Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagyutazó 70

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orvosnál A minap egy kedves, barátságos orvosnőnél égettem le magam. A gyógyszereimről érdeklődött, mit is szedek.Ám az a baj, hogy a bonyolult, hosszú, tudományos nevű gyógyszerek nevét nem szoktam megjegyezni, a hétköznapok során egyszerűsítek. Tehát szedem a "kis pirosat", a "nagy fehéret" meg a…..
Meglepően könnyű, szaftos és nem lehet vele betelni. Íme, egy olyan házi túrós batyu recept, ami garantáltan veri a bolti társait. A tésztához:500 g liszt20 g friss élesztő2 db tojássárgája3 dl tej60 g vaj50 g porcukorcsipet só A töltelékhez:500 g túró3 db tojássárgája2 evőkanál búzadaracsipet…..
Nagyutazó 70 2019.05.29 18:29:55
Van elegánsabb, vibrálóbb és fényűzőbb látvány ennél a sáfrányos, fűszeres lében posírozott körténél - nevetségesen egyszerű az elkészítése és bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét. Hozzávalók: 5 db körte 3 evőkanál barnacukor 1 rúd vanília 2 rúd fahéj 2 db csillagánizs 5 db…..
Már egy jó ideje nézegetem az internet világában mindenhol felbukkanó képeket, ahol a igazi növények két üveglap közé vannak szorítva. Egyszerűen olyan, mintha lebegnének a semmiben. Természetesen nem véletlenül nézegettem olyan nagy érdeklődéssel, hanem valójában roppant…..
    Egy rakás női csoportban megy arról a beszélgetés, ki, mit szed, hogy a hajad dúsabb, hosszabb legyen. Avagy a gyerekéé. Bárhonnan is nézzük ezt a témát, ez bizony nagyrészt genetika. Ez a mindösszesen 6 hónapos hölgy , Chanco, elég döbbenetes mennyiségű hajjal született, mely azóta sem…..
Nagyutazó 70 2018.07.29 09:31:33
Elképesztő történetről számol be a Daily Mail egy, a Sundance filmfesztiválon is bemutatásra kerülő dokumentumfilm, a Three Identical Strangers (Három egyforma idegen) alapján. A nyolcvanas években egy amerikai fiatal főiskolás, Michael Domitz új szobatársat kapott a…..
Volt korábban már egy nagyon nagy sikert aratott vajas keksz recept a blogon, az áfonyás vajas keksz, melyet nagyon szerettetek, ízre, állagra, mindenhogyan. Nos, az a jó hírem van, hogy az egy alaprecept, kedvetek szerint variálhatjátok!Ezúttal nem akartam ismételni magam és egy kicsit…..
Nézett-e mostanában tükörbe oldalról, s ha igen, netán észrevett-e nyaka és háta találkozásánál egy kisebb-nagyobb domborulatot?  Ez a halmocska, amelyet a köznyelvben – micsoda diszkrimináció! – banyapúpnak hívunk, és sajnos napról-napra több embert érint, bizony nem a sors ajándéka. Akár hiszi,…..
Nagyutazó 70 2017.10.24 21:13:44
Kedves Krisztina! Amit felsorolt szakterületet,az sajna nekem mind megvan! Én,már jelző rendszer is lehetnék a rádióban,a fül zúgásaim miatt. /Sípol,dudál,zakatol,stb./Ehhez még hozzá a sok mellé a miastenia grav./remélem jól írtam le/? Sajnos Januárban összeszedtem egy kis influenzáit,amiből úgy április végén kisebb nagyobb közzel si8került talpra állni. hét alatt sikerült 15 kg.-t leadni. Járni,ülni,enni,inni nem tudtam,csak köhögni. Gégész látott,tüdőgyógyász látott,de semmi gond nem volt. Csupán köhögtem. Sajnos,azóta is szédülök. Volt vízszintes és körkörös szédülés,most már "csak szédülés van.Igyekszem mindent megcsinálni.néha igen kemény a feladat,de menni kell mindennek. Most már több esetben egyedül járok az utcán,de nem kellemes.Eddig még nem sikerült megállapítani az orvosoknak,hogy ez mitől van? Gerincem/ami bizony igen nagy tanulmány minden orvosnak. Nyaki gerincem? Vagy az agyi erek ? Ennél már többet nem tudok tornázni. Mindennap megyek,egy-két vill.megállónyi út miatt nem szállunk fel,mondván menni kell. Ny.pedagógus vagyok,szerencsére a korom nem úgy látszik,de,sajnos a nagy betegség és a fogyás megtette hatását az arcomon..Nem mint hetven éven felüli ember tevékenykedem,naptárral élünk-megyünk. Ezek a gerinc problémák legalább 60 éve meg vannak.Szeretném megkérdezni,hogy még lehet-e tenni valamit,hogy az életemet visszakapjam?Tudom,sok lehetőségem nincs,de,talán van mégis? A választ előre is köszönöm. Üdvözlettel: Nagyutazó70
Számtalan kavicsfestéssel kapcsolatos írással találkozhattatok már itt a blogon, így az idei tavasz sem lesz kivétel! ..
Ehhez csak gratulálni tudok... Nem való ilyen egy alsó tagozatos gyereknek. Főleg nem pucér fütyis és puncis illusztációkkal szexuális aktusokkal tüzdelve. Milyen világban élünk? A „Napközis házi feladat” első osztályosoknak (tehát 6-7 éves gyerekeknek!!!) szól. És kifestő. Ez viccnek is otromba,…..
Nagyutazó 70 2017.03.25 15:37:59
Azért,elképesztő ez a kifestő könyv. Rendben,hogy a gyermeket fel kell világosítani,de nem ez a formája. Mindennek megvan az ideje és helye. Természetesen a szülővel való kontaktusnak itt igen nagy a feladata,hiszen a gyermek a szülővel van a legmélyebb kapcsolatban. Ez a színező könyvnek mondott füzet,nem szolgálja a gyermek egészséges fejlődését ,sőt rombolóan hat Rá! A gyermek is ember,tehát mindent meg lehet velük értetni,de fontos a közvetlen hangulat,kapcsolat és forma. Aki ennek az ellenkezőjét teszi,bizony komoly pszichés folyamatot indít el a gyermekben. Később sok olyan gátló tényező alakul ki a fejlődése során,amit,majd később igen nehéz lesz helyretenni! Vannak és voltak olyan esetek,ami végig kísérte az egész életén. Tehát,igen meggondolandó,hogy ezt a füzetet,a kisgyermek kezébe adjuk. Hiszen,vannak olyan kedves irodalmi alkotások,amiikben, olyan a könyv hangulata,amit igen könnyen és minden értetlenség nélkül be tudja fogadni és meg tudja érteni a gyermek. Persze,ez a könyv és téma,mindig felnőtt,ill. szülő jelenlétében legyen a gyermek kezében,amikor rögtön kérdezni is tud. A szülői kapcsolaton kívül igen fontos,hogy a feltett kérdésekre megfelelő válaszokat kapjanak,amire életkoruknak megfelelően fel tud majd dolgozni. Legyünk figyelmesek,tapintatosak és türelmesek ezen beszélgetések során. Lehetne e témát tovább részletezni,de minden szülő maga a legjobb ismerője a gyermekének.