Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tvedés

1 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan meleg van a városban, hogy szinte beleolvadunk a forró aszfaltba séta közben. Ilyenkor nincs szó szabadtéri programokról, kellemes vacsorákról, eszem ágában sincs előadásokról, kirándulásokról beszélni, ilyenkor egyetlen célja lehet a városlakónak: a túlélés.Több olyan…..
Tvedés 2010.07.15 06:51:11
Üdv!

Azért MÉG nincs olyan meleg, napi 12 órát álldogálok ( állómunka ) átlag 30-35 fokos helyiségben.
Egy kis mozgással kell félbeszakítani a tespedést, ülést. Tudom, megint a vérkeringés duma, de sok folyadék , és óránként 4-5 perc séta, vagy akár csak pár karkörzés már segít.
A légkondi szép, a légondi nagyon jó, de kvázi csak szépségtapasz, ami ráadásul iszonyú drága, főleg, ha egyedi klímákról van szó...
Ez strukturális gond, az építők erre anno nem gondoltak, és sajnos ma sem, vagy csak addig jutnak el, h központi légkezelő rendszereket alkalmaznak, de az még mindig sok energiát visz...
Panelban esélytelen kibírni, legalábbis 5 emelet fölött semmi sem árnyékolja, márpedig főleg acélból és betonból van, a hőszigetelő rétegre már keresztet lehet vetni, hiába szendvicspanel...
Ez a gond ezekkel a magas tornyokkal, h direkt napsugárzás éri őket, és pár nap meleg után már le sem tudnak hűlni, még kereszthuzattal sem. Pláne , láttam ilyet nem egy helyen, ha még belülről plusz EPS réteget húznak a falra, akkor pedig végképp nem, és a pvc ablak is jól zár, de levegőtlen, megfelelő szellőztetése az épületnek ( passzív, kürtőhatás -elvű ), ha volt is, már rég nem működik megfelelően.
A szúnyogháló adja magát, menjetek végig vidéken akármilyen faluban, mindenhol láthatjátok. kár, h ez a fővárosban annyira nem elterjedt.
Ha már itt tartunk, 38+ falvastagság tégla, de a beszt a vályog :D ha kijutok a vidéki házhoz néha, ki se lehet onnan robbantani...
A Homárt még a fizikai erőszaknál is jobban bosszantja az echte magyaros, dölyfösportás-mentalitás. A mikrohatalom kéjes érzése és az ebből fakadó kicsinyes csicskáztatás. Ennek extrém szemét példáját mutatta be a minap egy centrumos-közterületes parkolóőr páros a Fiumei…..
w Get a life 2009.02.24 05:20:00
„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”   – Simone Weil, idézi Schäffer Erzsébet, Nők Lapja Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, patrióták. Szokásos közönségértékelésünkhöz érkeztünk, egy jó kövér visszakommentet írok ide,…..
Tvedés 2009.02.24 10:07:02
 (Eredetileg ezt is A gázhiány dícsérete című poszt részének szántam, de úgy érzem, megér egy önálló bejegyzést.) Szomorúan olvastam a Srbijagas vezérigazgatójának újvidéki bejelentését, miszerint Magyarország nem ad kölcsön gázt Szerbia számára. Itthon Molnár…..
Tvedés Fekete-Fehér? 2008.11.05 09:11:00
       USA elnökválasztás, több mint meglepő, bár rövid távlatokban várható volt a végeredmény. Statisztikusok hadserege kéne hozzá, de legalábbis rengeter üres óra, hogy a választási rendszeren átrágjuk megunkat. Annak érdekében, hogy…..