Regisztráció Blogot indítok
Adatok
warp

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Törökország meglehetősen kedvelt célpont a magyar turisták körében is, ám nagy kérdés, mennyit látnak valójában az országból azok, akik a tengerpartig jutnak el. Már csak ezért is lehet érdekes Petra (akinek blogját itt olvashatjátok) most következő írása, aki…..
Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják. Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit…..
warp 2012.07.26 11:53:55
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
"Olvasd el kerlek megint a kommentem! Azt mondtam, hogy a ciganyok joresze is itt el annyi ideje, mint azok, akik most osmagyarost jatszanak. Van fogalmad rola, hogy a Nagymagyarorszag teruleten mekkora volt a valoban magyar lakossag aranya az osszenepesseghez viszonyitva? "

Bocs, de ez már kicsit ködölés...
Azért az ősmagyarok egy része mint irtam a 3-4 században bejött, a cigányság viszont a 1400-as években kért Zsigmond királytól oltalomlevelet aminek a hitelessége a mai napig kérdéses. Az ősmagyarok száma valóban kevés volt, de ne feledd abban az időben a Kárpát-medence sem volt sűrün lakott. Ez az időrendiség viszont sajnos nem téged igazol. Az, hogy ki mennyire magyarkodik a mai világban a történelmi tényeket semmiben nem változtatja meg. Ettől függetlenül elfogadom érveid, valóban vannak régóta itt élő cigány családok... De azért a két dátumot vessük már össze...
warp 2012.07.26 11:57:13
@nookedli: Mert a nyugat számára a valóság tényleges megismerése nem lenne jó dolog, ezért is van, hogy az ősi népcsoportok mindig is tűz alatt álltak. Elég sok fejtörést okoz a hayományos történészeknek a történelmi folyamatok foghíjainak betömése hülyeségekkel.
Genetikailag hozzánk hasonlóan a másik legegységesebb népcsoport a baszk, látjuk mi történik velük... ugyanez velünk...
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
warp 2012.07.17 09:37:15
@neoteny:
A többit is olvasd el légyszives amit irtam. Mert igy teljes a mondandóm.
Sajnos azt hiszem ez a liberális szemlélet a világ értékrendjének a teljes felborulásához vezetett. Minden korban voltak gyilkosok, mindig voltak itéletek, sőt olyanok is melyek a köz elvárásának nem feleltek meg. Viszont a halálbüntetés jelentős visszatartó erőként jelent meg.
warp 2012.07.17 09:51:25
@neoteny: "a halálbüntetés jelentős visszatartó erőként jelent meg"

Ez az állítás bizonyítandó.

Akit kivégeztek gyilkosságért (itt a teljes egészében bizonyított tényeket alapul véve! ) többé nem gyilkolt!
warp 2012.07.17 10:00:14
@Counter: Első emberölésért nem is volt jellemző azonnal a kivégzés. De visszaeső többszörös gyilkos esetén már elfogadható...
Sajnos dolgoznom kell, de köszönöm a hozzászólásokat az észrevételemhez mindenkinek!
Ki a hibás? Aki sumákol, vagy aki ezt napvilágra hozza?  A Fidesz szerint az, aki árulkodik - hiszen csak az számít, ami a sajtóba kikerül, a PR, és ameddig csak halkan fecseg a felszín és hallgat a mély, nincs is probléma. De mi van akkor, ha homokszem kerül a gépezetbe és…..
warp 2012.06.21 17:09:00
@Pan Modry: Teljesen igazad van. Csak arra írtam, hogy röhejes, hogy a előállító országban a legdrágább szinte. Magyar Hungarikum...
warp 2012.06.21 09:47:44
@tintamin: " Ezt a hitelességet innentől kezdve évekbe fog telni visszaállítani, ki fogja elhinni, hogy bármilyen ún. "magyar termék" magyar cuccokból kerül ki, ha azt történetesen Csányi cége gyártja?.... "

