Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drsalvador

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bolivia miniszterelnöke, Evo Morales- aki maga is gyakran rág kokalevelet az ENSZ gyűléseken- meglepő bejelentést tett: serkentendő az ország legális kokatermelését, egy kokát tartalmazó üditőitalt dobnak piacra, a Coka Collát. Ehhez az alapanyagot Chapare megyében fogják…..
Subba Átverős orosz módra 2010.01.14 09:00:00
Az oroszok, mint mindent, ezt a műfajt is sokkal keményebben csinálják, mint bárki más.  ..
drsalvador 2010.01.14 09:36:35
Fodor András nemrég megnyitott iNaplójának egyik revelatív szekciója a 80-as évek kocsmáit végigfényképező Katona Béla képtárát adja közre. Milyek kricsmi látható a képen?..
drsalvador 2010.01.14 08:02:06
Megnéztem a képeket, engem főleg a XI. kerületi becsület süllyesztők érdekeltek mivel itt éltem 1982 és 2004 között. Három alap műintézmény nem szerepela galériában. (a 80-as évekhez feltétlen hozzá tartozik)
1. Hát az igazi nevére nem emlékszem de a környéken csak úgy hívták hogy az Üveg. Ez a Hamzsabégi-Karolina út sarkán volt. Igazi szocreál étterem-kocsma. (de a fröccs jó volt)
2. A Perc büfé Bartók B.út-Fadrusz utca sarok. Valahol megrekedve a kocsma és a presszó között állt a büfögni vagyó nagyérdemű rendelkezésére.(életem legsavanyúbb söreit ittam itt(is).
3. A Don kanyar. Ennek az intézménynek más elnevezését amég működött én nem hallottam. A Móricz Zs. körtéren volt, a hatos vili régi megállójánál. Két helységből állt, lent talpon álló fent a galérián presszó.Hogy az ember kedvenc itálához hozzá jusson blokott kellett váltani. A kasszaban álltalában egy joviális kontyos ötvenes mamcsi ült. Akinek az arcára fagyott az unom az egészet.És ezt csak a 10.50-es blokkra adott 12 Ft-ból nem kérek vissza olvasztotta le egy pillanatra. Fent a galérián a kávé jó volt. Kis köralakú asztalok két székkel. Az asztalon kis fehér tányéron üvegpohárban egy dupla, két szem kockacukor, alu kiskanál egy bontott csomag symphonia. A farzsebben egy gyűrött huszas.Az ember az órájára néz nem sokára találkozik. VELE. De még van idő, még van haj, még van fog,még van ....
Húú de messzire vitt ez a kocsma túra.
...mondja TGM a Népszabadságban. Mi pedig kedélyesen hátradőlünk, elfogyasztjuk a reggeli kávénkat, és összekacsintunk. Mintha igaza lenne. "Mostanra kiderült, hogy ha a vélelmezett politikai ellenfélről van szó, akkor nincsenek többé osztatlan és oszthatatlan emberi jogok.…..