Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pma good work

22 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekként és felnőttként annyira különbözően tudjuk kezelni az elengedést, vagy az elválást, mégis annyira hasonló a reakciónk. Felnőttként is sírnánk, toporzékolnánk, tombolnánk, és rombolnánk szét bármit, ami a kezünk ügyébe kerül, ha annyira fájdalmas számunkra valami. Amikor tavaly…..
Egy gyerek mellett élni - önismereti utazás. Egy tükröt tart feléd. Megmutatja azt, amit nem akarsz önmagadból látni. Ami elől elfordítod az arcodat. Könyörtelenül rávilágít arra, hogy mennyire tévesen gondolkodtál eddig., pedig abban a hitben éltél, hogy az a jó gondolkodás.  Az embernek van egy…..
A tavaly óta húzódó világjárvány sokak lába alól kirántotta a talajt, a kiskereskedelemben dolgozók közül is elég sokan így jártak. ..
Ha már átjutottál az állásinterjús körökön, és behívnak egy próbanapra, az már szuper eredmény, de még nem teljesen nyert ügy. Hogyan győzd meg a vezetőket arról, hogy te vagy a legalkalmasabb a pályázott pozícióra? Mit tegyél, hogy jól is érezd magadat ezalatt az idő alatt és bizonyítani is tudd,…..
A csömöri  Auchan úgy döntött, hogy szembemegy a Valentin-napi marketinggel és a szinglikre fókuszál, ezért a bevásárló kosaraikra ragasztott A4-es papírlapokkal kívánja összehozni szerelemre vágyó vásárlóit. Vagy mégsem. ..
Így bele is csapok a közepébe, és egy meseajánlóval kezdek, pontosabban, a megható édes kis főcímdalával...
Gondolnád, hogy eladóként egy átlagos munkanapod rémálommá válik?..
Már nem is tudom, hány éve fedeztem fel az AGNESKOVACS márkát, de első pillantásra hatalmába kerítettek a geometrikus formák, és a minimalista stílus, ami Kovács Ágnes táskáira és kiegészítőire jellemző. És azóta is csodálattal figyelem az újabb termékek precíziós kidolgozását és nívós megjelenését...
Volt már olyan eseted, amikor egy vevő nem úgy reagált, ahogyan vártad? Vagy érzékenyen érintette a válaszod? Futottál-e már bele abba, hogy nem tudtál sehogyan sem dűlőre jutni egy reklamációval? Miért nem működnek néha a technikák?..
Szándékosan nem fogadalmat írtam, hanem jól megtervezett stratégiákat, amiknek a lépéseit már másodikán elkezdheted megvalósítani - feltéve, ha valóban akarod. Akarod, hogy jobb legyen az életed?..
Te is úgy érzed bolti eladóként, hogy nem vagy elég jó az értékesítésben, vagy nem tudsz elég jól kommunikálni? Hogy talán nem is neked való a kereskedelem? Mondom a megoldást...
Avagy mitől jó eladó egy bolti eladó?..
A bolti eladók csak a pénzedre hajtanak? A kereskedelem a vevő ellen van? Az értékesítők mindig azt adják el, amin a legtöbb haszon van? Elmondom, hogyan látom én ezt, mint bolti értékesítő. ..
Miről szól a Visual Merchandising és hogyan segíthet az eladásban? Szakmai interjú Gondos Szilvia Visual Merchandising specialistával...
Következetesség a kiskereskedelmi egységekben vezetői szemmel: miért szükséges?..
Légies, friss és üde - mind jellemzői egy világos mentakék színnel dekorált esküvőnek. Kedves menyasszonyok, kinek az álma egy ilyen esküvő?..
Az élet úgy hozta, hogy amolyan főállású nagynéni lettem - hogy ez mit jelent pontosan, arról később még mesélek majd-, és ezen kalandjaimat osztom meg veletek, őszintén. ..
Korábban írtam már nektek a Facebook oldalon, hogy a régi blog megszűnt. Az újra még elég kevés anyag került fel. Hova tűntem és mi lesz az új bloggal?..
