Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sanyko

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzetközi labdarúgás szempontjából Magyarországon élni nem feltétlenül a legszerencsésebb, ugyanis igazán nagy csapat, esetleg világsztárnak számító játékos csak elvétve mutatkozik hazánkban, és akkor sem feltétlenül kiélezett mérkőzésen láthatjuk viszont. Ennek…..
sanyko 2008.04.02 11:38:07
Igenis vannak klasszis közvetítők.

Nálunk történetileg alakult ki egy közvetítési stíluus a labdarugómeccsekre vonatkozóan. Először a rádióközvetítésekhez kapcsolódóan. Eza stílus a Pluhár, Szepesi féle vonal. Később a Tv időszakban is megmaradta rádióközvetítés, melynekiránya elvált a Tv-nél kialakult közvetítésekkel kapcsolatban. A rádiónál a lényeg az volt, hogy érzékeld a feszültséget, képi megjelenítés legyen, átvihető legyen a hangulat. A TV közvetítésekmél (Vitray stílusa) távolságtartó kommentár került előtérbe. Úgyis látjuk, tehát a plusz információ a fontos. Nem kell örjöngeni a Tv előtt. A gól csak gól (persze megfelelő lelkesedéssel. De mégse góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól, mint egy brazil Tv közvetítésnél. Sokáig nem szokztunk hozzá na nTv közvetíztések "másságához", ezértvoltak ismerőseim, akik a rádióközvetítést hallgatva néztek Tv focit. Ma ez a hagyomány él nagyrészt a közvetítéseknél. Hajdú B, Faragó, gundel ezt a hagyományt folytatja. Az id. Knézy vitt egyedi szint a közvetítésekbe, ő kissé tágította ezt alelkesedő hangot. Messze volt a mai Sportklubos riporterek ripacskodásától. Az én közvetítési normatívám szerint ez a stílus számomra nézhetelen.

Bakit mindenki csinál. Mindenkinek vannak marhaságai.Aztán az elfogultságok. Bizony kibukkannak mindenkinél.

Azt hiszem a vélemények jó része érthető és mindenkinél a saját izlést is mutatja.Az értékek megítélése -izlésektől függően- hasonló.

Egy dolgot azonban mindenképpen javasolnék! !!!!!

Minden csatornánál vannak női riporterek. Minden fanyalgás és előítélet nélkül meg kéne próbálni bevonni őket a kommentálásba. Szinesítené a dolgot. És lássuk... lehet, hogy kialkulhat akár egy új stílus mis.. Én hallottam próbázni hölgyet labdarúgómérközésen. És kiváló volt.

Minden sportcsatornán kétszer háromszor leadnak egy-egy meccset. Az összefoglalók sokszor háromszor is lemegy. Másodszorra, harmadszorra adják le alápróbázóval. Szerintem a nézettség is nőni fog. És uazt lehet összehasonlíta. Stílusra.is.