Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anonymouse.

0 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Preparált könyv, bútorszéf, páncélszekrény, trezorfalazat és páncélterem. Széles a skála, ha  értékeinket szeretnénk óvni, esetleg habtestünket zárnák el biztonságosan a külvilágtól egy pánik- vagy biztonsági szobába. Videóválogatásunkban fokozatosan egyre keményebb anyagokból, nehezebb elkészítésű,…..
Kerítést építeni hosszú élettartamra nem könnyű. Figyelni kell, hogy a minden irányban függőleges oszlopok tartósan és a talaj- és nedvesség káros hatásaitól védve tartsák meg terhüket. Lehet ez kerítésfonat vagy növénytermesztő kordon. További elvárás, hogy a megfeszített vezérdróton, növénytartó…..
anonymouse. 2020.03.15 07:19:40
@KAMA3: Hasznos kis cucc és gyorsan bevethető, de kocsi mentésnél eléggé megizzasztott engem is. Lejtős terepen akadt el az autó és onnan kellett kivonszolni 2 -3 métert, de jó másfél órába tellett a karók leverésével áttelepítéssel együtt, (ezért is rövid erre az 1 méteres vontatás). De van egy dolog amire vigyázni kell vele, ha a súly továbbra is feszíti az egyik végét, akkor ha kioldod okozhat meglepetéseket a felpörgő sodrony!!!

Nekem ebből egy Topex van ugyanúgy néz ki mint a Güde, csak máshol matricázzák. És 2 tonnás, de szerintem egyformák, de láttam már belőle 4 tonnásat is. Gondolom a 2 tonnással persze, hogy nem tudsz felemelni 2 tonnát, de jól mutat a papíron. A 2 tonnát máshogy számítják, mondjuk el tudsz húzni vele 2 tonnát, de ezt elsőre nem veszed le, amikor vásárolsz.
Partnerünk hírlevele puszta tényeket közöl, szerepel benne a lerobbant magyar ingatlanállomány és európai szinten kirívóan rossz energihatékonyságunk. Felmerülhetnek bennünk - nem hőszigetelés szakmai jellegű - magyarázatok ezeket olvasván, hogy miért van ez és miért pont ennek felszámolását nem…..
anonymouse. 2020.03.11 11:15:19
@kkm.furdancs: "Másik gond, hogy a ház falának támaszkodik egy sziklákból épített boltíves helyiség és folytatódik tovább a műhelkyben. Tehát egyik oldalról nem lehet lezárni a hőkiáramlást. Ilyenkor mit szoktak tenni? "

Nincs sokszor tökéletes megoldás utólagos hőszigetelésnél, sőt még gyakran újnál sem mindig sikerül ezt megvalósítani (pl erkélyek hosszan kinyúló beton/falelemek). Ilyenkor csökkenteni lehet a lehülő falszerkezetek, hőhidak hatását! Geometriai hőhidak is vannak, amit nem lehet elkerülni. Ilyenkor a hozzácsatlakozott boltíves részeket is le lehet szigetelni, de ez már egy komplex feladat vasalt hállóval, dupla falrésszel. Vagy vannak kerámia alapú hőpajzsnak csúfolt festékek is. De nem biztos, hogy ezt rentábilisan meg lehet oldani...

Egy oldalon célszerű szigetelni, de nem minden esetben lehet ezt rendesen megoldani, ilyenkor jönnek a pótmegoldások...

