Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borbély László

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha létezik friss, izgalmas magyar zene, akkor a Margo muzsikája biztosan az. A duó nemrég kezdte el bontogatni szárnyait, és a most kiadott, négyesben felvett daluk, több mint ígéretes!..
Borbély László 2018.08.14 18:43:48
II. Tufáni Királysága    Valahol a hatalmas tölgyerdőben él egy Juharfa is, senki sem tudja, hogy került arra a helyre, s miképp pottyant oda a magja, melyből mára óriási fává cseperedett. Talán akkor kezdett iperedni, mikor is a Fofák csészealja hullott le valamikor régen a ciklámen…..
Randevú   Minden reggel randevút kért, vágytam ugyan, de féltem is,ezért mindig volt kifogás mért ne találkozzak vele. Hol azt mondtam, most nem érek rá, mert füvet kell nyírnom, máskor meg ezzel mentettem ki magam: a gépet kell szerelnem, mert sosem elég jó, még nem tökéletes!  De ma reggel, a…..
Őszi Isten   Gondoltál már arra? Hogy kint állsz, és ragyogsz a nyárban, bőröd barnaságát nem fokozza, de hántja! Melléd lép puhán, és testével a fényt elzárja, A hátad mögött csak érzed kezei furcsa táncát. Aztán átfogja vállad, érintéssel sző rá kabátot, melledre pedig gomolygó fellegek…..
Csaló csillag   Fénytelen sötét estén, néha szemem az égre néz. S egy hullócsillag suhan, úgy, mint egy baráti kéz.   Ilyenkor azt mondják, kívánj, s te teszed. Ezer lehetőség közt cikázik részeg eszed.   Mi az, mi feltűnik, pénz, siker, hatalom! Igen mindezt, s mégis, egyiket sem…..
Szürke szikla, kalitka, fény   Álmomban egyre rohanok, egy szürke, óriás szikla felé. Kalitkámból inkább kitörnék, és futnék, sietnék a fény elé.   De a szürke szikla kemény, fogja a hiú fénylény kezét. S a kalitkámból kigurulva, mindig lepottyan épp elém.   És mindig kiérek, kietlen…..
A fekete rózsa 2. (part two) A ballada   Ahogy ott elmélkedve mentem, egy bohém dalt dúdolgatni kezdtem. Mire rózsám remegett kezemben, és kecses lanttá vált szememben!   Pengeni kezdett büszke ében lantom, szelíden hozzásimult a  hangom. Óh, újra fiatal lett idő marta arcom, s kezemben…..
Szemeidben jártam   Előtted ahogy báván megálltam, pillantásodra démonná váltam! És szemednek nagyra nyílt ablakán, pilleként repesve, oda beszálltam!   Benéztem a kék hegyek mögé, hol hömpölygött gondolatfolyó. Majd zöld mezők fölött vártam, hogy tudjam, merre visz szárnyam?   Fent a te…..
Rajzolót keresek eme mesémhez, mert szeretném hogy illusztrálva legyen, ahogy egy igazi meséhez illik! Aki kedvet érez, kérem tudassa velem!   A ciklámen Fofák Négy gombóc ült a tóparton. Két nagy, egy közepes, meg egy kicsi. Pokrócba bugyolálva valóságos óriás szilvás gombócnak tűnnek, de kell…..
A fekete rózsa ( first part )   Kerestem a földön, az égen, magasan fenn, s lenn a mélyben. Keresem most, és kerestem régen, hogy mióta, nem tudom egészen!   Nem találtam sem Afrikában, nem leltem ködös Angliában. Egyszer láttam egy más világban, De sötétben voltam, s pizsamában.   Egyik…..
Valaha így méltatták "művészetemet"! Volt benne igazság!..
A parancsnok bukása Alex vagyok. Egy kettes elmeosztályú útkereső cirkáló  parancsnoka. Mit parancsnoka! Én magam vagyok a hajó, legalábbis sokáig azt hittem. Most elmesélek egy történetet, mielőtt elsuvasztják a levéltárban a jelentést. Szimpla ütközetnek indult, aztán valahogy mégis más lett, nem…..
Vágy Vágyom rád, mint az utolsó holdsugár, a kelni készülő, melengető nap után! Mint a szélre, mi a vörös nap melegét, csendesen, szelíd erejével fújja rád!   Mint az utolsó ember, a végső, nagyot lobbanó gyufa láng után! S ha nem jössz, olyan hideg lesz, amilyen csak a  legutolsó…..
