Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simbabu

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(ha valaki nem olvasta...)Emulzió Kodachrome alapvetően különbözik a többi dia és negatív színes filmtől. Kodachrome egyedülálló anyag (volt), mert nincs szintest az emulzióban, ezek a feldolgozás során kerülnek a filmre. Ezért az emulziós rétegek vékonyabb volt, így kevesebb a…..
simbabu 2010.03.22 14:21:39
@Romanee Conti: Akkor folytatom :))). A kárpótlásba kapott filmeket szerencsére visszakaptam rendben. Aztán leadtam pár tucat képet a Blahán a Fuji laborba, hogy csináljanak róla papírképet géppel, éppel nem volt pénzem Ilfochrome-ra. A nagyításokat átnéztem a boltban, de az csak otthon derült ki, hogy a diákat kiszedték a szervízkeretből, és elfelejtették visszaadni. Visszarohantam, de váltig állították, hogy visszaadták. Pár napig vitatkoztunk, de nem lett eredménye. Ekkor már csak egy tekercs exponálatlan filmem volt. Abból 2 hét múlva 17 kockát ellőttem egy tátrai mászás során. Hazaérve kitettem a gépet száradni az asztalomra, másnap betörtek, és elvitték. Hát így tűnt el az FM-2-esem és az utolsó tekercs Kodachrome-om mintegy szimbolikusan, az analóg korszak alkonyán. ;)
simbabu 2010.03.22 15:26:48
@Romanee Conti: Vége lett gyorsan. Mégpedig úgy, hogy Varsóban feltörték a kocsinkat, és elvittek még 2 Nikont 5 objektívvel. A digitális korban még nem volt ilyen gondom. Majd egyszerre ég el az összes vincseszterem... A viccet félretéve komolyan megváltoztatták a gondolkodásomat ezek az események. Kevésbé ragaszkodom a képeimhez, jobban figyelek, többre emlékszem. (A gépekhez persze továbbra is ragaszkodom, de az más tészta, a technikafetisizmusnak nem sok köze van ahhoz, hogy milyen képeket csinál az ember.)