Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sethiran

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én hiszek Istenben. Hiszek a magam módján. És a magam módján imádkozom, és hagyom, hogy a két gyerekem szabadon gyakorolja a hitét. Az egyik Istenben hisz, templomba és egyházi iskolába jár, a másik önmagában hisz, a sportban, a csapatban. Mindkettő szabadon választhat. Most egy nap alatt két olyan…..
Sethiran 2017.05.30 16:55:55
Elnézést előre is a profán kezdésért, de valaki egyszer azt mondta, hogy az abortusz mellett csak olyanok érvelnek, akik maguk már megszülettek.
A katolikus egyház választott módszere az abortusz problémájának előtérbe hozására talán vitatható, de annak barbár és emberhez nem méltó gyakorlatát talán lehetne ritkábbá tenni, akár teljesen elhagyni. Az anyának valóban van joga beleszólni, hogy meg akarja-e szülni, de nem csak megerőszakolt lányok választják ezt az utat. Talán a gyermekvállalás felelősségéről is lehetne a jog mellett beszélni. Az, hogy az abortusz bűn-e, szerintem nem vita tárgya, az emberölés az, tehát ez is. Nem valami alaktalan húsmasszát távolítanak el, hanem egy emberi lényt. Az más kérdés, hogy feladata-e az egyháznak (bármelyiknek) a világ bűntelenné tétele. Szerintem nem. Azt nem lehet elérni sajnos.
A homoszexualitás véleményem szerint is egy felvett (tehát nem születéskor determinált) szokás- és érzelemegyüttes, amit lehet tiltani, üldözni, de eltűrni és támogatni is, attól az még bűn, és nem csak azért mert valakinek ez jutott eszébe 2000 évvel ezelőtt. Ha magadat hívőnek vallod, akkor nem mehetsz el a Biblia tanításai mellett, elég egyértelműen foglal állást ellene. Ugyanakkor erre is igaz, amit fentebb írtam a világ bűntelenségének eléréséről, a bűn kiirtásáról. Nem feladata az egyháznak, nem is fogja elérni, nem is kéne ostoroznia a hitetleneket ezért.
Hiszen éppen ebben áll a különbség hívő és hitetlen között.
Ez a filmcím ugrott be, amikor Firpo hadnagy barátom kérdezte, hallottam-e a friss híreket Bud emlékfalával kapcsolatban. Már a korábbi hírek is aggasztóak voltak az alkotás sorsával kapcsolatban, de ami most történt az sajnos visszafordíthatatlan. Tegnap ugyanis egy búbánatos aszottmajom rövidre…..
Sethiran 2017.04.27 12:38:17
@sapka: A legálfal hosszán az ott elhelyezett alkotások eszmei értéke (most ne lovagoljunk azon, hogy kinek mi tetszik) erős szórást mutat. Szerintem lett volna olyan felület ezen a részen, ahol az ilyen" rombolokmertazmenő" fa*kalapok kélhették volna a vágyaikat más művének (ami sok esetben csak egy túlcicomázott több négyzetméteres tag) átfestésével. De hát ez már csak ilyen. Minél több ember jóérzésébe beleszállni, akkor nagyobb az élvezet. Én kedveltem a Bud arcképet, mindennap arra járok a HÉV-vel, jó volt rá emlékezni. Elérte a célját. A fal festményeinek zöme (beleértve ezt a fost is) nem kelt ilyen érzéseket bennem. Sajnálom, hogy eltűnt valami, ami érték volt.
Smoking Barrels Dűne / Dune (1984) 2017.02.22 12:00:00
A mostanában általános remake-áradatban elég komoly ok kell ahhoz, hogy egy filmrajongó felkapja a fejét egy újrázással kapcsolatban. Jelen esetben elég volt annyi, hogy Denis Villeneuve és Dűne, és máris gyorsabban kezdett dobogni a szívem, mert bár eddig még nem volt szerencsém Frank Herbert…..
Olvastam a Reflektor blogon egy írást arról, hogy Gyurcsányt mennyire kellene karanténba zárni ahhoz, hogy az ellenzéknek esélye legyen. A karantén ideiglenes, pusztán taktikai jellegű megoldásként biztos nem lenne eredménye. Bezzeg, ha "holnaptól nem lenne Gyurcsány". Nem kívánom senki halálát, az…..
Sethiran 2016.10.17 15:38:22
@Válasszunk: Bocs a szöveg-kritikáért, valóban nálam lehet a hiba, végsősoron e témában hasonlóan gondolkodunk. Azzal vitatkoznék, hogy nem személyekkel volna baj. Elenyésző számú választópolgár olvassa el a pártok programját (már ha van épkézláb ilyen), közülük is keveseket befolyásol azok tartalma (részben az "úgyismáshogyleszaválasztásután" félelme miatt), szerintem elsősorban egy karizmatikus személy (eleinte Gyurcsány is ilyennek tűnt) kell és néhány jól hangzó, és meg is valósítható/valósítandó cél. Az nekem nem elég, hogyaszongya az a program, hogy leváltjuk a Fideszt. Meg tönkreteszünk mindent, amihez Orbán hozzáért. Ez nekem kevés. És épp ezért tud egy ilyen kretén ekkora kárt okozni a baloldalon. Amíg ott ugrál, biztos hogy rájuk nem szavazok. Talán nem vagyok egyedül ezzel.
Péter töltötte fel a lenti képet a Retro számítógép és játék klub Facebook-csoportba, az ő engedélyével közlöm itt is. Érdemes rákattintani és nagyban megcsodálni, mert a Commodore-korszakról sokat elmond. A szocializmus végnapjaiban, amikor még nem tudtunk rendesen angolul, és sokak otthonában…..
Körülbelül 2 hete láthattuk először a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet legújabb előzetesét, ám most újra örülhetünk győzelemittas ewokok módjára, hiszen már el is készült a trailer magyar szinkronos változata.  Az előzetes továbbra is kegyetlenül hangulatos, klasszikus Star Wars-mozit…..
Nem ez az első alkalom, hogy erről a sorozatról írok, de talán furcsának tűnhet, hogy most kifejezetten a 6. évadot választottam témául, hiszen korábban nem beszéltem külön az egyes évadokról. Hogy ezúttal mégis megteszem, arra egyetlen mentségem van: az, hogy a 6. évad alapvetően különbözik a…..
FilmBaráth kritikáját itt olvashatjátok Shane Black semmiképpen nem vádolható azzal, hogy munkássága nagyon változatos lenne: egy adott műfajban kimunkálta stílusát, a közönség pedig ezt azzal hálálta meg, hogy azóta is őt tartják a buddy cop komédiák királyának. Más kérdés, hogy számomra ezt ezzel…..
Sethiran 2016.06.06 08:56:44
@_Wasp_: nagyon jó, lényegretörő és átfogó. Köszönöm.
Amit még a filmmel kapcsolatban kiemelnék: az egysorosok, rövid, idézhető mondatok (esetleg egész párbeszédek) egy olyan műfaji elem, amire manapság a nagyobb színészek külön ötletgyáros csapatot tartanak. Ebben a filmen rengeteg ilyen van.
Sethiran 2016.06.06 15:50:29
@_Wasp_: A fenti kritikát olvasva elbizonytalanodtam. Nem értem szerinte egy filmnek mi is adja az "értékét"? Ha nem az idézhető mondatok, évtizedek múlva is felidézhető jelenetek, jól működő kölcsönhatás a karakterek között (még Darian-nek is jellegzetes a "stílusa) akkor mi? Koncepció nélküli, feszültségmentes, semmi különleges??? Van egy másik film is ezzel a címmel? Én biztos nem ezt néztem.