Emlék   Fekete hajam fehér dér lepte, Beköszöntött a színes ősz. Év dióim nagyját leverte, a könyörtelen, Idő csősz!   Emlékszem még arra a hideg, és zord, csontot tépő hófúvásra. Amikor a lejtőn utoljára álltam, fehérbe vesző arcodat látva!   Most újra ott vársz az út szélén, beszélsz!…..
Búbánat blues   A távoli sötétből zsarátnok parázslik,  kietlen planétán istentelen ember látszik. Szennyes folyó egy üres dobozt szállít, ahogy azt pörgeti, a part mállik, játszik.   Szakadt éhező a kocsiját tolja, közben énekel, eltűnt az élete. De valahol boldog, és az is lehet! mert…..
Nocturne  Fut velem a busz, rohanhatna kint a világ, de nem így van, éppen hogy áll. Mégis, arcom az ablakhoz nyomom, leheletemen át nézem a képet. Egy asszony áll a szegényes ruha üzlet kirakata előtt, keze vágyakozva lendül a kívánt ruhadarab felé! Nem látom jól, vajon ott van-e a vágyott tárgy,…..
Ha te nem volnál   Előttem lépdelsz, csípőd köröket ír, mosolyod, mint hűvös hajnali pír. a kelő nap vakítón  perzselő pírja, a veszett élet szavait mind felírja! Ha te nem volnál, hallanám, hogy az érzék rám kiált! van más is, annyi mindent láthatnál! Ha nem te volnál, Nem csak a…..
 Az első hópehely   Ma egy márvány palást lenge szárnya, deres végű fehér lándzsa tánca, súlytalanul hullott le e tájra. Terhe mégis lelkem vájja, fájva!   Két szürkés felleg gyermeke ő, a pionyír, a merész úttörő! Kit kísérhet hófüggöny keringő, karmestere lehet bolydult…..
Fogyó holdról történet   Szárnyaszegett álmok állnak, itt mellettem. Sárgán szegett szárnyon szállnak, hogy feledhettem? Pokoli szörnyek táncolnak, most elestem. Hóvá tart ez, s tart e még? Így leledzem.   Komor tölgyek erdejében, annak sűrű belsejében, egy szempár csillan az égen. Arc…..
 Eredet Ajkad hozó párája, szép patakká ered! S boldogan csorog fülem titok barlangjába.   Hol a bongó cseppkövek, a Csodalény vízétől részegek! S e dőre káprázatban visszfényt csengenek. Neked!   kb. 2013  ..
Naplemente jön Tétova vörös láng rajzol, arcodra kósza vörös estét! Kínlódva erőlteti rád súlyos, vérbő, piros fénytestét.   Fekete fürtökben hull köréd, a láthatatlan sötét éj. Indulnál, de nincs hova! Most húnyt, s halott a fény.   Ezért ülsz itt tovább, és várod a rőt hajnalt. Lelked…..
Megváltás két ütemben Behívó a jelöletleneknek!  Villogott vörösen a monitoromon a mondat. Álmodom, csak így lehet, hisz nekem nem szólhatnak, engem nem hívhatnak! Nem is tudják, hol vagyok, jelöletlen vagyok! De mégsem lehet álom, csak villog a felirat a szemem előtt, rőten ég a retinámba, marja…..
Széltolt Az úton fekve, a repedt plexin át láttam meg őt, a férfit. Nehezen mozdul még a szemem is, szörnyen fáj az oldalam. Ismerős érzés ez, buktam el már párszor. Mért nem rohan hozzám? Hogy felsegítsen, hogy körülöttem jajveszékeljen? Egy kilométerkövön ül, arcát a kezeibe temeti, önmagába…..
A felejtés hercege   „.Mindig gondoltam rád, Bárcsak mindig tudnád, Érted öltözött fel, Ez a Fagyott Világ!” /Omen – Fagyott világ/  A kórház udvarát napok óta belepte a hó, most is esik. Szakadatlanul, mintha csak azon erőlködne, hogy elfedje a barna világot, tisztába tegye a beteg földet,…..
Kedves olvasóm! A nevem Borbély László, és már régóta írok, verseket, mesét, novellákat, melyek eddig csak engem szórakoztattak, illetve néhány közeli ismerősömet! Ezért úgy döntöttem, hogy közzéteszem itt a műveimet, talán másnak is tetszeni fog! (Az itt megjelent írások,mind kizárólag az én…..