Manapság már van, hogy az ablakokat nem is a falsíkra rakják, hanem a falsíkon kívül konzolokkal felerősítve, fóliával szigetelt ablakkáva részekkel.
Furdancs Blog Off topic 2. 2017.01.26 09:35:00
  A sok komment miatt tiszta lappal folytatódik a fórum, hogy ne kelljen sokat tekerni az utolsó válaszig. Akkora forgalom nincs, hogy valamilyen külső motort keressünk hozzá tematikus fejezetekre osztva. A jobboldali OFFTOPIC ikon már a másodikhoz vezet, az első offtopic poszt pedig itt érhető…..
anonymouse. 2020.02.26 14:43:06
@Witlok: Követ szeretnél csiszolni? Az ötletet egyébként értem, mert milyen jó lenne, de kevés az esély rá! Meg kell kérdezni zooltek kollégát, itt ő ért ehhez talán a legjobban. Egyéb esetben marad a burkolat hegesztgetése, vagy cseréld le a sarokcsiszolót, ha nagyon kell. 17 ezerért már lehet ké Bosch-t venni hozzá, ha már a gombhoz igazítjuk a kabátot.
anonymouse. 2020.02.29 07:23:34
@zooltek: @Witlok: Én betonhoz inkább gyémántot ajánlanák, a mert a csiszolószalag elég hamar elkopik, ha kemény betonba belefut az ember. Olcsó gyémánttárcsát az Aldiban is lehet néha-néha kapni, én is vettem. Betont szárazon is lehet csiszolni, még kis sarokcsiszolóval is. Nem gond, hogy nem négyezret fordul, viszi az is, de azért a vizes Flex, a tuti. Csiszoltam 125-ös sarokcsiszolóval én is, nem is az a gond... hanem, hogy utána újra kellet tekercselni a gépet, pedig kék Bosch volt. A másik pedig az, hogy ezt zárt térben csak kamikazéknak ajánlom, mert ha maszkot is veszel fel és túl éled, a családod nem fog rád ismerni, mert a lisztes molnár, hozzád smafu lesz.
De van egy olcsó ötletem, csináltam én is, de poros eléggé.
1. 230-as sarokcsiszolóhoz és vegyél hozzá durva!!! pogácsa követ, 2-3 ezer talán olyan helyen, ahol kő és műkő-csiszolástecnikával foglalkoznak. Kevés helyen van, de ezt árban és porban nem veri semmi sem. Régen a műkövesek is így dolgoztak...
2. Bérelj betonmarót, vagy betoncsiszolót.
anonymouse. 2020.03.11 09:29:45
@zooltek: Ez jó duma és igaz! :)
Már pedig itt rend lesz! – mondta a nagymama és a tekintete a padlón éktelenkedő k@ka darabra tévedt, amit egy elegáns mozdulattal berúgott az ágy alá… Talán hallottuk már ezt a történetet. Ami biztos, hogy az ember régi vágya, hogy a környezete valamilyen rendezett formát öltsön…, persze tudom,…..
anonymouse. 2020.03.04 09:41:43
@zooltek: Óóó, hát ezt felénk úgy hívták, hogy "pátfalvi kantakék"... :)
anonymouse. 2020.03.05 06:33:19
@KAMA3: Kb. 3 cm a hasznos állítható hossz a talpon. Statikusan elbír a négy láb szerintem akár 200 kg-ot is. Ha több kell, mint 3 cm akkor marad fakötésű alátét, tőmenetes csavar, anya, anya, fakötésű alátét a zártszelvény aljára heggesztve.
A szerszám nélküli tartozékcsere mostanában egyre jobban teret hódit. Az első a sorban talán a fúró/csavarozó gépek kézzel megszorítható tokmánya, illetve az SDS+ fúrószárak befogása lehetett, ahol így elfelejthettük a bizony időnként elkallódó tokmánykulcsot. De manapság már egyre több különböző…..
Vannak semmilyen látványbéli finomságot nem követelő, pusztán dolgok összeerősítésére korlátozódó, egyszerű faipari  munkák. Mégis nehezen kezdünk bele, mert át kell fúrni az anyagot, aztán csavarozni, közben egybetartani az alkotóelemeket. Létrán állva végzett, kétkezes felerősítési munkák lassan…..
A címmel kezdetben azt akartam sugallni, hogy ötletem pusztán olvasóink kemény magjának, a halál szemébe nevető barkácshősöknek íródott, kik a Munkavédelem I-II. könyv lapjait használják papírzsebkendőnek. Azonban jobban átgondolva és kipróbálva, a fémlemezek méretre darabolásának ezen megoldása…..
anonymouse. 2020.01.16 13:35:02
@kkm.furdancs: Ez igaz, hogy vonalzó mellett dekopír fűrésszel is lehet görbén vágni, még iparival is, ha az anyagot nehezen viszi a fűrészlap.

