Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doktor79

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mialatt Ferenc pápa a női szerpapságon gondolkodik, a lett evangélikus egyházban egy zsinati döntés értelmében többé nem szentelnek nőket lelkésszé. Cikkünkben evangélikus és katolikus teológusok járják körül: milyen hagyományai vannak a nők szolgálatának a katolikus és az evangélikus egyházi…..
Nadia Bolz-Weber, a tetovált prédikátor (korábban valláskárosult, humorista és alkoholista), a Washingon Post szerint a liberális kereszténység új, erőteljes képviselője. Hitelessége és elképesztő népszerűsége miatt azonban konzervatív körök elismerését is birtokolja. Denveri gyülekezetébe drogosok,…..
doktor79 2016.06.18 22:50:31
@KötőSzó: Elnézést kérek, de szerintem Krisztus egyáltalán nem volt kúl. Akkor nem kiveri, hanem betessékeli a kufárokat a templom belsejébe! Ha ez egy keresztény blog, akkor legalább mi hanyagoljuk már ezeket a félelmetesen megfelelni-akarással fűtött kifejezéseket, gondolatokat. Ha csak ez az evangélikus lelkésznő lenne 50 km-es körzetben, nem tudnám gyakorolni a hitemet közösségi szinten, mert ijesztő szegény!
Elbírja a keresztelőkancsót egy nő, és közben el tudja mondani a kereszteléskor elmondandó igeszakaszokat? Tud úrvacsorát adni egy nő más embereknek két szín alatt, miután elmondta a szerzési igéket? Tud tanúskodni a Feltámadottról szóval és tettel, azaz alkalmas más emberek tanítására, attól még,…..