Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kozmonauta73

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi időszak minden függőségnek kedvezett, de mind közül kiemelkedik az online vagy internet függőség, hiszen a digitális oktatás „legálissá” tette a számítógép és az okoseszközök használatát. Az első számú probléma nem a tartalom, hanem maga a monitor! A mai eszközök használatát nem lehet…..
Kozmonauta73 2020.06.03 07:50:54
Ha úgy lenne ahogy írod, hogy teljes mértékben az agyunk huzalozása determinálja a cselekedeteinket, akkor nem lehetne pl. kilépni egy függőségből. Valószínűleg ez sokkal rejtélyesebb jelenség, a tudat éppúgy meghatározó lehet, hiszen a legfontosabb emberi képesség az önmagunkon változás, változtatás képessége.
Egyébként korszerű maradi felfogás, hogy a gyerekek online idejét korlátozni kell, de szerintem ez szokásos válasz a technológiailag lemaradó szülők részéről, akik nem értik az új világot, mint anno a rádió, vagy a tévé elterjedése előtt és ellen is megfogalmaztak kritikákat. Gyerekként rengeteget olvastam, mert kb. az az egy olyan szórakozás volt, ami kiragadott a valóságból és a fantáziánk által megjelenített így lepergő "filmet" gyakorlatilag olvastuk. Az olvasottság hiánya miatt a mai gyerekek fantáziátlanok. Viszont ha a mai kor gyereke ha nem tart lépést az online médiák fejlődésével, az éppen aktuálisan menő digitális közösségi felületekkel, és akkor játékról még nem is beszéltünk, akkor lemarad a többiekhez képest. Nem mellesleg az akkor olvasott könyvek többsége mai szemmel olvasva mondjuk ki, unalmasak, alig történik bennük valami, avitt ódivatú értékrendben és tempóban tökörésznek egy-egy probléma felett. A világ megváltozott, felgyorsult. A mai embereknek erre nincs idejük. A mai írók könyvei ezzel szemben inkább kereskedelmi cikkek, semmi újat nem mondanak, csak legfeljebb annak akinek nincsenek saját gondolatai ezért másokét olvassa. A könyvek felett eljárt az idő.
Igazából inkább a mértéktartás és a változatosság lehetne a kulcs mindenben, mint a tiltás, de ezt mondhatod egy szülőnek aki maga sem tud semmiben mérteket tartani, lételeme a fogyasztás.
Másrészt a cikknek pont ugyanaz a baja, mint minden ilyen cikknek, hogy a popularitásnak alá kell rendelni a tartalmat, hogy befogadható legyen, így szinte mindig valamilyen aktuális trendet követ.
Néha túl fáradtak vagyunk, hogy mindent megcsináljunk, ami a listánkon szerepel. Tudjuk, hogy olvashatnánk egy könyvet, vagy neki állhatnánk a garázs takarításának, de a telefon görgetése vagy a tévé nézése egyszerűen könnyebb. Az energiánk korlátozott és ha erőfeszítéseket teszünk az élet egyik…..
A minap elkaptam egy beszélgetést: a boltban egy nő panaszkodott a barátnőjének a tisztítószeres polc előtt, hogy mennyi mindent kell vennie: fertőtlenítő, meg bútorápoló, és még hosszan sorolta a listát. A végén pedig gyorsan össze is adta, hogy mennyibe fog ez kerülni. Hát…..
A Brexit hisztizőknek ajánlanék figyelmükbe egy angol mondást az EU-ról: "A franciákkal a lényeget kivéve semmiben nem értünk egyet, a németekkel mindenben egyetértünk kivéve a lényeget." Kontinentális gondolkodással az angolok nem érthetők meg, mert az európaiak - benne a magyarok - egyszerűen…..
Elég érdekes szenvedélye van Oki Masayukinak, hiszen a japán fotós Tokió kóbor macskáit fényképezi teljes elszántsággal. Azt vallja, hogy mindegyik állat külön személyiséggel rendelkezik, és ő ezt szeretné megragadni...