Amúgy körfűrésszel vágni fémet nem elképzelhetetlen, mert van erre példa: www.gepdepo.hu/akkus-gep/korfuresz/makita-dcs551z-femvago-korfuresz-geptest-dcs551z.html

Általában az ilyen gépek alacsonyabb fordulatszámon működnek, mint a korrund szemcsés korongokkal elátottak.
anonymouse. 2020.01.16 14:28:00
@gabiiii: Amúgy miért éri meg egy ilyen plazmavágót venni barkácsolóknak? Mert, hogy ez barkács termék, nem?! Én idáig ezt csak az iparban tudtam elképzelni.Tudom, hogy szépen lehet vágni vele vonalzó mentén egyenest, s a nélkül görbét is, csak még ne fedeztem fel a lehetőségeket benne? Ha kell zárszelvényt, laposvasat vágni, akkor ott a gyors-daraboló, akár a korrundszemcsés vagy a keményfémlapkás és szögben is jó lehet dolgozni vele, vagy minden egyébre ott a flex, (Zooltek kolléga kedvéért sarokcsiszoló). Arra is lehet talpat applikálni és akkor szebben lehet vele dolgozni.
Esetleg karos olló.
Vagy ezt a fémipari vállalkozók veszik, mert a gyárban ezért nem kár, ha ütik vágják a dolgozók, mert az első nagyobb munkánál már behozza az árát, utána pedig nem kár, ha kidobják?!
anonymouse. 2020.02.03 17:28:38
@gabiiii: Szemfüles vagy, de inkabb egy jo avi hegesztőbe fogok beruházni a régi trafó helyett, mert azt jobban ki tudom használni.
Egy videót osztunk meg ma. Ha a körfűrészes csonkolást imitáló humoros videóktól felfordulna gyomra, ne indítsa el, inkább elmesélem. Volt egyszer egy norvég ember, aki megtréfálta barátját. Mű kézcsonkot helyezett a deszkadaraboló körfűrész mellé,  valami nagyon piros folyadékot locsolt bőven…..
anonymouse. 2019.11.11 09:28:47
@villanyember: Ez a kesztyűben fűrészelés érdekes téma. Azt gondolná az ember, hogy ilyenkor minden védőfelszerelést fel kell venni. Kesztyű, védősisak, térdvédő, orrcsipesz!!! Pedig nem! A kesztyű főleg, ha laza, akkor baleset veszélyesebb lehet, mint bármi más, mert a forgó gépek elkaphatják, de egy laza munkáskabát is lehet nagyon balesetveszélyes, akár oszlopos fúrógépnél, de esztergánál is!!! Aki látott, már esztergályost esztergára csavarodni, annak egy életre bele ég a retinájába, hogy egy lógó kabát új mit tud okozni. Nem linkelek képeket...
A hasító éket fel kell tenni körfűrésznél, de van olyan munka (pl árkolás), amit a mai hasítóékekkel (magasabb, mint a lap) nem lehet megcsinálni, ezért ideiglenesen le veszi az ember...
anonymouse. 2019.11.12 10:18:06
@villanyember: Igen, tényleg le lehet vágni a hasítóék tetejéből, de akkor nem tudom rátenni a munkavédelmi burkolatot és az elszívócsonkot. Alternatív megoldás lenne, ha gyártana az ember egy másik hasítóéket.

