Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ptak ohnivak

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző részben kicsit ismerkedtünk a zsírok világával, most megnézzük, mi történik velük az anyagcserében. Ez a megközelítés azért nagyon fontos, mert sok étrendi irányzat hajlamos arra, hogy torzítsa a zsírokkal kapcsolatos tényeket, s erre alapozza saját ajánlásait. Az anyagcsere egyébként sem…..
Ptak ohnivak 2023.01.12 11:48:07
Ide tévedtem 2023-ban. :) Elolvastam a teljes beszélgetést, így kíváncsi lettem Gerle Éva tapasztalatára így 8 év elteltével. Rágugliztam, 2020-ban kiadott egy könyvet ketogén témában. Kulin Éva néven van fent a fészen. A képei között látható egy 2022.01.08-i lelet, amin ez szerepel: "Low-carb diétát már lazábban tartja, sportol." A feltöltött fotóhoz ezt a kommentet fűzte: "PAJZSMIRIGYBETEGSÉG
Mondták, ne szüljek, mondtam, de, és szültem egy igen jó képességű gyereket, aztán még kettőt. Mondták, sugár, műtét, mondtam, dehogy (ebbe nem hagytam magam belehajszolni), mondták, gyógyszer és semmi napfény, hal, sport, mondtam, dehogynem, sőt, ketogén és napi több óra sport, én nem akarok meghízni. NE ÁRTS!..." Nem értem, ugyanis a Basedow-kór a pajzsmirigy túlműködésével jár, ez pedig fogyást eredményez. Miért tartott az elhízástól? A túlműködés okozhat olyan állapotot, amikor ellenjavallt az intenzív mozgás, nyugalomra van szüksége a szervezetnek, többek között a további fogyás elkerülése miatt. Ennek rendeződését követően a sportolás miért is lenne ellenjavallt? Az izomzat megtartására/fejlesztésére ennél a betegségnél is figyelni kell. Speciális diétát minden pajzsmirigy betegnek ajánlanak, ebben lehetséges átfedés a ketogén elveivel. Ezáltal a javulás nem tekinthető csodának. Éva történetén túlmenően engem még mindig foglalkoztat, hogy 10-20 év távlatában milyen tapasztalatok vannak a ketogén étrenddel kapcsolatban.
  Popper Péter az az ember, akire mindig is valóságos példaképként tekintettem. A teljes életművében évtizedeken keresztül nem találtam egyetlen árva gondolatot sem, amellyel vitám lett volna. Egészen mostanáig. A napokban futottam bele Felcserélt szerepek című előadásába, melyben kitér az…..
Megnéztem ma az Art+Cinemában A Maria Callas-sztorit. Nem vagyok egy eszméletlen operarajongó, vagy szaki, de szeretem az operát. Főleg Mozartot. Régen baromi nagy Verdi-fan voltam, aztán nemrég megpróbáltam megint belehallgatni, de olyan dagályosak éreztem, hogy nem bírtam. Nyilván ez is csak egy…..
MovieCops A kedvenc 2019.02.13 06:00:00
Féltem ettől a filmtől. Méghozzá a rendező, Jorgosz Lanthimosz miatt. Előző alkotása, az Egy szent szarvas meggyilkolása iskolapéldája azoknak a művészieskedő, modoros, ám lényegében semmitmondó filmeknek, amelyeket a nézők többnyire utálnak, a kritikusok pedig szinte kivétel nélkül istenítenek. A…..
Enntrance WEDDING makup INSPIRATION 2014.04.22 21:36:58
Hamarosan egy igazán izgalmas eseménynek lehetek mondhatni make up tanúja. (hihi) Sminket készítek egy bájos hölgynek, amihez gőzerővel gyűjtöm épp az inspirációkat és készítek moodboardot, mint például az alábbit. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy olyan sminket választanak…..