Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teg

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tatai Eötvös Gimnázium saját drogháborúját vívja diákjai ellen. A tantestület egyhangúan megszavazta múlt héten, hogy kiteszik azt a három gimnazistát, akiket román rendőrök szedtek össze füvezés közben osztálykirándulásuk alkalmával. Érdekes módon a román rendőrség…..
teg 2008.06.03 09:57:37
soulclipse: Bár a gimi egyháznak való átadása kezdeményezésénél az elsődleges érv pénzügyi volt, folyamatosan ment a másodlagos érvelés, hogy a katolikus fenntartó minőségibb, erkölcsösebb oktatást, nevelést hoz. Ezek után, ha a drogozó diákot nem bocsátják el (nem hármat, hanem egyet), akkor azonnal rásütik az iskolára, hogy "Drogtanya! Ezt akarjátok, szülők?" Hogyan védekezhetne *érdemben* ebben a szituációban az iskola, a közösség? Lose-lose szituáció, nem volt jó választási lehetőség.

Tegnap voltam a tüntetésen a gimiért a megyeháza előtt. A megyei önkormányzat ma dönt a gimiről és úgy tűnik, a döntést már előre meghozták, a suli így vagy úgy, de elveszett.

Eredetileg a Szeged-Csanád püspökségnek akarták átadni, az közvetlenül nem ment (pénzügyi okokból, a megyének évekig fizetni kellett volna). Akkor alapítani akart a püspökség egy Kft-t (Rudnay Sándor Kft.), a megyei-városi vezetők már azt készítették elő, hogy annak adják át a gimnázium működtetését, amikor kiderült, hogy egyrészt a Kft még meg sincs alapítva, majd másrészt a cégbítóság tartalmi hibák miatt az alapítási kérelmet visszautasította. Akkor nagy uraink eldöntötték, a tatai Városkapu Zrt-nek adják a sulit. Erről ma hozzák meg a döntést, az érdekelteknek meg kuss.

Végig ott volt a javaslatunk, hogy vegye át a sulit a tanárok által évekkel ezelőtt alapított tehetséggondozó alapítvány. A körzeti országgyűlési képviselő kilobbizta, hogy ugyan azt a támogatást megkaphassa az alapítvány a fenntartáshoz az államtól, mint az egyház. Soha érdemben, mint lehetséges alternatívát nem tekintették át és folyamatosan ment/megy az alapítvány diszkreditálása a megyei/városi vezetők részéről: "a képviselő a saját alapítványának (értsd. saját zsebére) lobbizik". Az igazság annyi, hogy anno mint tanár, az alapítók között volt. "Magánkézbe kerülne az iskola." Ha az alapítványi *fenntartás* magánkézbe adást jelent, akkor az egyháznak, Kft-nek, Zrt-nek való átadás mi a túró?

A következő várható: ma megszavazzák, hogy átadják a sulit a Zrt-nek. A minisztérium nem adhat támogatást önkormányzati tulajdonú Zrt-nek (precedens lenne és minden önkormányzat így bújna ki a fenntartás alól). Ezért persze ügyesen a lobbizó képviselőt fogják vádolni ("az alapítványának bezzeg kilobbizta a pénzt, a "városnak" meg nem?"), és visszakerül a suli a megyéhez. A megye azzal kezdte, hogy nincs pénze a fenntartáshoz, osztályokat kellene megszüntetnie (miközben két-háromszoros a túljelentkezés). Most lobogtathatják a papírt: "az állam nekünk nem ad!" És hivatkozván, hogy "nincs más választásuk", tovább építik le az osztályokat. Kevesebb osztályhoz kevesebb tanár kell: lehet kirúgni sorra ezt a rebellis bagázst!

Mint gondoltok, milyen tanárokkal fogják kezdeni?

Ja, a következő igazgatót is megtalálták már: Szakács "46-os síbakanccsal átrendezem az arcát" Zoltán (
2013b.extra.hu/aranykopesek.html) személyében.

Ő aztán majd toleráns lesz a füvező diákokkal szemben.