Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horvátországinfó

25 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dália régóta ültetett évelő dísznövényünk. Sok fajtája van, ma is nemesítik. Megtalálhatjuk az alacsonyak és magasak között is a különböző teltségű és méretű, alakú virágokat. A kék és valóban fekete színeken kívül minden színben kapható. A fészkesvirágúak családjába tartozik, mint a napraforgó, a…..
Az 2020-as évet sajnos a koronavírus jól kettévágta. Idén úgy néz ki, idővel de sikerül visszaszorítani a járványt, s akik megkapják a védőoltást, Ők biztosan utazhatnak már. Azt most még senki nem tudja, oltás nélkül ki lehet-e utazni Horvátországba. Vélhetően igen, de olyan helyre, ahol sok…..
A pünkösdi hétvége egy 3 napos ünnep. Érdemes megtoldani 1 nappal, s így kicsivel messzebb útra is el tudunk menni. A koronavírus járvány miatt, sok határátkelő még mindig zárva van. Horvátország május 28-án megnyitotta – turisztikai célból is – a határait. A gond a visszautazással van. Ha most be…..
Lassan de biztosan felvirradnak a kellemes tavaszi napok és egyre haladunk a hosszú hétvégés ünnepek felé. Mi is sokat tervezünk ilyenkor, merre és hova induljunk a családdal kirándulni. Természetesen a Balaton, a Mátra és megannyi wellness szolgáltatással is rendelkező szálláshely ideális…..
Tapasztalataink szerint, sokan választják Horvátországot még ősszel is. Még októberben is kellemes meleg, 20-25 fok körüli nappali csúcshőmérsékletekkel lehet kalkulálni. Az időjárás már kicsit szeles, de kiránduláshoz, városlátogatásokhoz még tökéletes! Ősszel légyesen kevesebben vannak már a…..
A Krk sziget a Magyarországhoz legközelebb eső mediterrán sziget. Budapesttől 500. míg a letenyei határtól 270 kilométerre járunk. A Krk sziget Budapesttől számítva 6 órás vezetéssel könnyen elérhető. Egész végig autópályán haladhatunk. Rijekánál véget ér a horvát autópálya itt van néhány kilométer,…..
A Kvarner öböl térsége fekszik a legközelebb Magyarországhoz, így nagyon kedvelt régióról van szó. Legfontosabb területei, az Opatija- a Crikvenica Riviéra, Krk, Rab és Pag szigetek, Senj, továbbá a Horvátország határvonalát képező Cres- és Losinj szigetek. Most a legnépszerűbb helyeket keressük…..
Talán már be sem kell mutatunk Horvátország legszebb tórendszerét, annyira ismert. Hogy felfrissítsük az információkat, a Plitvicei tavak Budapesttől pontosan 470 kilométerre fekszik. Egészen Karlovacig autópályán haladhatunk, majd a fennmaradó mintegy 80 kilométer kell a falvak között…..
Már javában tombol a nyár Horvátországban. Most 32-34 fok körüli maximális nappali hőmérsékletek vannak, s a tenger vize is már kellemes 25-27 fok meleg. Ha még nem döntötted el, merre indulj Horvátországban, megmutatjuk, mások mit választottak idén!   5. Makarska Ez az igazi, forró, mediterrán…..
Július elsejétől ne a megszokott kuna mennyiséget készítsük elő a horvát fizetőkapuknál, ugyanis a horvátok szép csendben, 10%-kal megemelték az autópálya díjakat. A Zágráb Biograd szakaszra a Horvát Autópálya-ügynökség például még 133 kunát ír, viszont a valóságban már 148-at…..
Horvátországban nyaralnál a nyáron? Tudtad, hogy most már nem kell a gatyádat is kifizetned a telefonszámládra, ha Fészbuukolni vagy szelfizni szeretnél a tengerparton, netán megnéznéd a Wazzén, mekkora éppen a forgalom a fizetőkapuknál? 2017 június 15-től az EU-n belül megszűnnek a roaming díjak.…..
Horvátországinfó 2017.06.15 10:03:57
Sziasztok!

Ez a cikk, egy kivonat, kivonata. Sajnos nagyon hosszadalmas és sokszor nehezen érhető válaszokat kaptunk.