@kkm.furdancs: ha éppen kilátszik a korong a vágott anyagból, akkor csökken a vissza vágás szöge és esélye, igaz, de mellette romlik a vágás hatékonysága és a vágott felület minősége is talán.
Partnerünk októberi hírlevelét a Puskás Ferenc Stadion építésének, azon belül is festett Heraklith termékük felhasználásának szentelte. Ezt illesztettük be mai írásunkba...
anonymouse. 2019.10.29 06:40:03
@zooltek: XD
Furdancs Blog Csavaros történet 2019.08.30 05:00:00
Mai posztunk rövid, de annál hasznosabb. A csavarvásárlás kis tételben nehézkes, mert a boltban tekintélyes emberidőt vesz el megkeresésük és kiszámolásuk (képzeljük el, mennyire nyereséges lehet 20 db 1.20 forintos alátéttel vesződni), a webáruházak zöme pedig  - méltányolható okból - szintén a…..
anonymouse. 2019.09.03 06:54:31
@kkm.furdancs: Éppen a múltkor vettődött fel bennem ez a dilemma, hogy a fiam által kifosztott csavaros szortimentemet, hogy kellene feltankolni?! Hát így pl.
Járda-terasz építésénél és feljúításánál fogas kérdés a kültakaró kiválasztása. A sima beton olyan embertelen és egyhangúan sima vagy kiábrándító rücskökkel csúszásmentesített. Színén még csak-csak tudunk javítani betonfesték használatával, azonban egy érdekesen kaotikus, avagy poroszosan sarkos…..
anonymouse. 2019.09.03 06:45:52
@kkm.furdancs: Szerintem az ilyen spamekre nem szükséges válaszolni, mert ezeket robotok generálják milliószámra! Inkább szigorúbb "kapcsát" kelle integrálni a blog motorba, vagy szigorítani a regisztrációt.
A motorhiba nem jó dolog. Ülünk a dugóban, araszolgatás, aztán széles vászonra kívánkozó, drámai robbanás közepette vagy épp hangtalanul leáll az autó. Szinte azonnal felharsan mögöttünk a kürtszó és abba sem marad, míg az autómentő el nem vontat a forgalom útjából. Kínos és költséges, de lehet…..
Az öntözésnek is van tízparancsolata (olvashatják korábbi írásunkban), de ennek felemlegetése mellett szeretnénk  néhány tanáccsal is szolgálni az eddig aszályosnak bizonyult időjárást látva. A vetést követő időszak általában megköveteli a mesterséges öntözést, lássuk, hogy mire kell ügyelni közben.…..
Aki újított már fel régi épületet, az tudja, hogy egy valóban függőleges fal, egy valóban vízszintes párkány vagy padló bizony ritkaság. Persze ne legyen illúziónk, az újabb építésű épületeket sem feltétlenül a Minecraft játékban építették, de egy régi családi- vagy…..
anonymouse. 2019.03.08 11:01:59
Bár az ára drága, de talán itt Mo.-on ebben a kategóriában ez a legjobb. Sok segítséget jelent egy ilyen műszer, ha van. Csak felpattintja az ember és mindent egyszerűbben meg tud oldani és sokkal gyorsabban, pontosabban.
Az el kell felejteni, ha tűző napon szintezni akarsz vele, nem megy, ill nagyon nehezen, meg kell várni míg beborul az idő. De más márka sem tudja ezt ilyen kategóriában! A piros még úgy se!
Tudom van hozzá egy LR-es detektor, de azzal ember legyen a talpán, aki egy épület sarkát ki akarja derékszögelni napfényes időben. De ha csak vízszinteset és függőlegeset kell szintezni, akkor jó. Sőt a detektorra adtak egy jó kis szorítót, amit egy sima cseréplécre is fel tudsz applikálni és akkor nem kell az egésszel hadonászni, hanem a földmunkákat jól tudod szintezni.
Sötétben, ha bekapcsolod mind a három lézert nagyon tuti, mint egy science fiction film! és nagyon messze elmegy, az összes szomszédod pislog, hogy milyen lézer kísérletet folytat a szomszédja, te jó ég! :)

Viszont az nem igaz, hogy: "de ha valami baleset történik, mondjuk felborul az állványra rakott műszer, akkor is egy gombnyomásra képes újra beszabályozni, beállítani önmagát"
Van benne egy CAL guard rendszer ugyan, de ez nem az automatikus szintezés intézi, hanem jelzi, hogy van egy kis bibi! Ugyanis valaki a cuccot elejtette, vagy csak eldőlt a koffer, amiben tárolják. Érzékeny, de azt is meg tudja mutatni, az applikáció, hogy ezt melyik nap, hány óra, hány percben történt. Tehát, ha kölcsön adod tudod mikor történt az egész. Ezek után a beállítás nem automatikusan, hanem kézzel kell beállítani, de ez benne van a leírásban, macerás.

