Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. H.

75 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
urbánus menekülés Kiszámoló 2015.07.13 11:52:29
 Elmúlt egy egész világ.Ez már egy másik virág,amit szagolhatok.És az újonnan jövőkNem értik azt a jövőt,amit még adhatok.Elkopott mind, amit kőbe véstünk.Már csak a fodrozódásban élünkés lassan poshadunk.Elveszett az a régi álom.Többé már én sem találom,amiért…..
A buliban facér mufferek.Szüzek és prostik közti pufferek.Tánc közben adják az érzékit.Ágyukból frigiditás érzik ki.De én ezt a csapdát is vállalom.Borotvált combok a vállamon.Lehúzott roletta, csukott redőny.Nem akarom megvárni az ébredőt.Üres utcákra hívó, hűsítő…..
urbánus menekülés GYÁVA DAL 2013.03.02 15:16:12
Meghúzódtam mindig, amikor tehettem.Törékeny életek, színjátszó bogár csodák.Nem léptem nagyobbat soha, mint amekkorát kellett.Szél fújta régen el bakancsom nyomát.Magamba bújtam, milliónyi lyukba.Azt hittem mások már megvívták harcaim.De a menekülés útját mindig…..
urbánus menekülés TÉLI SIRÁM 2012.12.09 19:32:34
Jaj ez a tél! Micsoda tél? Mintha minden percben megölne egy kicsit.Ez a hideg és ez a dér.Morog rám, ahogy húsomba hasít.Jaj ez a köd, mint szememen a hályog.Közel a minden, a távol a semmi.Csikorog léptem, csillan nyomom. De csak menni kell tovább, menni, menni.Jaj ez a tél! Micsoda…..
urbánus menekülés AZ NEM LEHET 2012.10.23 14:17:40
Az nem lehet, hogy itt van már az ősz. Még nagyon sokkal tartozom a nyárnak.Ahogy tartoztam a nyár kezdetén isElszalasztott szerelmekkel az ifjúságnak.Az nem lehet, hogy megint késik a hajnal,És megint tehetetlenül zuhantam bele a mába,Kicsavart végtagokkal balettozom a…..
Mily csuda érzés,            Bugyuta kérdés.        Ébredés után csak ez maradt.Nem riad éjjel. Alhatik mélyen.        álma varázsol, nincs galiba.Puhuló teste Máshogy remegne.         Esendő kéje nem is titok.Mintha az arcán, Mosoly…..
urbánus menekülés SZÜNTELENÜL 2012.04.10 19:06:00
                                                  …..
urbánus menekülés SZÜNETKÖZBEN 2012.01.22 15:40:00
Talán megmaradsz, mint kőmadonna arcán a könnycsepp. Lehet, hogy elveszel. De akkor belőlem is elveszel egy dalt, egy mosolyt befejezetlenül. És akkor egy szó is elfuthat veled, amely ha megmaradnál egyre csak nőne bennem.  Összekötne mindkettőnket megfékezhetetlenül. Mert…..
urbánus menekülés Végitélet 2011.10.31 21:47:00
A Nap mi akkor elment,még egyszer visszanézett.Szeme mintha még mindig hevesen égne,  pedig elhaladt mellette sokszor a kín.Halk ringatózás hajszálnyi vékony csendben,karcsú töretlen vallomás mi megmaradt,és a megcsillanó öntudatlanság mi belénk költözött.De a lebegés…..
urbánus menekülés METAMORFÓZIS 2011.08.21 14:54:00
Mert létezésünk halálig tartó játék csupán.A történések roncsoló agyara testedbe már régen belevágott.A jövő foszló vászondarabkái sebeid eltakarják ugyan,De nedvező vágyaid fájó hevében átüt gyorsan a tétova akaráson.A jelen kincsei, mint rossz tépés csak lassítja…..
urbánus menekülés TÜKÖR ÁLTAL 2011.07.17 18:42:00
                                         Mintha minden fénysugár a cella egy-egy rácsa volna,Ahogy a szoba…..
Annyi hatalmas szó elrepült már fejünk felett, hogy Bábel elbújhatna szégyenében. Nem volt erőnk még sohase annyi, hogy kimondhassuk, - Sok még a vétkem. Hitegettük inkább egymást, de főleg magunkat. Szent dolog lett így az ember vásár. Míg el nem adtuk a józanésszel…..
urbánus menekülés DEKADENCIA 2011.03.27 15:40:00
A korhadás megállíthatatlanul tör előre. Nincsen ellene szer. Csak az idő hallatja konokul monoton hangját. Az esőillat az csupán mi néhány percre reményt ad neki, de most megint, megint újra elmaradt. A pihent vasárnap délután sem segít már, ahogy nem segít a szikrázó…..
