Regisztráció Blogot indítok
Adatok
v.szani

39 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Karácsony körül mindenki szebbnél szebb posztokban és bejegyzésekben mutatja meg, hogy milyen csodákat alkotott saját kezével. Mivel én nem igazán szoktam szépíteni a dolgokat, így megmutatom nektek az én kreálmányomat. A kézügyességem közelít egy nagy nullához, de a…..
A játszóház mindig úgy élt a képzeletemben, mint egy varázslatos hely, ami csupa móka és kacagás. Alig vártam, hogy Lili nagyobb legyen és végre mehessünk mi is.Egy októberi napon úgy éreztem eljött az idő, most végre felkeresünk egyet. Napok óta rossz idő volt, játszótérre nem tudtunk menni, Lilien…..
Eltelt egy év. Egy éve ilyenkor már a kórházban voltam. Fogalmam sincs, hogy mit éreztem. Izgatott voltam, kíváncsi, vagy csak azt akartam, hogy legyünk már túl rajta? Féltem? Fájt? Gyors volt vagy lassú? Már nem tudom.Már nem számít, hogy hosszú, könnyű vagy nehéz szülés…..
5 db pelenkát teszteltem. Persze lehetett volna többet is, hiszen rengeteg van a piacon, de ezek között mi rátaláltunk a tökéletesre és úgy gondoltam felesleges Lili bőrét kitenni egy esetleges rossz pelusválasztásnak csak azért, hogy nekem több legyen az "anyagom".                               …..
Többször említtettem már, hogy minden nap főzök, bár Lili mellett ezt nem mindig olyan egyszerű kivitelezni. Vannak napok, amikor pár szabad percem van csak arra, hogy összedobjam az ebédet. Most 3 olyan ebédötletet hoztam nektek, ami 15 perc alatt megvan és még finom is. Tejszínes tonhal…..
A szeparációs szorongás nálunk elég hamar színre lépett. Lili alig volt 4 hónapos, amikor kezdett feltűnni, hogy bepánikol, ha nem lát. Nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki, hiszen nem ért váratlanul a dolog. Olvastam már róla, tudtam, hogy létezik ilyen. Azon kívül, hogy a baba nélküli…..
A legtöbb babadolgot hirtelen ötlettől vezérelve szereztük be. Tapasztalat híján nem volt egyszerű és sok esetben tévedtünk is. Most azok a babacucok következnek, amelyeket pár hónap/nap használat után inkább lecseréltünk.   Fotel Fogalmam sincs milyen oknál fogva, de én úgy gondoltam, hogy…..
Ha beírjuk a keresőbe, hogy hozzátáplálási táblázat akkor nem igazán találunk két egyformát. Mindegyik egy kicsit eltér a másiktól, ezért nagyon nehéz megtalálni , hogy vajon melyik a megfelelő. Nem könnyíti meg a helyzetet az sem,hogy a támogató rendszer véleménye sem…..
Annnyira nagyon elegem van a szuperanya és szaranya kifejezésekből. Mindig van valami, amiben az egyik anyuka nem ért veled egyet és ő jobban tudja. Ilyen téma a tv, a mozgásfejlődés, a hordozás, a hozzátáplálás és kb minden gyerekkel kapcsolatos dolog. A hozzátáplálás annyira veszélyforrás téma…..
Egy babával vagy egy kisgyerekkel egyáltalán nem egyszerű programokat szervezni, főleg úgy, ha még "viselkedni" is kell az adott szituációban. Nem mondom, hogy az esküvő előtt jobban izgultam, mint a menyasszony, de szerintem a stressz szintünk kicsit közelített egymáshoz. Fogalmam sem volt, hogy…..
Egy dologban 1000%-ig biztos voltam már akkor is, mikor Lilien csak tervben volt. Az pedig nem más, mint a Keresztelő. Azért az egyes szám, mert pàrom nem túl vallásos, viszont tudta, hogy ez nekem nagyon fontos, így nem ellenkezett. A terhesség alatt "kijelöltük" a keresztszülőket. Nem…..
Szánom-bánom bűnömet, de én a hordozós anyukákra mindig úgy tekintettem, mint egy űrlényre.  Úgy gondoltam, hogy olyan "lusták", hogy még arra sem képesek, hogy kézben vagy babakocsiban vigyék a gyereket és biztosan csak az ő kényelmük érdekében van az egész. Ezúton is bocsánatot kérek minden…..
A várandósság alatt  mindenki végiggondolja, hogy milyen lesz egy babával. Próbáltam magam felkészíteni, hogy lesznek álmatlan éjszakák, sírások és kakis pelenkák, viszont határozottan meglepődtem a valóságon. Mikor hazajöttünk a kórházból rögtön pólyába tettem. Előtte sosem volt baba a kezemben és…..
v.szani 2017.05.27 08:35:32
@Méra: Örülök, hogy ismét itt vagy. Nagyon jól esik, hogy annak ellenére, hogy múltkor jelezted mennyire utálod az ilyen posztokat ismét az én blogomat választottad kikapcsolódás céljából.
Szeretném felhívni a figyelmedet többek között arra, hogy baldachinról szó sincs az írásban, illetve rajtad kívül mindenki értette a szarkazmust. További szép napot neked!
Kérlek maradj meg hűséges olvasómnak!
