Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BizMiklosnakHivnak

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol vannak ma már a régi szép idők, amikor még projektnek se nevezték az informatikai rendszerek készítését, csak nekiálltak a mérnökök reszelni, ütötték, amíg kész nem volt! Nem voltak öltönyös menedzserek, nem voltak projektirányító bizottságok, meg státuszriportok, csak a gép és az ember.…..
BizMiklosnakHivnak 2016.06.27 12:02:44
Itt valami félreértés van. Ilyen nincsen, hogy egy fiatal gondol egyet, hogy ő most a projektmenedzseri hivatást választja, ez kb. olyan, mintha valaki húszévesen szállodaigazgató akarna lenni, vagy államtitkár. A projektmenedzser ugyanis FŐNÖK, és mint olyan, valami másból léptetik elő tapasztalat és rátermettség alapján. Az SAP projektmenedzser előtte 10 évig SAP konzulens volt pl. Van hogy programozóból lesz, de inkább vmiféle analyst vonalról.

Ezért is borzalmasan nagy ostobaság, hogy indítanak olyan nappali szakokat az egyetemen, hogy műszaki menedzser. Senkinek nem kell egy tapasztalat nélküli főnök. Mivel a menedzser nyilvánvalóan főnököt jelent. Majd 10 év tapasztalat után. Viszont aki ilyen főnökös suliba ment, azt nem veszik fel normál kétkezi megcsinálós állásba, mert ahhoz nem ért. Ciki.

Amúgy én 39 évesen kezdem azt gondolni, hogy unom már a kétkezi megcsinálós ERP konzulenskedést, reportok formázgatását és hasonló favágást, most már ezt hagynám a fiataloknak és lehetnék lassan már én is főnök. Mivel az ilyen szakmában projektmenedzsernek hívják a főnököt, tervezek beiratkozni egy PRINCE2 tanfolyamra, csak mondjuk nagyon kamunak tűnik, mert ha valamiből 2 nap a foundation és 2 nap a practitioner, az semmit sem ér szerintem. Meg amit beleolvastam, hogy legyen risk log meg anyámtyúkja, hát nem tudom, mekkora szervezet kellene ehhez, én kisebb cégeknél dolgozom, itt a projektmenedzsernek van egy hozzávetőleges ütemterve meg egy to do listája, mindkettő Excelben és ennyi, körülbelül annyi menedzselést szoktak csinálni, hogy szólt nekem a kuncsaft, hogy kéne X, ajánlottam neki hat órát, beleférsz? Szóval valójában szinte kb. inkább csak kapcsolattartó.
BizMiklosnakHivnak 2016.06.27 16:49:36
@okoska77: ők korunk szuperhősei. mint akit megcsípett egy radioaktív pók.