                  Vajon hova tűntek el azok a tollas kalapú dámák?  Hiába sétálsz a ligetben vagy a korzón. Se hírük se hamvuk. A krinolinszoknya velük együtt úgy látszik kiment a divatból. Valahogy más lett a trend?…..
urbánus menekülés ÉLŐ GONDOLAT 2011.01.09 12:52:00
Az álmok, amelyek elragadtak,vagy talán belőlem fogantak nagyon hevesen égnek.Nem fájnak, csak félnek,hogy eltűnnek majd egy fáradt délután velem.És hiába mosolyognak rám a belvárosi reggelek.Metsző sugarával, precíz geometriávalszerkesztenek fényt a fák alá a kövezetre,-…..
Hullni készült, de időben utána kaptál.Nem hagytad, hogy összetörje a mély.Galambként repdesve szálltál a szabadban,De a madarász durva hálója utolért.Kihívó szárnyalásod az eget kereste mindig.Fáradó repdeséssé vált a gyantát könnyező fák alatt.Tért metsző iramlásod…..
Évente kétszer-háromszor mindig hivatalos voltam Andris barátom munkahelyén szervezett össznépi rendezvényekre. Akár elő szilveszteri buli, farsangi bál vagy szüreti mulatságot szerveztek éveken át törzsvendége voltam. Asztaltársaságunknak számos alaptagja volt, de egy-két új…..
urbánus menekülés ADDIG CSAK 2010.08.26 09:03:22
               Addig csak, amíg kitart e teliholdas este.Amíg a hajnal szilánkjai nem döfködik az éjjelt.Bevérzett szemű pirkadatban veszveKönnyes tekintetedben sárlik az enyészet. Addig csak, amíg érthető…..
urbánus menekülés APPENDIX 2010.03.01 16:36:43
 Az első sóhaj a szederjes fájdalom gyötrő dala.A fájdalomé, ahogy a külvilág beront a testbe.Kiszakadtál egy boldog álomból végérvényesen,Hogy fájó bilincseidtől sebzetten őreid kövessed.  Az utolsó sóhaj már vértelen ajkad gyászos fintora.Ahogy búcsúztatod…..
Én most egyedül csak a verseidről akarok tudni. Arról a szenvedésről, ahogy a mindennapok képmutatásának nyomókötése alól átüt a valóság, és ennek ellenére néha értetlen marad így is az igazmondó mesélő. -Nagyon csendben vagy.- -Ki kellett egy kicsit fújnom…..
  Életem derekán túllépve sem értem, hogy miért szerelmesedtek annyian belém. Mit találtak bennem? Az anyag lidércnyomásában, mert hogy vagyok? Talán valahol valamit megláthattak bennem, azt a megismételhetetlent? Azt a „viaszba mártott töretlenség”-et, ami…..
urbánus menekülés UTÁNAD 2009.08.23 17:28:00
Mert én mindig is téged akartalak Csak gyáva voltam ezt magamnak bevallani. És most kiűzetve a paradicsomból  a vért verejtékező sivatagi utakról,  a kertedtől elválasztó magas kőfalkerítés  megbontható repedéseit kémlelem.Neki ugrom százszor is ha…..
Gyöngéd szorításban, ujjaim között a melled.Formáját érezze bőröm, és egy pillanatnyit fájjon neked.Megízleljed, hogy kell a kéjben haldokolnom.Levegőért kikapnom a minden elmúlás vizéből fejem.   Mond milyen fájó gyötrelem hajt mégis tovább?Kezdetben…..
urbánus menekülés VÁROSI ECLOGA 2009.06.19 11:16:14
Repeszgránát boldogsággal telelyuggatott arcom vérzik. Megláthatnám a fényt és az árnyékokat. Összekarcolt szemüveg lencséjén keresztül  nem látom, csak a kontúrokat.Egy utca, amely önmagába tér. Egy utca, mely maga az örök lüktetés. Egy lány, aki mindig álmodik.…..
urbánus menekülés FÉLELEMBŐL 2009.05.18 18:20:45
Pilinszky emlékére A Semmi házalója most már én leszek.Batyumban gyűrött illúziók, mosatlan életek.Tűnő varázslatok fedélzetén, foszlott vitorlák között.A ráció innen már réges-rég elszökött.Miféle álom az, mely nem hiszi, hogy alszom?Miféle tükör az, mely nem…..