Adnak hozzá egy koffert is (bár nem mindegyik változathoz talán), amiben praktikusan el tudod tárolni, és nem olyan gagyi kínait mint másokhoz, ha porba esőbe használod elég jó! És kompatibilis a Bosch L-Boxx tároló rendszerrel, tehát a dobozokat egymásra tudod fűzni.
Mai írásunk szinte tüzépes gyorstalpalónak tűnhet terjedelme és alapossága miatt, de építkezés vagy nagyobb munkák (pl. kerítés építése) előtt akár több száz folyóméternyi lécet is tárolnunk kell. Felhasználás előtti raktározás mellett természetes szárítási módszer…..
Ez egy hirtelen született írás, előre is elnézést a stilisztikai és nyelvtani anomáliákért. Az van, hogy a stúdióprojekt* kapcsán vettem egy flakon purhabot. A gyorsan térhálósodó purhabot mindenki ismeri, olyan általános csodaszer, mint a duct tape meg a WD40, csak sokkal…..
anonymouse. 2019.01.24 22:05:57
@Womb Raider: Hát ha a purhabban rejlő alkalmazásoknál tartunk, akkor engedd meg, hogy megosszak egy "örök klasszikus" videót, ami a purhab leggyorsabb és egyenletes kijutattását mutatja be kezdő felhasználóknak: www.youtube.com/watch?v=GtsA0Kekjcw :D
Vásárlás előtt mindig alaposan vizsgáljuk meg a faanyagot, mert lehetnek rajta a növekedésből, a rossz vágásból vagy a nem megfelelő szárításból adódó hibák. Ne vegyünk olyan faanyagot, amelyben göcsök, repedések, hasadások találhatók, vetemedett, foltos, esetleg…..
Vannak technológiák, melyek viccesnek szánt mémekben bukkannak fel, miközben a területet ismerők mások tájékozatlanságán csodálkoznak. Ezek nem hallottak még a Négyszögletű Kerek Erdőről? Talán ilyen a négyszögfúró-maró kiegészítő is, melyet bármelyik webáruházból…..
Furdancs Blog Off topic 2017.01.26 16:57:00
Üdvözlet az aktuális poszthoz nem kapcsolódó kommentek oldalán! Itt minden kérdésre szívesen válaszolunk és ide írjátok a "posztoló hülye, az írás pedig hihetetlen inkompetenciáról tanúskodik" jellegű üzeneteket is...
anonymouse. 2018.04.26 14:23:19
@zooltek: Köszönöm a segítséget, már meg is rendeltem! A szénkeféje még egy centi, azt nem vettem. A többi részt nem szedtem még szét, de gondolom a forgórészt be kell fognom óvatosan egy satuba és csillagkulccsal meg kell lazítanom a kúpkereket a kihajtás felől?! És még lehet, hogy egy ék is lesz talán a tengelybe marva. Erre tippelek, de ha van hasznos tanácsod szívesen veszem!
anonymouse. 2018.05.14 10:52:30
@zooltek: Még egy apróság. Van egy új Bosch GWS 7-125-ös sarokköszörűm. Ha használom (20perc) a meghajtásnál az aluház olyan forró lesz, hogy nem állja a kezem, pedig nem gyilkolom a gépet. Lehet, hogy gyárilag nem raktak elég/megfelelő zsírt a kup és a tárcsakerékhez? A hangja nem durva, de nem olyan finom, csendes, egyenletes, mint egy Makitáé. Mit javasolsz, vigyem el szervizbe? Szívem szerint tennék bele egy kicsit folyósabb gépzsírt, de akkor attól tartok, hogy elveszítem a 3 év garit. Egyébként nem is találtam a Bosch honlapján kisgép márkaszerviz címet Pest környékén, lehet, hogy rossz helyen kerestem?
anonymouse. 2018.05.23 11:03:05
@zooltek: Csak egy kis feedback... A Bosch GWS 7-125 sarokköszörűm melegedett az aluháznál, ahogy írtam. Jeleztem a Bosch-nak és másnapra küldtek egy GLS futárt, aki elvitte. (Itt már el kell felejteni a telefonálást, személyes egyeztetést, mindent elektronikusan kellett intézni, kitölteni a javítás megrendelő elektronikus űrlapot, stb.) 8. munkanapra visszakaptam egy futárral a gépet, nem kellett fizetni garanciába megcsinálták. Cseréltek is benne alkatrészt, szerintem a csapágyházat komplett + az oldalán a ventilátor melletti háromszög alakú műanyag alkatrészt is kicserélték (más a színe), bár azt nem tudom, hogy miért. Egy tesztelt feliratú matricát is kapott. Örültem, hogy gördülékenyen megoldódott a problémám, bár a hangja most sem finomabb, mint egy precíziósabban kidolgozott Makita GA5030-asé, de ez már csak az én vájt fülem hallja.
Egy kép róla:
www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=950bosch.jpg
Furdancs Blog A vésőgép teszt 2018.04.25 05:00:00
Az utóbbi hónapokban végigfutottuk az építőipari gépek palettáját, az akkus fúróktól, a láncfűrészen keresztül, egészen a lapvibrátorig. Egy géptípus azonban kimaradt (és még egy csomó), ez pedig a vésőgép. Kölcsönzős emlékeimre támaszkodva, a legtöbbet használt…..
anonymouse. 2018.04.25 21:27:58
@zooltek: off. Bocs írtam neked a blog.hu-n keresztül, de lehet a rendszer nem jól működik, ezért itt próbálok. Van egy Makita GA5030-as kis"flexem". Éppen el múlt 3 éves, de sokat nem hajtottam és most pörzsölős hangon veti a szikrát, rögtön le állítottam. Szétszedtem és látom, hogy a fogórész lehet zárlatos. Szerinted ilyenkor kukázható az egész, mert a forgórész és egy hátsó csapágy ára kiteszi majdnem az új árát? Mit javasolsz? Pedig szerettem, mert kicsi az aluháza és kézre álló, de a kapcsolója is nehezen kapcsolható.
anonymouse. 2018.04.25 21:28:52
Lassan ugyan, de közeledik a tavasz, ilyenkor érdemes megtervezni a ház körül található fafelületek, lambériák, kerti bútorok karbantartását. Ha az idő vasfoga kikezdte a fa felületét vagy akár csak az esetleges vízgátló lakkréteget, bizony érdemes megelőzni a nagyobb bajt, és felületkezeléssel…..
Furdancs Blog Csöves művészet 2018.02.27 05:00:00
A vörösréz cső kedvelt épületgépészeti anyag, mert korrózióálló és látványos, valamint hajlítással és forrasztással könnyebben alakíthatjuk-illeszthetjük, mint az acélcsöveket. A csillogó réz látványa nem csak a szarkákat és színesfém-gyűjtőket csalogatja, de az…..
anonymouse. 2018.02.27 13:11:12
@Amator: Pedig a bortartó, wc papírtartó és a függönytartó kifejezetten jó! Persze nem mindenkinek jön be a steampunk stílus, de házilag is lehet ezekből jó dolgokat összerakni.
A fürdőszoba vagy konyha felújításakor eljön az idő, amikor fel kellene fúrnunk a zuhanytartót, a mosdót vagy egy polcot, edénytartót a gyönyörűen, drága csempével leburkolt konyhánkba. Elővigyázatosság és pár alapvető szabály betartása nélkül könnyen tragédiába…..
anonymouse. 2018.02.20 21:04:59
@szabidoki: Igen, szerintem is. Az égetett csempének a legkeményebb része az égetett mázas része, ezt ütvefúróval könnyebb áttörni, mint nélküle. Hátsó extrudált, préselt rész már nem olyan kemény általában. (kivéve pl.: gresslapok)