Bizonyára te is, aggodalommal figyelted az elmúlt hét eseményeit és elgondolkoztál azon, hogy az indexszel történtek után mi lesz a blog.hu-val, mi lesz a blogoddal. Ennek kapcsán szeretnénk pár infót megosztani veled. Azért gondoljuk, hogy erre szükség van, mert az Index.hu szerkesztőségének…..
Réka munkásságát már több, mint tíz éve követem, és ha esküvői cipőről van szó, akkor elsőre a REKAVAGO jut eszembe. ..
Az ember olykor nem tudja szavakba önteni azt, hogy mit érez a másik iránt, mert lehetetlenség elmondani, hogy a másik mennyi mindent jelent nekünk. Hogy ő az, akiért élünk, akiért dobban a szívünk és akiért mindent megtennénk. ..
Tény, hogy a kereskedelmi munkának vannak iszonyúan nehéz részei, de előfordul, hogy nem minden olyan rossz, mint amennyire annak látszik...
A mai napig sokan gondolják úgy, hogy a kereskedői véna elengedhetetlen ahhoz, hogy valakiből jó értékesítő legyen. Ez egy nagyon elterjedt tévhit. De ha nem ez, akkor milyen három tulajdonság kell ahhoz, hogy valaki jó bolti eladó lehessen?..
Napi szösszenet A boltosokról 2017.08.10 09:52:36
Eredetileg arról akartam írni, hogy rettenetes, ami a kereskedelemben megy. Hogy tortúrának érzem a napi bevásárlást a közeli normál méretű boltban. Mert a felvágott pultban álló hölgy a kedveskedést összekeveri a személyeskedéssel. /Ááá, 40 dkg frankfurti kevés lesz a levesbe - közben…..
pma good work 2017.10.29 20:11:05
Kedves 2x18! :)
Köszönöm, hogy belinkelted a cikkemet, és köszönöm , hogy olvastad az írásomat.
Mindenesetre szeretnék tisztázni egy félreértést, legalábbis nem nagyon értem, hogy az általad írt poszthoz e tekintetben hogyan kapcsolódhat ez a cikk.
Ahogyan Te is olvashattad, az írásom címe az, hogy "Tévhitek, amiket rosszul gondolunk eladóként". Tehát, ez a tévesen gondolkodó eladók szemszögéből íródott. Nagyon sok olyan emberrel találkoztam, aki bolti eladóként, vagy pénztárosként nem büszke a munkájára, hanem szégyelli, esetleg úgy érzi, hogy emiatt lenézi a környezete is. Sőt, hogy személyes példából induljak ki, tőlem is megkérdezték már, hogy "..és, jó az?" Tehát igen, motivációs jelleggel íródott a cikk, és ha elolvasod a többi írást, valamint a többi posztot a Facebook oldalunkon, akkor komplexebb képet kaphatsz a PMA Good Work hitvallásából. Sajnos kiragadtál két mondatot, ami nem mutat teljes képet a cikkről, sem arról, mi a valódi mondanivalója ennek az egésznek.
Az, hogy egy eladó nem teljesít, annak nem csak az a két oka lehet, amit kiemeltél, ez nagyon sok mindenen múlhat. Azt pedig sok éves tapasztalatból írtam, hogy bizony sokszor kevés a sima Érettségi is, elhelyezkedni, ha nincsen mellette nyelvtudás, vagy felsőfokú végzettség.
A kereskedő szakma egy szép szakma egyébként, amelyet sajnos a helytelenül működő cégek és a helytelenül gondolkodó vezetők és dolgozók tesznek olyanná, amilyen. De szerencsére van erre rengeteg ellenpélda is!
Én ezzel szeretnék szembemenni, és pozitív példát mutatni másoknak.
Remélem, sikerült átadni a cikkel szánt mondanivalómat, s így más megvilágításba került a két kiemelt mondat. További szép estét kívánok.:)