Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deddy

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w ...és úristen az égben 2006.11.19 22:38:00
Meglepő, hogy buzi- meg cölibátustémában megy az önfeledt valláserkölcsi vita ezerrel, a náci ufók meg a rakománykultusz bezzeg le van szarva. Szinte. Azért meglepő, mert nagyon is összefüggnek ezek a dolgok. Könnyű kiröhögni azokat, akik szerint Hitler a Holdon él. Még…..
Deddy 2006.11.24 15:16:13
max_headroom:

"Nem a rendező elv felfedezésének a vélelme a necces ebben a történetben, hanem a momentum, hogy ezt rendező elvet olyasvalakinek tulajdonítják, akinek a létezéséről az elmúlt kétezer évben egy fikarcnyi bizonyítékkal sem sikerült senkinek előállnia.
Ezen a ponton kerül közös nevezőre a történet Pumuklival, a náciufóval, a spagettiszörnnyel, meg a többi lázálommal."

De hiszen ezért beszélünk hitről! Nincsenek megcáfolhatatlan képletek, videófelvételek, laboratóriumi kísérletek, stb. arra nézve, hogy Isten létezik. Erre a következtetésre mindenkinek magának kell eljutnia. Persze ebben mások is a segítségére lehetne, de az egyén maga dönt a személyes hitéről. Lám egy matematikusnak vagy fizikusnak például elég a rendező elvet észrevenni. Valakinek ez kevés. Van akinek sok is. Vannak akiket pedig a fent említett kísérletek, videofelvételek és egyebek sem győznének meg (már ha ezek léteznének). Rengeteg dologra nincs bizonyítékunk, mégis hiszünk benne. Például nincs egy egyértelmű definíciója annak, hogy egy ember szerelmes avagy sem. Ezt az egyén érzi. Nincs egy teszt, amit előtte ki kell töltenie és az majd egyértelmű választ ad. De a matematikában is vannak sejtések. Ezek például olyan formulák, amik ugyan működnek 1-2-5-10 vagy több 10 millió példára is, de még nem bizonyított, hogy működnek az összesre. Aki egy ilyen sejtést bebizonyít, az komoly pénzt vághat zsebre. Addig meg jobb híján dolgoznak velük.

"Newton a tizenhetedik század szülötte volt, mi meg most a huszonegyedikben élünk."

Tehát mi bölcsebbek lennénk? Nukleáris háborúval, laboratóriumokban kifejlesztett vírusokkal, egész vízhálózatokat megfertőző mérgekkel fenyegetjük egymást, miközben az erkölcsösség fogalma lassan de biztosan az enyészeté lesz és az új szelek hatására mindent a pénz irányít. Üzleti alapokon működtetjük az egészségügyet, az iskolákat és mindent, amire csak ezt rá lehet kényszeríteni. A Föld élővilágát, termőföldjeit sosem tapasztalt mértékben és ütemben, teljesen gátlástalanul romboljuk, a jövőre egyáltalán nem gondolva. És a többi és a többi... Vajon valóban bölcsebbek lennénk, mint a letűnt korok embere? Kétlem...
w No future - Húsz év múlva 2006.11.12 05:22:00
Ez a felirat, hogy No Future, a kerületi könyvtár előtt volt felírva neoluxszal, 8-10 évesen figyeltem fel rá, és fejtettem meg az angolszótár segítségével. Az már akkor se tetszett, hogy holmi rossz gyerekek lóbetűkkel összefirkálják a falat. "Hát ez hülye, micsoda…..
Deddy 2006.11.22 09:28:58
"allahista makimajmok" - na igen, az ilyenek miatt kötnek egyesek dinamitfüzért a mellkasukra... Egy évezredes kultúrát nem érdemes két ilyen szóval jellemzni, még a hatásvadászat kedvéért sem. Annak idején a magyarok is felléptek az elnyomó oroszok ellen. Mi a pékrolót keres az amerikai hadsereg különféle országokban, amire ráadásul semmiféle kérés nem hangzott el a megszállt területek részéről? És mi elcseszett európai szövetségünk miért támogatja ezt? Mit keresnek magyar katonák Irakban? Ezeknek a kérdéseknek még akkor is lenne jogosultságuk, hogyha a terroristák csak puszta passzióból robbantgatnának. A terrorizmus ellen ugyanis nem lehet harcolni! Nem lehet csak egy decis kiszerelésű vizes palackokat felvinni a repülőkre? LOL! És ha én besétálok a Budapest Parádé közepére egy hátizsáknyi dinamittal a vállamon, az kinek tűnik fel majd azelőtt, hogy 100 tonna mócsinggá varázsolom a békésen szórakozó embereket? Ez a megszállósdi csak olaj a tűzre és az így keletkező feszültséget a "szuperhatalmak" ki tudják használni egy kis szabadrablás képében.

"jólszervezett szuperhatalmak" - itt most az inkákra gondolsz vagy kire? Vagy az lenne a követendő példa, hogy nulla erkölcs mellett mindenkinek ott lapuljon a shotgun a hátsőülésen? Érdekes módon erre még a mi nagyszüleink idejében sem volt semmi szükség. Ha nagypapám kikerekezett a vasútállomásra és ott letámasztotta a bringáját (lakat és minden egyéb nélkül), akkor az ott volt öt nappal később is, mikor vissza ment érte. Ma meg abban sem lehet az ember biztos, hogy a 3 különféle lakattal lezárt bicaját 45 perc múlva az iskola tárolójában találja. De ha nem is tudják ellopni, az a minimum, hogy szétrugják a küllőket, kiszúrják a gumit, ellopják a szelepet vagy letörik a lámpáját, ha más nem azért, mer' az oan jó vicc... Ha mi nem veszünk át minden degenerált marhaságot nyugatról gondolkodás nélkül "Há mer' az nyugati! Érteed?! Nyugati! KELL!!!", akkor talán kevesebb lenne már itt is az az erkölcsi fertő, ami van.