Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LajosVáradi88

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oké, a jogosítványszerzés nem egy párhetes procedúra, pláne ha esetleg nem is őstehetség az illető tanuló, de hogy ez ki se derülhessen 8 hónap alatt, azért az elég durva! Kedves Homár! Elképesztő és elkeserítő sztorit szeretnénk megosztani Veletek arról, hogy (nem) juthat el egy átlagember a…..
LajosVáradi88 2016.06.04 14:51:48
A hozzászólásokat olvasva kicsit olyan érzése van az embernek, mintha nem egy fogyasztóvédelmi blogon, hanem valamiféle szakmai lobbi fórumon járna.

Hadd osszam meg veletek a személyes tapasztalatomat a témában: a bátyám nagyjából 2 éve szerezte meg a jogsiját egy “kisebb” autósiskolában. Akkor ott valamivel alacsonyabb volt az óradíj, mint most a csigánál (2000 Ft körül). Én idén év elején döntöttem úgy, hogy elkezdem a tanfolyamot, és értelemszerűen megnéztem testvérem iskolájának ajánlatát is. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy 3.500 Ft-ot kértek egy óráért! Felmerült bennem a kérdés: mi változott az elmúlt két évben azon kívül, hogy csökkentek az üzemanyag árak?

Értelemszerűen az én figyelmemet sem kerülte el a legjobban reklámozott csigajogsi honlapja, és mivel az áraik a többi iskolához képest korrektnek tűntek, őket választottam február végén. Az elméleti rész gördülékenyen ment, március közepére le is vizsgáztam. Ezután jött a feketeleves: mikor az ügyfélszolgálaton jelentkezni akartam a vezetésre, közölték velem, hogy néhány hónapot biztosan várni kell majd. Ez nem kis meglepetésként ért, de úgy gondoltam feliratkozom a várólistára, közben meg megpróbálok ajánlatot kérni néhány másik iskolától, hátha valahol előbb autóra kerülök.

Fel is hívtam több iskolát, volt ahol azt mondták, fizessek 20.000 Ft átiratkozási díjat, aztán 3.000 Ft-ért vezethet óránként, de néhány hetet náluk is várni kell, és hetente legfeljebb egyszer tudnak fogadni. Volt olyan cég, aki megkérdezte, melyik iskolából szeretnék átmenni (nem nagyon értettem, mi köze ennek a dologhoz), de gondoltam, miért ne mondjam meg… mikor közöltem, hogy a csigavérről lenne szó, legnagyobb meglepetésemre azt a választ kaptam, hogy sajnos akkor nem tudnak átvenni… HOGY?! - kérdezem én? A harmadi iskola telefonon egyáltalán nem is akart tájékoztatást adni, megadták az egyik oktatójuk elérhetőségét, hogy vele egyeztessek. Az illetővel a tanpályán kellett találkozni. A beszélgetés úgy zajlott, mintha valami kihallgatásról lenne szó: mikor szeretnék kezdeni, mikorra kell a jogsi, mennyi pénzt szánok a dologra? Természetesen megkérdeztem, hogy mennyibe kerülne a leggyorsabb konstrukció, hiszen ezért vagyok itt. Ez pontosan 4.500 Ft-ot jelentene óránként!

Ekkor vált számomra egyértelművé, hogy itt valami nagyon nem stimmel. Utána olvastam a témának, és számomra is kiderült, hogy az oktatók hiánya okozza a jelenséget. De kérdezem én: nem kellene az árak elszabadulásának valahogy gátat szabni?! Ha így halad tovább a dolog, már valóban nincs messze az egyik bejegyzésben említett 14.000 Ft-os “európai” óradíj. Tényleg ez lenne az ideális? Éljen a fogyasztóvédelem!