Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyirán István

5 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barsi Balázs ferences szerzetes atya ismét arra kért minket, tegyük közzé válaszírását Máté-Tóth Andrásnak, a Szegedi Tudományegyetem vallástudósának "Kipróbált férfiak pappá szentelése – nincs teológiai akadály" című írására. (Balázs atya az írását cím nélkül küldte el, a bejegyzés címét a…..
Gyirán István 2017.08.25 21:51:34
@szajkó: Az egyházban tapasztalható paphiány egyenesen arányos az egyház mindennapi életében tapasztalható hithiánnyal. Az egyház nem teljesíti a Krisztustól kapott legfontosabb küldetését, vagyis az emberek tanítását. "Tegyetek tanítványommá minden népet, ..." - Az egyház kivonult a társadalomból, bezárkózott a templomba és egy szava sincs a felnőtt emberekhez. Szótlanul tűri, hogy farkasok pásztorolják a rájuk (az egyházra) bízott nyájat. A lelkiismerete megnyugtatására a gyermekek hitoktatását helyezi előtérbe, de hát Krisztustól nem erre kapták a küldetést az apostolok. Szóval, ha az egyház papokat akar, akkor elsősorban ne a gyerekekkel, hanem a felnőttekkel foglalkozzon. A megtért felnőtt majd elvezeti a gyermekét a templomba. - Ja? Hogy azt a világi hatalom nem nézné jó szemmel? - Az biztos, de kérdés, hogy ez felmentést ad-e a küldetésük alól.
Az úgynevezett rendszerváltás egyik nagy hiányossága, hogy csak „rendszerváltás” volt, de valódi hatalomváltás nem történt. Ugyanaz a politikai erő maradt hatalmon, mint amelyik a fejlett szocializmust építette annak előtte. A rendszerváltással valójában a konzervatív kemény vonalas kommunista erők…..
Az emberek legtöbbje világosan látja, hogy a jelenlegi politikai-gazdasági rendszer rossz, embertelen, nem a választók érdekét szolgálja. Annyira rossz, hogy számos más, ettől sokkal jobbat is ki lehetne találni, ezzel nincs is semmi probléma. A nagy kérdés csak az, hogy miként…..
Mottó: Az értelmiséget azért képezi ki és tartja el egy nemzet, hogy a társadalom bonyolult (politikai, gazdasági, kulturális, stb.) rendszerét megszervezze, és a közösség javára működtesse. Sokat vacilláltam, hogy elkészítsem-e ezt az írást, mert Bogár Lászlót a maga…..
Gyirán István 2015.09.26 13:39:40
@arieshu: Kedves Károly! Örülök, hogy találkoztunk. Láttam a Nemzeti Hírhálón megjelent hirdetésedet. Annyira egyetértek vele, hogy a sorok tőlem származnak - bár az MSZ honlápján találtál rá. :-)
Remélem ha eljön az idő, személyesen is találkozni fogunk. Én ettől jobb programot nem tudok, de szerintem más sem.
üdv: István
Munkára magyarok! – a feladat folytatódik Miért kell pártot alapítani? Ennek a blognak az elődje 2009-ben, a www.nephatalom.hu weboldalon szervezett aláírásgyűjtés kapcsán született, melynek célja az volt, hogy a pártokat népszavazás útján fosszuk meg listaállítási…..
A listaállítási joggal a pártok gyakorlatilag megkapják a képviselők feletti rendelkezés jogát is, így aztán a parlamentben már nem a választók, hanem a pártok képviselői ülnek. Ezzel a bűvészmutatvánnyal fosztják meg az embereket az önrendelkezés jogától. A választók…..
Kedves baranyai látogatók! Mi azt szeretnénk, hogy más legyen a politika, mint eddig volt. Erről konkrét elképzeléseink is vannak. Például az egyik az, hogy kíváncsiak vagyunk: szerinted hogyan lehetne más? Kérdőívünk kitöltésével hozzájárulhatsz, hogy igényeid és…..