Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NJoyMe

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO tegnap este leadta a Trónok Harca hatodik évadának nyolcadik részét mi pedig most is összeszedtük a legfontosabb eseményeket az epizódból. Spoilerek a tovább mögött...
NJoyMe 2016.06.15 11:03:48
Szerintem lehet jelentősége mindegyik szálnak... Sam tehet még több fontos felfedezést a Mások megállításával kapcsolatban Óvárosban, bár már így is tudják többen a sárkányüveg és a valíriai acél hatékonyságát ellenük. De mivel Tűz és jég dala az eredeti címe a sorozatnak, így ha a jég a mások, a tűz lehet a sárkánytűz, csak van több alternaítva. Bár már így is elég gyengepontjáról lehet tudni a Másoknak.
Jamie eddig is komoly jellemfejlődésen ment keresztül, de attól még Lannister és a saját családjának az érdekeit kell néznie. Kiszolgáltatott krízishelyzetben könnyen gondol az ember mást, mint pl. amikor a halálos ágyán megbánja sok ember a bűneit. De most előnyben van és a családját nem árulja el, úgy cselekszik, ahogy a motivációja logikusan engedi. Mellette szerelmes Cersei-be. Neki ezt kell tennie.
Tyrion megpróbálta diplomáciával megoldani a helyzetet, ahogy Királyvárban mennek a dolgok. Meerenben nem így mennek... Itt vagy kiírtják az összes mestert, vagy nem lesz béke. Akár ott is hagyhatják az egészet, ha Yara-ék odaérnek és átszállítják a sereget Westerosra. Meeren am is csak egy állomás volt a megerősödéshez, hogy elég nagy legyen a sereg a Vastrón visszavételéhez. Ez már megvan.
Komoly összejövetel lehet északon, ha egyesül Jon-al és a vadakkal a Völgy lovagjai Kisujjal, a Lobogó nélküli testvériség a Vérebbel és Dondarionnal, vagy ha véletlenül Jamie úgy döntene, h segít Briennek és ezáltal Sansának és elengedi a Tully sereget h menjenek északnak...
Arya harcjelenetével kapcsolatban nekem nincs hiányérzetem... pont az a lényeg, h korom sötétben zajlanak az események, úgy meg nem láthatunk semmit. Maradjon rejtélyes, am is beleillik az alternatív, megoldás az epizód hangulatába. Így legalább izgulhattunk egy keveset a szívünk mélyén persze sejtve, hogy kinek az arca lesz ott a végén az arcok csaronában :-)
NJoyMe 2016.06.15 19:04:15
@nota19: Ne is hagyd magad leoltani, igazad van. A sorozatnézés egy kikapcsolódás, ami azért van, hogy jól érezd magad. Én is úgy gondolom, mint te. Nem a hibákat keresem benne, hanem élvezem és ha valami kevésbé logikus, vagy nem tetszik, akkor nem fennakadok rajta, hanem továbblépek. Ennél a sorozatnál ezt könnyen meg is lehet tenni, mert a mindennek következménye van és nem véletlenül van úgy megírva, ahogy van. Olyan dolog meg nem létezik a világon, ami mindenkinek egyformán bejönne.
Ha megkérdezünk nyolc feketeöves Trónok harca-rajongót, mármint olyat, aki a könyveket is olvassa, hogy mégis, mi a legközpontibb rejtély ebben a történetben, tuti, hogy legalább hat különböző elméletet kapunk vissza, és az is, hogy félórán belül anyázás lesz a dologból. Ilyen mértékű és szintű…..