Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EgyBizonyosMiklos

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felszolgáló vagyok, vagyis voltam, szerettem ezt csinálni és jó is voltam benne. Már nyolc éve letettem a drekót és a hangedlit, kötényemet felakasztottam a szekrény belső polcára. Évente párszor, ha úgy adódik beállok segíteni pár havernak, vagy ha olyan ajánlatot kapok, elmegyek pár fesztiválra…..
EgyBizonyosMiklos 2017.01.20 16:11:05
Ülök Bécs mellett a schwechati reptéren a kávézóban, bal hátul, mert dolgoznom kellett a laptopon és nyugis helyet kerestem, pont nem vettem észre, hogy ott húzódik a konyhába vezető folyosó, szóval annyira nem volt jó ötlet. Megy hátra a pincér, kezdődik az oltás, de üvöltve, konkrétan így az aratóbál-feeling: "Jaúzsi, láttad hee hogy laszaupattam vóna a gádzsit hee de jaú bula" jau bula, jaú bula, de a kurvaanyját jattot alig bírt adni jön a sok gazdag geci bazmeg azt húsz cent meg harminc"

Bécsben minden második pincér magyar (minden első meg bosnyák kb.) egy ideje már nem szólalunk meg magyarul, mert akkor ez felhívás arra, hogy szolidaritásból még lazábban venni a dolgot, "há' ti is itt dógoztok?" stílusban kérdezgetni stb.

De egy bécsit pizzériában nagyon röhögtünk, amikor befejeztük, akkor a feleségem kiosztotta őket: "én vendéglátós technikumot végeztem Egerben, maguk nem tudom, mit, megosztanák pár tippet: 1) ebédszünetben nem a vendég mellé ülünk le enni a szomszéd üres asztahoz 2) főleg nem beszélgetünk közben a kollégákkal csámcsogva 3) nem rágógumizunk munka közben, vagy ha igen, legalább úgy, hogy ez a vendéggel való beszélgetés közben ne tűnjön nagyon fel 4) ha pizzakemencével dolgozunk, a hosszab sütési idejű alkatrészeket elősütjük, egyáltalán nem izlik a forró sajt tetején a majdnem nyers lilahagyma

És az a vicc, hogy a feleségem dolgozik a vendéglátós technikumi végzettségével IKEA konyhán, húsgolyókat gőzőlve, ezek meg étteremben, de ugye miért, mert fiatalok, szinglik, gyermektelenek, ott vannak éjfélig, ha kell, gyermekes anyukákra méretezett 8 órától 15 óráig kb. részmunkaidős vendéglátós állás nincs Ausztriában sem, marad az IKEA és a többi gagyi systemgastronomie minimálbérért.

Ezt ott baszta el sajnos asszonypajti, hogy aki nem szingli és gyermektelen akar maradni örökre, ne vendéglátós technikumba menjen, ott nincs délelőtti részmunkaidő. És az osztrákok annyira papír-mániások, hogy nem válthatsz át más területre, soha nem vesznek fel másra, mint amit végeztél pl. kiskerbe sem.
EgyBizonyosMiklos 2017.01.20 16:16:45
@EgyBizonyosMiklos: hogy azért pozitívat is mondjak, a Donauzentrumban az olasz étterem teljes személyzete magyar és ők oké, profik. Már az, hogy nem hallom a hangját, mert nem odaordít a látványkonyhában működő szakácsnak, hanem odamegy és úgy beszél vele, már ad egy igényszintet a dolognak, mert így sikerül a saját beszélgetésünkre koncentrálni.