Regisztráció Blogot indítok
Adatok
átlagpolgár

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Ki legyen a Csudanő? 2011.02.10 14:30:00
Az NBC hosszas kínlódás után csak berendelte David E. Kelley Wonder Woman-rebootját, ami az 1976-79 között a tévében látott sorozat újragondolása lesz, de ha nem is, akkor a DC Comics szuperhőstörténetén alapul majd (a kettő nem teljesen ugyanaz). A címszereplő Csudanő egy…..
Mindannyiunk Viktátora január 19.-én nem csupán ismertette az EU Elnöki programját a parlamenttel - amiben különösebb vita nem volt -, nem csupán bezsebelt néhány nagyon erős kritikát (érdemes megnézni, hogy grimaszol, gy.k. ez nem érv), hanem persze a maga "orbánus"…..
átlagpolgár 2011.01.21 18:45:12
@dagiiron:
"Dumálhatsz itt arról a párszáz baromról, akik balhéztak de a tény, az, hogy a rendőrök rátolták őket a Fidesz rendezvényre, s ennek eredményeként az onnét hazafelé tartó embereket ütőtték, verték. Ha te ezt tagadod, akkor haver nem vagy jobb a holokauszt tagadóknál, ugyanolyan gazember vagy."

Te amikor ilyeneket írsz, akkor gondolkozol? Párhuzamot vonsz egy népirtás, és egy egyszeri rendőri túlkapás között? Hogy egyformán gonosz az az ember, aki nem ismeri el sem egyiket, sem másikat? Egy kicsit boncolgassuk a témát:

-A holocaustot nem kell ecsetelni, tudunk róla eleget, csak a számokon megy a vita. Remélem azért azt te is elismered, hogy megtörtént, írásodból egyébként arra gondolok, hogy nem tagadod. Eddig ok.

-Tegyük fel, hogy én egy vagyok azok közül, akik a székházat ostromolják, te pedig egy azok közül, akik nyugisan demonstrálnak, tüntetnek. Egyszer csak engem a rendőrök, válaszreakcióként addigi agresszivitásomra, elkezdenek verni és szorítani vissza az MTV székháztól. A kérdés most következik: Te mit teszel ebben a helyzetben? A rendőrök vonala szépen halad előre, szorítva vissza az állatokat. Te komolyan látótávolságon belül maradsz? Nem iszkolsz el, te mint békés tüntető attól félve, hogy egyszercsak elérnek téged is? Vagy mégsem vagy olyan békés?

Nem tudok elképzelni olyan szituációt, amikor ez velem megtörténhetett volna. Ennél fogva nem tudom elfogadni azt az érvelést, hogy a rendőrök rátolták az állatokat a "békés tüntetőkre". Nem volt az áldozatok között békés tüntető (vagy, ha mégis az nagyon lassú felfogású), csak könnyű ezzel védekezni.
átlagpolgár 2011.01.21 19:15:59
@dagiiron:
Azért látom a lényegi rész lepergett rólad. Holokauszt vs. rendőri túlkapás?

De látod ebben is különbözünk: Én beismerem most, hogy tévedtem, de felrémlik az a tüntetés is, amiről te beszélsz. Nem az volt az a tüntetés, ahonnan az Astoriáról és környékéről már rég el kellett volna mennie a "békés tüntetőknek", mikor rájuk tolták az állatokat? Akkor megint miről beszélünk? Aki ott volt, az ott is akart maradni. Ha nem így lett volna, és törvényes keretek között tüntet, már otthon kellet volna lennie. (Na ez pont olyan csúsztatás, mint amilyeneket ti szoktatok használni. Maradjunk annyiban, hogy már nem kellett volna ott lenniük.)
átlagpolgár 2011.01.21 19:21:41
@dagiiron:
Az első bekezdést vedd tárgytalannak. Átsiklottam a válaszod felett.