puszta kémiai és biológiai folyamatok véletlenje, hogy itt gépelgetek... Odaát minden más. Tudom, hogy létezik a lelkem, ami sokkal több és többre képes, mint itt a fizikai síkon a személyiségem. És ezt a megtapasztalást akkor sem tudják elvenni tőlem, ha mindenki azt mondaná, hogy csak a képzeletem játszik velem. Szerencsére nem vagyok egyedül (ebben) hívőként. Sajnálom, hogy kissé eltértem a tárgytól. Engem is elszomorít mit képes művelni, mennyire képes befolyásolni a vallási dogmatizmus és a vallási rituálék azokat az embereket, akiket a saját megismerésük útján kéne terelgetnie a "jó pásztoroknak". End.