Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tcio

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Létezik a hazai audiofiliában egy mondat, amely szinte beleégette magát a néhai HiFi Magazin emlőin nevelkedett modern kori hifis társadalom retinájába. Így aztán mindig ott lebeg a látóterü(n)kben, bármerre is nézne a kedves hobbytárs. De jó nagy betűkkel ám, nem csak úgy, megjegyzésként az alsó…..
Tcio 2020.11.19 14:37:02
@kadibela: néhány apró pontosítás. A bejegyzés szerzője, amennyire én tudom, történetesen nem ebből él. Valóban van egy hobbyja amit művel, de ez nem a megélhetése. Hitelessége számomra nem kérdéses, hisz a blogon rengeteg hasznos információt oszt meg, főként nem erősítőkről, olyanokkal aki nem értenek az audiofíliához és ezzel megpróbálja őket terelgetni a szerinte helyes úton. Ezt én nem vetném a szemére.
Sajnos jelenleg magyar honban, kevés ember engedheti meg az igazi High-End berendezéseket ezért próbálkozunk minden megoldással, így a Kisipari High-End, DIY eszközökkel is. Én is végigjártam a magyar viszonylatban nagy nevű gyártók készülékeit (Marantz, Arcam, Hegel, Vincent, Audio Innovation, Audiolab, Audio Note...), és végül kikötöttem egy kisipari terméknél.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem! Miután jelenleg is 5 erősítővel rendelkezem, és legalább ennyi különböző gyártmányú hangfallal, bátran állíthatom, az általa megfogalmazott tézis igaz!
Szereztem tesztelésre a teljes rendszerem minden eleménél kétszer drágább árú hangsugárzót, hogy átéljem a katarzist, legyen következő cél. Kipróbáltam minden kombinációt, de nem sikerült elérnem azt az érzést, hogy a jelenlegi hangfalamat le akarjam cserélni, mert egyszerűen nem jött meg a szerelem.Nem ez történt az erősítő esetében, ott megérkeztem, úgy gondolom véglegesen. Szerintem a helyes erősítő választással jobb pozíciót lehet elérni mint a hangfalak cserélgetésével.
A HFM ről csak annyit, mivel ismerem Gábort, és láttam a legutóbbi előadáson, ahol a HFM egykori nagy alakjai mondták el történetüket, tiszteli a munkájukat és a mögötte lévő embereket is.
Én szeretném ha Gábor folytatná, hisz kiváló tollú író, és rengeteget lehet tanulni az írásaiból.

Üdvözlettel:
Deák Tamás
AudioWorld LZ Seven , "a hetedik" 2018.06.22 09:31:52
Nem nagyon csodálkoznék azon, ha a fenti idézőjeles jelzővel hivatkoznék az általam épített, legújabb fejlesztésű végfokomra, amolyan „zászlóshajómra” , az sokakban egyből a hasonló című film ( egyébként kiváló a maga műfajában, ha valaki még nem látta volna, Brad Pitt és Morgan Freeman játssza a…..