A szó szeirinti idézetek itt érhetők el:
www.horvatorszaginfo.hu/hirek/tudod-mekkora-lesz-a-telefonszamlad-horvatorszagban-megmutatjuk

A Telekomtól jött még ez az infó:
"A méltányos használatra vonatkozó feltételek
Az EU rendelet szerint a hazai díjakon való roamingolás lehetősége csak az időszakos utazásokra (pl. nyaralás, síelés, üzleti út) vonatkozik, nem pedig állandó vagy életvitelszerű külföldi tartózkodás esetére (pl. munka vagy tanulás miatt). A távközlési szolgáltatók ennek megítéléséhez legalább 4 hónapos időszakra visszamenőleg vizsgálhatják a forgalmi és jelenléti adatokat. Amennyiben a forgalmi és jelenléti adatok alapján az ügyfél túlnyomórészt nem belföldön használja a szolgáltatást, úgy előzetes értesítést követően a szabályozásban rögzített többletdíj számítható fel."

Mivel elég ritkán történik meg hogy valaki 4 hónapig nyaral Horvátországban, így a Horvátországba készülő nyaralók azonos opcióval használhatják a telefonjukat mint itthon. (Körülbelül ez a lényege.)
Horvátországinfó 2017.06.15 10:05:16
@Horvátországinfó: Ja és elég szomorú, hogy a Telenor egyáltalán nem válaszolt... :(
Horvátországinfó 2017.06.15 10:59:06
@Skywatcher: De most én ezt honnan mondjam meg neked? :)

A fő kérdés az volt a 3 szolgáltató felé, ha valaki Ho-ba megy, nyomogassa ki a határon a Wazzét vagy lehet használni? Kell-e bíbelődni szolgáltató váltással vagy nem? A Telekomnak van lenyomata Ho-ban is, de a Vodának, Telenornak nincs. Ott valami HR VIP van.

Ha ennyit utazol és használod az adatot, miért nem váltasz Red-re annak vannak olyan díjomagjai..
Az Isztriai félsziget Horvátország északnyugati végén fekszik. Nagyon népszerű a magyarok körében, hiszen könnyen és gyorsan megközelíthető. Magyarország felől folyamatosan Rijeka felé kell tartani, majd Rijekát megkerülve felcsatlakozunk az A8-as autópályára, mely az adott úticélig elvezet. A…..
Vasárnap éjjel történt az eset, amikor Adriane és Marku horogjára egy hatalmas rája felesett.   Az aprócska tengeri teremtmény 4 méter hosszú és több mint 2 méter széles.   A mérlegeléssel már problémák adódtak, ugyanis a mérleg összeroppant a hatalmas súly alatt. Elviekben 200 kilós a…..
Kedves Olvasóink, áll a bál Horvátországban! Most éppen nem az a baj, hogy hogyan buktassák meg a pár hónapja megválasztott kormányt, most az újonnan megválasztott amerikai elnök, Donald Trump személye jelenti a problémát. Ha nem is mindent teljesen pontosan, de próbáljuk hitelesen visszaadni ezt a…..
Horvátországinfó 2016.11.11 14:01:04
@jet set: Alapvetően tonhalak, heringek laknak ezen a területen :)
Zadar Horvátország egyik legnépszerűbb városa. Mi magyarok is nagyon szeretjük, hiszen csupán 630 kilométerre fekszik Budapesttől vagyis 5-6 órás vezetéssel könnyen leérünk ide. Zadar óvárosa egy kis szigeten kezdett el kialakulni. A Török Birodalom fenyegetettsége után a 18. században kezdték el…..
Újabb rekorddal bővül Horvátország ugyanis kifogták az eddigi legnagyobb tonhalat! A hal három méter hosszú és 340 kilogramm súlyú. Pontosan egy hónappal ezelőtt, vagyis július 29-én, hajnal 7 órakor fogták ki Rovinjtól tíz mérföldre. A hivatalos ügyintézés nagyjából egy hónapot vett igénybe mire…..
Minden bizonyára többször találkoztál már ezzel a képpel, de nem tudtad még hova rakni, ezt a futurisztikus yachtot. Ő Galeocerdo, a luxus yachtok Darth Vader-e. 2002-ben építették. 36 méter hosszú. Különlegessége a gyorsasága. 60 tengeri csomóval képes haladni, vagyis olyan 110 km / órával.…..
Horvátországinfó 2016.08.29 14:26:57
@szvsz: Ez ugyanez:
3.bp.blogspot.com/-DWcNybPHmBc/UipVVukQM-I/AAAAAAAAABU/Jb8QpJuX9vw/s1600/renovatio.jpg

