Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maria Toth1

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyereknevelésnek sok csínja-bínja, praktikája van, számos módszer létezik arra, hogy a gyereket lebeszéljük valamiről vagy rábeszéljük valamire. Néha azonban a legmodernebb pszichológiai tudás is csődöt mond, a cérna elszakad, és jön az "ősi módszerek" valamelyike: a szülő elkezd prédikálni,…..
Maria Toth1 2016.06.07 19:32:54
A kérdést azért tettem fel, mert: arra a következtetésre kéne jutni jelenlegi tudásunk szerint, hogy aki ökolólógiai, vagy úgy is mondhatnám, hogy szermaradvány mentes zöldségeket eszik, kapirgáló csirke a hús stb.azaz nem tápos, nem GMo-s. Nyilván mozog rendszeresen, ha mindezt maga teremti elő, esetleg pluszban is van ereje sportolni. , (feltételezzük, hogy nem örökölt daganatra hajlamosító géneket), és még a levegő is tiszta, ilyen helyen egészségesebbeknek kellene lenni az embereknek.

Ha csak azt nézzük, hogy város és vidék, nem jó összehasonlítás, mert a városban az eü-höz való hozzájutás könnyebb. A vidéki emberek is manapság közétkeztetést vesznek igénybe, mert az olcsóbb. A közétkeztetést olcsón kell előállítani, feltételezem, olcsón kell beszerezni. A vidéki emberek zöme gyomirtót használ, sokat permetezi a növényeit, táppal eteti az állatait. A szója( táp) eleve GMO-s. Ebből arra a következtetésre jutok, hogy a vidéki ember betegebb, hiszen egy "vegyi üzem" van a környezetében. Ha végeztek vidék és város egészség összehasonlítást, ezekre figyelemmel voltak-e?

A kérdésem arra irányult volna, ha a fentebb leírtak a mérvadók, akkor milyen a betegségek előfordulási aránya ? 

Minden okos ember azt mondja, egészséges táplálkozás, mozgás, nyugodt élet( ezt én tettem hozzá), de valóban vannak-e ezirányú vizsgálatok?

Az angol cikk kivonata érdekelne magyarul.

Hálás köszönet: Tóth Mária
Maria Toth1 2016.06.10 19:05:43
@fordulo_bogyo: Köszönöm a választ,de rájöttem, hogy a kérdést rosszul tettem fel. Nem a vidék és várost kell összehasonlítani. Helyesen: az egészségesnek gondolt élet, amit minden orvosi portál hirdet, mitől véd meg?
Tapasztalatom : kordában tartható a vérnyomás, esetleg nem lesz II típusu cukorbeteg, de a legkülönbözőbb daganatoktól megvéd-e ? Úgy látom, hogy nem. Valami más is lehet, amit széles körben eszünk, iszunk, használunk.
Károsak-e az adalékanyagok, amik az élelmiszerekben vannak? Azt írják, hogy nem
Tiszta-e az ivóvíz ? azt mondják, hogy igen, a benne levő fertőtlenítők nem károsak.
Tiszta-e a levegő? Látszatra igen.
Mi van a kenyérben, a pékek azt mondják, a mai búzánál csak a mennyiségre mennek, ebből adalékanyag nélkül nem lehet normális kenyeret sütni.
A termelők azt mondják, gyomirtók és vegyszerek nélkül nem versenyképesek.
Veszélyes-e a GMO-t tartalmazó élelmiszerek? erre is azt mondják, hogy nem, holott a patkány nyálkahártyán elváltozást okozott( Pusztai )..
Meg lehetne nézni, mi változott az utóbbi években, ami egybeesik a pl a nagyszámú Chron betegség megjelenésével.
Mért az utóbbi években szaporodtak el a vastagbéldaganatok? Mi változott?
Az utóbbi években többszörös az agydaganatok előfordulása is. Ezt mire lehet visszavezetni?
Az egyértelmű, hogy valaminek meg kellett változni, hogy az emberi szervezet így reagál és kivédhetetlenül.
Nem lehet ráfogni a stresszre, azoknál is kialakul, akik nem stresszesek.Ugyanez megfigyelhető gyerekeknél is, tehát nem lehet az életkor kitolódását okolni.
Nem lehet ráfogni a dohányzásra, nem lehet ráfogni az alkoholra. Legfeljebb arra, hogy megváltozott a dohány összetétele. Nem lehet ráfogni az egészségügy állapotára, mert az orvos legfeljebb a korai felfedezésében segíthet. Azt, hogy csökkenjen a daganatok száma, ahhoz az egészségügynek semmi köze. Mivel a daganat azoknál ugyanúgy kialakul, akik a mai tudásunk szerint egészségesen élnek, valami olyan tényezőnek kell lenni, ami mindenkit érint. Lehet, hogy a fentebb felsorolt anyagokról laboratóriumi körülmények között nem lehet kimutatni káros mivoltukat, a gyanú bennem továbbra is fenn áll. Óriási a beteganyag, akiknél vizsgálni lehetne, de ezt az orvosok nem végzik, nem erre lettek kiképezve,( az OEP nem is finanszírozná) nekik a gyógyítás a feladatuk, ami szerintem nagyságrendekkel többe kerül, mintha a kutatást is finanszíroznák. Igazából nem tudom, erről Önök, biológusok többet tudnak.