Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Murdeer3

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Murdeer3 2018.04.09 19:25:18
@Csillag Balázs: Én elsősorban 12-24 részes shounen sorozatra gondoltam, mert azok egyébként is a folyamatos harcokról szólnak, illetve a legtöbben van is bajnokság szál.

A karakterek is problémásak szerintem, mert amint megpróbálsz többet mögéjük rakni mint amik a játékokban, onnantól kezdve igazából már nem is az alapanyagot filmesíted meg, hanem csak felhasználod a nevét.
Ezzel a - hányattatott sorsú - beszélgetéssel szeretnénk kicsit megemlékezni a Baaad Movies eddigi 11 évadáról, és lezárni egy időszakot, amit majd remélhetőleg egy még ütősebb követ. Jó két órán keresztül beszélgettünk, teljesen közvetlenül és szkripteletlenül, visszatekintettünk a kezdetekre, a 11…..
Murdeer3 2018.02.13 13:15:07
@Kibernetika: Hát azt azért nem mondanám, hogy élvezni tudtam, illetve elég régen láttam már, de poénra lehet venni, mert annyira túl van alapvetően is játszva az egész.
Én sokkal jobban szenvednék az ilyen szuperbébi,lucker,holnap történt is társain, mint a versuson.
Murdeer3 2017.10.25 07:46:43
És sajnos a Netflix még megfog egy rakás animét erőszakolni a jövőben:(

Szerintem az animék legnagyobb százaléka nem jó film alapanyag, vagy lehet jó alapnak, de ráépíteni szerintem nem.
Én a Live Actionoktől is hülyét tudok kapni. Az is igaz, hogy a Death Note mondjuk pont az ami nem ilyen, de ugyan azt soha az életben nem fogja tudni visszaadni, ahogy egy jó sorozatot sem lehet egy filmbe visszaadni, vagy ahogy egy regény is mindig jobb és részletesebb lesz a film verziótól.
Ráadásul azt, hogy ugyan azt próbálják meg egy amerikai nagy költségvetésű produkciótól nem is lehet elvárni.

Hogyha valami újat akarnak, akkor abban pedig mindig benne van az, hogy ez így sikerül. Én nem is biztos, hogy szeretnék radikálisan új köntösbe vagy felfogásba vagy kultúrális közegbe látni valamit ami számomra úgy volt tökéletes ahogy.
Ezért mondom, hogy irtózom attól, hogy amerikai feldogozásba lássak viszont animéket, mert túlságosan kultúridegen tőle az egész műfaj, ergo olyan változtatásokat fognak eszközölni rajtuk amik eléggé kontra produktívak az eredeti műre nézve. Ha ezek fényében megkérdezem magamat, hogy akarom látni akkor az a válaszom, hogy NEM.

Igazából most már teljes mértékben úgy gondolom, hogy nem kell megfilmesíteni animéket, játékokat, mert semmi értelme. Játékok tükrében sokkal egyértelműbb, hisz ott nem igazán lehet a legtöbb játékot értékelhetően megfilmesíteni, amiket igen, azok pedig eleve TÚLSÁGOSAN filmesek. Egy játék mindig jobb lesz egy filmtől, de más kávéház a kettő.

Animéknél itt már sok esetben az lenne, hogy harmadjára, egy sokkal radikálisabb szűrőn visszük át és a végeredmény sokat torzul.(manga->anime->live action)
Másik dolog az, hogy aki szereti az animéket és szereti annyira, hogy folyamatosan vissza-vissza térjen hozzájuk vagy rendszeresen fogyassza őket, azokat valami megfogta bennük. És az animét, mint műfajt elég jól be lehet határolni, például, hogy elsősorban japánok és japánoknak készül. Na most engem nem azért fogott meg az anime még régen, mert japánnak érezném magam, sokkal inkább azért, mert teljesen más volt, mind stílusba, mind mentalitásba és még sok egyéb téren is mint amiket korábban láttam.
De szerintem az látható, hogy ha van valami amit azért szeretünk, mert teljesen más és ezt párosítjuk azzal amitől ez a valami eredendően teljesen más akkor kapunk egy olyan katyvaszt ami próbál olyannak látszódni, mint az ami tőle teljesen más, de csak látszódni, mert nyilvánvalóan nem tud saját magától teljesen más lenni csak megpróbálhatja megjátszani ezt.