Az érdekesség az, hogy 2002-es a "hajó" magyarán 14 éve ilyen bitang pofás yachtokat tudtak tervezni..
Horvátországinfó 2016.08.29 14:33:01
@szvsz: Amikor a cikkhez képeket gyűjöttünk, akkor találtunk erre. Most itt tartunk. :)

Ha Ho-ban jár, majd részletesen írunk róla is :)
bosanquetives.files.wordpress.com/2015/11/c_img_3933_2_web.jpg?w=920
bosanquetives.files.wordpress.com/2015/11/mazda_manila_060913_h_019_final.jpg?w=920
Pár hete röppent fel a hír, hogy súlyos büntetésre számíthatunk ha Dubrovnik óvárosában fürdőruhában sétálgatunk. Az indoklás röviden annyi volt: rontja az óváros történelmi arculatát, a sok félmeztelen turista. Pár száz kilométerrel feljebb Splitben, éppen most szerelik fel a „fürdőruhában…..
Horvátországba készülsz a nyáron? Nem szeretnéd a fél Tescót a csomagtartóban magaddal vinni? Gondolom Téged is érdekelnek milyenek most az árak Horvátország különböző területein. Ebben szeretnénk egy kis segítséget adni. Fontos! Ez egy tájékoztató, kalkulációs cikk. Részletesen itt követjük az…..
Horvátországinfó 2016.07.20 08:18:33
@vittore: Jó nyaralást! :)
Horvátországinfó 2016.07.20 08:19:41
@elgorah: A tapasztalat az hogy képtelenek az emberek 2 számot össze adni s azt kettővel felszorozni, így cakkum-pakkum púder árak vannak feltüntetve :)
Jelentjük Trogirban megállt az élet, hiszen Bernie Ecclestone Petara nevű hajócskája megérkezett és kibérelte – kifeküdte – az egész trogiri kikötőt! A házi kedvenc 60 méter hosszú. Bernie két lányának Petra és Tamara neveiből keletkezett a Petara név. 2005-ben készült el. Hivatalos vételára…..
A Főnök, Kedvesem, Apu, Manci és az egyéb keresztnevek után a Coca Cola új kampányba kezdett és városokat nyomtat az egyes üvegekre. Most nem lesz 23 millió verzió, csupán három város lesz felfedezhető a különleges desingjú üvegeken. Egy internetes szavazáson Róma és Párizs után, Dubrovnik lett a…..
Kedves Felhasználók! Szinte naponta kapunk olyan kérdéseket: mennyi az autópálya díja Horvátországban Puláig, Zadarig vagy a Krk szigetig. Az a tapasztalatunk, hogy nagyon sok téves információ terjed az interneten, így egy kis segítséget szeretnénk adni az autópálya díjak kiszámolásában. Tegnap…..
Nyáron mindenki a legszebb, legtisztább, legjobban felszerelt tengerpartokat keresi. Itt szeretnénk ejtőzni, fürödni vagy napozni órákon keresztül. Horvátország strandjai igen szerteágazó képet mutatnak. Vannak nagyon jól felszerelt – sok esetben fizetős – strandok és egyaránt megtalálhatók itt a…..
Horvátországinfó 2016.07.04 11:34:47
@soder: Nagy örömmel pótoltuk ezt a hiányosságot :)
Horvátországinfó 2016.07.04 11:36:13
@sóskatáska: Majd lesz egy különálló cikk a háborús helyszínekről, ott részletesebben kivesézzük a valóságot.
Horvátországinfó 2016.07.05 09:33:59
@Moin Moin: Köszi! Alapvetően nem háború szakértők vagyunk. Majd helyre lesz téve ez a háborús rész is. Volt ott egy pár mozgalmas év(tized)
Jön a nyár és a horvátországi nyaralások ideje. Mire egy tisztességes nyaralást megszervezünk, több havi fizetést is felégethetünk. Hosszú évek óta figyeljük a horvátországi árak alakulását. Íme pár trükk, mellyel vacsorákat spórolhatunk!   1. Kunát vigyünk, ne eurót Horvátország pénzneme a…..
Hamarosan a horvát gyógyszertárak polcaira kerülnek a Kanadából importált kannabisz kapszulák. Elsősorban rák, ADIS, sclerosis multiplexis betegségben szenvedőknek írhatják fel az orvosok. A Horvát Immunológiai Intézet már megkapta az első tablettákat, melyből a Horvát Gyógyszerész Kamarának is…..