Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyuszi Varga

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy fejezet a katonai szabályzatban, amit mindig átugrottam: a ló közelítése és távolítása társaitól. Fel sem merült bennem, hogy ez számomra probléma lehet (pedig Török Gyuri barátom sokszor ajánlotta már közös gyakorlását). És otthon nyilván olyannyira nem is probléma egy lovat kihozni társai…..
Gyuszi Varga 2019.04.15 14:21:00
Érdekes, hogy a felállított pálca manapság a durvaság jelképe. Holott eredetileg nem így volt: a felállított pálca pontosan a "kikapcsolt" helyzetet, azaz a pálca alaphelyzetét jelentette. Persze részben ez napjainkban is így van, a fogathajtásban fennmaradt a hagyomány, ott senki sem csodálkozik,…..
Direkt csizma A ló hátsó lábának aktívizálása. A csizmaadással azonos oldali hátsó lábnak adott jel mely fokozza a megfelelő súlypont alálépést. Ezt a külső oldalon és a belső oldalon egyaránt alkalmazom. Aközben adom a jelet miközben mélyül a belső oldali ülőcsontom, akkor amikor egész…..
  A Sabine Oettel kurzusán az erdélyi lovastársadalmat Lukács Lehel képviseli: iskolalovammal Fiónával fog a mesterasszony elé állni. Felvidékről is nagyobb számú látogatót várunk a nézők közé. Hát Délvidék, hát Kárátalja, hát Várvidék? Lovas barátaim! Hol vagytok? :) Sabine Oettel kurzus…..
Amikor a hátulsó lábakban ébredő erő (lendület) végig tud haladni a lovon (az erő jó irányban halad, azaz a ló egyenes és nincs blokk a ló testében, azaz a ló elengedett), akkor a ló a zablán könnyed támaszkodást vesz. Ha valamelyik hiányzik, akkor a ló nem támaszkodik. A kéz hátrahatásával ugyan…..
Az alapelvek következnek, örvénykamrás és közvetlen befecskendezésűekhez egyaránt. Mit kell tudnia egy forgóelosztós (VE, esetleg VP) adagolónak? Adott hengerhez, megfelelő időben, megfelelő mennyiségű gázolajat nagy nyomáson kiküldeni a porlasztókhoz. Egy VW dízel gyárilag 850 és 5250 fordulat…..