Ha viszont nincs a csempe közel teljes felületen ragasztva és bolond módra nyomja az ember az ütvefúrót a csempét azért eltörheti.

@villanyember: Nem szoktam pontozós módszert használni kockázatosnak tartom (attól még működhet), de ha tényleg úgy köszörülőd a vídiás fúrót, ahogy a fém csigafúrót, akkor az érezhetően javítja a fúrás gyorsaságát, ezt én is így tapasztaltam. Kemény csempéknél ez az első, hogy átköszörülöm a fúró hátszögét.
Az viszont tévedés, hogy az ütvefúró széttöri a téglák belsejét, a fúrókalapács az igen! De talán erre utalt is Zooltek a két eszköz közötti különbséggel fentebb.

Aki spécibe nyomja ezt a témát, az tapadókorongos sablonnal gyémántos körkivágót/koronafúrót használ vízhűtéssel. Az a cikkből kimaradt, hogy több luknál érdemes vízhűtést alkalmazni, mer a vídia lap kifordul a fúrószárból, ha tompa és nehezen viszi át a felületet.

Az igazán kemény feladat a PEI IV-V kopásosztályú csempék, de erre is van megoldás.
anonymouse. 2018.02.22 16:38:15
@villanyember: A fúrókalapács az igen is széttöri az égetett lyukacsos falazóelemeket. Így talán érthetőbb. Ütvefúróval, már közel sincs ilyen gond, persze ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem törhet szét a tégla belseje, pl. falazás, gyártás során repedések keletkezett hiba miatt.
anonymouse. 2018.02.26 18:09:36
@villanyember: Szó, mi szó, nekem nem voltak a téglafúrással komolyabb gondjaim. Nem zárom ki, hogy másnak nem lehet, de lehet azért, mert én ilyennek alapból éles fúróval kezdek neki, áthúzom az élét előtte. De téglánál egyébként is előfordul, hogy valami nem 100 százalékosan fog, pont a fugába fúrsz, ahova a kőműves nem rakott maltert, lyukba fúrsz, stb.. meg kell oldani...

A panelos konyha példádba én is bele futottam, nem akartam elhinni, hogy 4 cm vastag a fal, de bizony annyi volt. Na ez kihívás.. Két éles fúróval meg lehet oldani lassabban, de itt jönnek elő a szakmai finomságok!... De egyébként nagy szívás az ilyen, ha az ember nem figyel!