Mindenki azt mondja, hogy a babának az első pillanattól napirend kell. De mégis hogyan alakítsuk ki? Hiszen nálnunk sem történik mindig minden ugyanabban az időben. Nem igazán értettem, hogy egy babával mégis hogyan értessem meg, hogy mikor aludhat és mikor ehet. Persze amikor…..
Végre itt a jó idő, ezért beleástam magam a témába. Mit, milyet és miért? Azt nem mondom, hogy okosabb lettem, mert rengeteg ellentmondásos információt találtam, de azért összeszedtem nektek, remélem picit azért hasznos lesz.   Naptej! A babák 6 hónapos kora alatt semmilyen…..
Amikor eldöntöttük, hogy belevágunk a baba projectbe egy percig sem gondoltuk, hogy probléma lehet, hogy albérletben élünk. Párommal mind a ketten úgy gondoljuk, hogy az albérlet nem egy rossz dolog. Ha kinőjük a lakást, ahogy most is történt, akkor költözünk egy nagyobba. Ha az új munkahely messze…..
Az egész úgy indult, hogy egy szép áprilisi napon párom hazaállított és közölte, hogy ő az egyik hirdetési oldalon talált egy számunkra megfelelő családi házat. Nincs tervben a költözés, de azért nézzük meg. Nem igazán hajlottam rá, hiszen szinte egyedüliként a világban,…..
Mikor várandós voltam mindenki az első hetekre próbált felkészíteni. Jöttek a tanácsok, miszerint:            Aludj, amikor a baba alszik!           Egyél, amikor a baba eszik!           Vasalj, amikor a baba vasal!           Fogadd el a segítséget! Stb.   Na nálunk alapból az alvás rész ki…..
v.szani 2017.04.22 11:06:47
@Méra: Úgy gondolom, hogy ez a poszt nem a panaszkodásról szól, hanem arról, hogy mindenkinek lehet rossz napja. Illetve nem az a lényeg, hogy miért nem "figyelmeztetik" az embert a nehézségekről, hanem, hogy sokkal több tanács van az első hat hétre, ami valójában a könnyebbik része a dolgoknak.
Tisztelem azokat, akik egyszerre több gyereket is nevelnek, de véleményem szerint nem lesz kevesebb senki attól, hogy "csak" egy gyereke van.
Egy gyerek és végig tudja ordítani az éjszakát és egy gyerek is le tudja foglalni az embert. Minden ember más, ahogy minden baba is más.
A poszt lényeg csupán annyi lett volna, hogy ne akarjunk szuperanyák lenni és ne féljünk beismerni, ha éppen elfáradtunk. Akkor sem ha ezért negatív kommentet kapunk.
A babakocsiundor nálunk egy újkeletű probléma.Eleinte nagyon jól ment minden. Pár perc séta után Lili mindig el is aludt és amíg haza nem értünk végig szundikált. Mikor elkezdett nyűgösködni a babakocsiban, elsősorban arra gondoltam, hogy már nem tetszik neki a mózeskosár, így…..
Mikor Lili 2-3 hónapos volt, bőven maradt idő magamra. Mivel tápszeres baba, ezért könnyűszerrel meg tudtam oldani, hogy beülök barátnőkkel kávézni, vagy elmegyek vásárolgatni, amíg az apja vigyáz rá.Hát ez úgy tűnik elmúlt. Leárazások voltak a kedvenc üzletemben, ezért…..
v.szani 2017.04.08 13:00:49
@Csipyke: Igen, tudok a szeparációs szorongásról, viszont a kisasszony még csak 6 hónapos lesz, így kicsit korainak tartom.
Hogy őszinte legyek, a címben szereplő mondat sosem hangzott el, de az egész társadalom ezt próbálja lenyomni az ember torkán. Az ismerőseim egy része, úgy gondolja, hogy mivel van egy gyerekem most már máshogy gondolkozom és egy komoly felnőtt lett belőlem.  Hát azt kell mondjam, hogy ez nagyon…..
Minden anyuka úgy gondolja, hogy az ő gyereke a legszebb, legokosabb, legtökéletesebb és ez így is van rendjén. Hiszen 9 hónapig bennünk növekedett, a lényünk teljesen az övé és miatta tudjuk milyen érzés az, amikor a testünkön kívül dobog a szívünk.  Természetesen mindenki aggódik a babája miatt.…..
Topi nagyjából egy évvvel azelőtt érkezett hozzánk, hogy megtudtuk, Lili úton van. Egy percig sem merült fel a gondolat, hogy megválunk tőle. Szerencsére egy nagyon jó természetű cicáról van szó, aki inkább néha szobanövényként viselkedik. Az egyetlen óvintézkedés, amit tettünk az az volt, hogy a…..
Kb egy éve tudtuk meg, hogy bővül a családunk, ezért összeszedtem, hogy mi az, amit szeretek az anyaságban.   1.) Imádom, hogy amint meglát mosolyogni kezd.   2.) Imádom az illatát. 3.) Imádom, hogy napról-napra ügyesebb.   4.) Imádom nézni, ahogy rájön az apró összefüggésekre. 5.) Imádom…..
A gyereknek kell a tiszta, friss levegő, ez tény. Azt inkább hagyjuk, hogy a város közepén egy mennyire valósul meg. A környezetváltozásra szüksége van mindkettőnknek, viszont nekem lelkierő sem árt egy-egy sétához. Többek között azért, mert a 3. emeleten lakunk és nincs lift. Tároló van, na de na.…..