Politikai hitelességet nem lehet visszaállítani. Azt pedig nagyon jól tudjuk, hogy a magyar vágóhidakon magyar sertést, marhát már jó ideje csak mutatóban látni. Barátom ott dolgozik és azt mesélte, hogy az ellenségének sem adná azt a húst amit feldolgoznak. Hungarikumról csak annyit, hogy ha nincs szigorú és következetes ellenőrzés (haveroknál természetesen ez csak papírforma), akkor csak kamu. Olyan ez mint amikor a piacon a kofa a magyar paradicsomot spanyol paradicsomos ládából árulja...
A felhozott Pick szalámi áráról már ne is beszéljünk, hogy Németországban, Dániában olcsóbb mint idehaza... :(
E blogon korábban többször írtunk az önvédelemről és a jogos védelemről. Mert az ugye mégiscsak abszurd, hogy ha a 80 éves Mariska néni éjszaka arra ébred, hogy a szobájában motoz egy betörő, és halálra veri a Horthy Miklós bevonulása idején nászajándékba kapott kristályvázával, akkor a szervek az…..
warp 2012.06.19 10:11:50
@hattyú: Bocs, de az igazi ostobaságokat Te írtad le ebben a pár sorban!
Lehet fröcsögni meg a libsi elveket hangoztatni, de igenis legyen joga megvédeni magát ne arról szóljon már a történet, hogy vizsgálgatják hónapokig az arányosságot, hanem akinek semmi keresnivalója ott az ne is legyen ott. Így elfogadhatatlan számomra az almatolvaj felvetés is.
A bátor görögök elküldték a francba a megszorításokat, sej. Úzó legyen húzóra, éljen a bátorság, Hermész meg ne ingassa azt a buta fejét odafönt az Olimposzon, ment leváltják őt is egy pillanat alatt. Lássuk be, ha görögök lennénk mi is tiltakoznánk ezerrel: mi az már,…..
warp 2012.05.09 13:52:11
@glaci ph 5.5 álompolgár: Sőt, ha logikus gondolatmenetet követünk, akkor Jézus egy földönkívüli és egy ember közös gyermeke. De ezt csak halkan jegyezném meg...
Tegnap a Parlamentben egy jobbikos képviselő beszélt arról, hogy vannak a magyarok és vannak a "magyar állampolgárságú cigányok", akik Kanadában rontják Magyarország jó hírnevét. Ezt már megszoktuk, de a külügyminiszter helyett válaszoló Hende Csaba államtitkártól…..
Mielőtt mai témám kifejtésébe belekezdenék, csak megjegyzem, mi lett volna, ha az uniós pénzelvonás szégyene Gyurcsány idején történik meg Magyarországgal? Már felgyújtották volna a Kossuth teret, hidat zártak volna le, hogy a csúnya kormány tönkre teszi a zemberek…..
warp 2012.02.24 08:59:29
@Lacdelo: Azért azt Te sem várhatod, hogy Orbán vallja be a 2004-2010 közötti időszak bűneit? A 7% feletti kozmetikázott államadósság is Orbán bűne?
Mert Fletó bevallotta,hogy hazudtak és a vetített helyzet köszönő viszonyban sincs a valósággal (az eladósodás egyik legfontosabb eleme) ne legyen mar egyből felmentő itélet!
Amugy rég röhögtem ilyen jót, mint ennek a blognak az olvasásakor. A Gréczy hozta a formáját, bár józan paraszti ésszel átgondolva épp azt bizonyította amit elfedni akart!
warp 2012.02.24 12:09:54
@Lacdelo: Ez mind szép, csak ismételten kimarad az előző kormányok felelőssége, megint csak Orbán bűneiről beszélünk, holott ez az egész folyamat, már közel 8 éves uniós tagságunk hozadéka. A Bajnai kormány által vállalt fizetési kötelezettségek, melyek már eleve Orbánék indulásánál közel 1000mFt negatívról indult.
Félre ne értsd, nem vagyok sem Gyurcsányista sem Orbánista, csak igyekszem józan ésszel szemlélődni. Persze ebben a tévedés vagy részrehajlás lehetősége benne van.
Viszont azt látni kell,hogy a külső tényezők és a forint és országunk körüli mizéria nem a véletlen és nem is a piacgazdaság műve, hanem egy irányított folyamat, mely ellehetetlenítésre játszik. Sajnos ezzel mindannyian nagyon sokat fogunk veszíteni.
Stiller Ákos, a HVG fotósa végigkísérte Néző Ferenc tanyagondok egy napját, remek fotókat készített. A tanyagondnok 17 tanyát jár be nap mint nap, már több mint 20 éve és segít az ott lakó embereknek.A béketelepi általános iskolában is készített pár fotót. Békatelep…..
Lelki szemeim előtt megjelentek Tokaj lejtői tele ilyen gyönyörű kis házikókkal. Amik természetesen hordozhatóak/újra telepíthetőek és energiatakarékosak, mert ezek a tulajdonságok nélkül már nem élet az élet. :-) Amúgy gondolkodás nélkül birtokba vennék egy ilyen kis…..
Gyalog indultak Budapestre Miskolcról azért, hogy „munkát és kenyeret szerezzenek”. Mínusz 12 fokos hidegben vágtak neki a kétszáz kilométeres távnak mintegy félszázan hétfő délelőtt a polgármesterek és civilek által kezdeményezett Munkát, kenyeret! elnevezésű tiltakozó…..
Modorosblog A netfüggő 2012.01.18 06:00:00
Hogy is kezdődött? A hőskorban, modemmel, MindenkiNettel, lassú-lassú letöltésekkel - Grespik kenyeret dobál, Csisztu-videó, Dallas, fastest man in the universe, Napster, Kazaa, DC++, hubok, torrentek... Egyetlen mérce a letöltési sebesség - 3-4 kB/s, királyabb magyar oldalakról…..
warp 2012.01.18 16:20:27
Appleblog Nem is drága a Mac 2008.04.01 18:28:00
Oké, én is tudom, hagyományos értelemben persze nem is olcsó, mert almás gépet nem lehet százezer forintért hazavinni. Pontosabban lehet, csak Amerikában, mert az alap mini legfeljebb k-európában kerül 160 ezerbe, odaát 98 ezerből beszerezhető. De nem is ez a lényeg, hanem az…..