Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szeman90

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sziasztok, Olyan, de olyan sokszor felmerülnek ugyanazok a kérdések az Első házisörfőző facebook csoportban, hogy itt az ideje egy mezei kérdés-válasz cikknek, amelyel remélhetőleg sok lelkes kezdő házi sörfőző fog hasznos információkkal gyarapodni. Előre szólok, hogy néhány esetben a válaszok…..
Illat: ananász, mangó, papaja, intenzív Hab: sűrű, kemény Szín: világos arany, áttetsző  Most eltekintek attól, hogy minhárom Oppigards sörben ugyanaz a kesrű alapíz húzódik meg, bár itt szépen beleillik a koncepcióba. Egyértelműen ez a legjobb a kapható söreik közül. Friss, intenzív, aromás,…..
szeman90 2018.05.06 12:43:59
sörfigyelő Gallica Opus 2016.07.19 23:34:57
Illat: vegyes déligyümölcs Hab: kevés és lágy Szín: borostyán  A Sillynek két sörét lehetett eddig kapni, a semmi különöset nem nyújtó Abbaye de Forest és az 'árpaleves' Gallica Pilst. Sanszos volt, hogy valamelyikre hajazni fog ez is. Mivel apátsági jellegűnek szánták, persze, hogy az előbbire…..
szeman90 2017.10.07 18:44:43
@Delirium Tremens: Azóta újrakóstoltam, másodszorra tényleg elég ratyinak tűnik.
Pedig elsőre ízlett, akkor eléggé ott volt benne a kwak ízvilága, most viszont én is csak édesnek és alkoholosnak találom. Talán nem egyenletes a minősége.
Illat: telt, gyümölcsös Hab: puha, krémes Szín: narancsos, arany Ez egy teljes mértékben vállalható dubbel lehetne, ha nem imperiale lenne. A tréfát félretéve, én örülnék neki a legjobban, ha a Zirci Apátsági Sörfőzde ilyen sörrel jönne ki, mondjuk a Főnixről bármikor lemondanék ezért! A belga…..
sörfigyelő Affligem világos 2017.03.27 12:08:55
Illat: telt, fűszeres Hab: szép és rugalmas Szín: borostyánba hajló   Pillanatnyilag a legolcsóbb belga apátsági sör a hazai hipermarketekben. A Heineken ezzel próbál visszavágni a Lefféért InBev-nek. Ízre hozza amit várunk egy belga sörtől, sokrétű, telt és a mélyebb malátás, valamint a magasabb…..
szeman90 2017.03.27 18:23:49
sörfigyelő Zirci Pils 2016.01.28 00:53:08
Illat: nyers, savanykás Hab: lágy, krémes Szín: óarany  A zirciek három söre közül a búza után következzen a pils.Ugyanaz a bajom vele, mint több más hazai kézműves palackozott sörrel, hogy hiába finom benne  minden összetevő, ha nem állnak össze az alkotóelemek egységes ízzé, soha nem lesz…..
sörfigyelő Zirci Apátsági Belga 2016.02.19 00:26:12
Illat: kicsit whiskys Hab:sűrű, tartós Szín: félbarna  Érdekes, mikor egy hónapja ittam belőle, az nyers volt, a mostani meg már egységes, de nem érezni túl sűrűnek, no meg túl belgásnak sem. A szénsav is kevés benne. Van egy kis whiskys íze, amit a szakértők pontosan be tudnak azonosítani miért…..
sörfigyelő Tesco Finest Porter 2016.06.22 12:46:54
Illat: telt, édes, kávés, csokis Hab: sűrű és tömör Szín: jó sötét, még szép  Elsőként ízlelgessük a szavakat: Tesco saját márkás kézműves sör! Azt gondolom vannak vele páran, akik egy pillanatra meghökkenek ettől. A Tesconak volt eddig is saját söre, most éppen Rastinger néven árulják őket és az…..
sörfigyelő Akció Tesco módra 2016.06.17 04:42:56
  A Lidl és az Auchan után a Tesco sem akar kimaradni a fociláz okozta sörivásból, így egy extra nagy akciót csináltak. Csakhogy! A smucigság magyar bajnokai nem csak a beszállítókon spórolnak, hanem a vevőkön is. Így lehetséges, hogy a legnagyobb kereskedelmi lánc rosszabb árakkal csalogat, mint a…..
 Cseh söröket behozni és akciót csinálni annyira egyszerű koncepció és mégis érthetetlenül ritkán kerül rá sor, miközben az 'akciós' ár kint teljesen normálisnak számít. Az Auchan cseh sörkínálata már eleve jó. A Krusovicék mellett egy ideje tartják a Bernárdokat, meg persze a szokásos cseh…..