De különben is, ha annyira számítana nyugaton az animés közeg, akkor lennének komolyabb próbálkozások konkrétan nyugati animék formájában.
Amik megpróbálnák valamennyire megragadni az animék hangulatát, stílusát...stb
Ilyenekről én speciel nem tudok, nyugaton az animációs "mese" ami nem kifejezetten gyerkőcöknek készül csak és kizárólag a társadalom kritika műfaj alatt futó gányadékok formájában jelenik meg.(no offense, elismerem némelyről, hogy jó, meg régebben még néztem is, de számomra hihetetlenül elfáradt már ez a koncepció)

Visszatérve a témához, (költőien)nem értem miért érzi Hollywood úgy, hogy meg kell filmesít a nagy klasszikusokat.
Pont azokat, amik szinte biztos bukásra vannak ítélve emiatt.

Mondok egy példát, Koutetsujou no Kabaneri,AOT(btw itt még csak WW-vel(nem walter white vagy a white walkerekre gondolok:D) sem lehetne jönni) kurva jó alapkoncepció lenne egy nagy, látványos, blockbusternek, semmi olyan limitációja nem lenne, hogy nem működne egy nem japán közegbe, gond nélkül át lehetne nevezni helyszíneket, embereket, szörnyeket...

Most komolyan egy GITS-nél vagy DN-nél eljátsszák ezt és úgy gondolják, hogy majd nem fog megbukni...ezeket még azok is vágják akik gyűlölik az animét vagy semennyire nincsennek képbe velük...persze, hogy bukni fog mikor a fanoknak nem fog bejönni a dolog a fentebb elsorolt dolgok miatt, meg egyébként sem jelentenek akkora tömeget, hogy önmagukba sikerre vigyék az egészet.

Különben nem vagyok DN-es és soha nem is néztem láttam még az animét,mangát vagy filmeket belőle. Egészen biztosan nem ez a film lesz az amivel elveszítem majd a DN szüzességem:D
Tudom, hogy fura ez úgy, hogy sok éve nézek rendszeresen animéket...:S
Murdeer3 2017.07.31 22:18:13
@Near93: Nem csak a szinkron milyensége a baj, inkább az, hogy a legtöbb esetben nem illik az angol nyelv az adott animére.
A legtöbb esetben igen over the top-nak kell lennie, mert az animék is eléggé azok és hát ez inkább nem szokott sikerülni.
No meg itt is ott az az effektus mint a szinkronos vs nem szinkronos dolgoknál, hogy ha elég sokat nézel eredeti hangon, utánna a szinkronos teljesen természetellenesen fog már hatni.
Murdeer3 2017.07.10 22:56:37
@Rolai: Hát ez az, pontosan ez a lényeg.Gondolj csak bele, hogy vajon miért nem a kézilabdába,röplabdában vannak ekkora pénzek.
Murdeer3 2017.07.11 07:12:09
@Millennium környékén: Viccnek meg abszurditásnak hangzik, de sajnos ez a liberális mantra, a haladó gondolkodás, stb.
Belegondolni is szomorú illetve abszurd, hogy mik a legnagyobb "problémák" nyugaton.És nem azok amiket mondjuk egy normális érték rendel rendelkező ember annak vélne, hanem amik ilyen abszurd paródiákból vagy társadalom kritikából kibújt ember vélne annak.

Egyébként az ázsiai országok(fejlettek) is ugyan azt az utat járják be, mint amit a nyugat, ezért vannak többek között ott ahol.
Japán például egy egyedibb módján, de ugyan azzal a problémával néz szembe mint a nyugat, bár ők még nem eléggé haladóak gondolkodásban.

Kína is picit hasonló, bár ott inkább a környezet pusztul le teljesen, mifelénk pedig inkább a lélek.
A római példád egyébként elég jó, a történelem ismétli önmagát, ez fog történni most is.
Murdeer3 2017.07.11 13:10:58
@Millennium környékén: De azt kell itt érteni, hogy ugyan ez lenne a röplabdától kezdve a gyeplabdáig, ha épp az vonzana annyi embert világszerte.
Murdeer3 2017.06.26 23:49:26
@xx18Rolandxx: Oh a Koe no Katachi, ezt én is írni akartam csak nem jutott a neve az eszembe:D
Szerintem azért az egészen más mint a Your Name, igaz mind a kettő lélektani dráma, de a Koe no Katachi egy valós témát ragad meg.

Én még annó a oneshotot olvastam belőle és az elég mély nyomot hagyott bennem és vártam is ezt a filmet. Kicsit csalódtam is benne, mert ennek okán úgy álltam neki, hogy majd ez is akkorát fog ütni, mint annó a oneshot tette...Itt éreztem azt, hogy ha nem olvastam volna belőle annó a oneshotot akkor ütött volna akkorát.