Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bolog

9 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az április 3.-ai választás óta sokan sokféleképpen keresik az okokat. Új műfaj született a szavazatszámlálók beszámolóiból, az elemzők folyamatosan azonosítják be a vélt, vagy valós okokat. Videókon láttuk az ellenzéki és a kormánypárti szavazókat is. Azt hiszem azok nem szólaltak meg még…..
Azt hiszem a csirkefarhát volt az utolsó csepp, amikor úgy éreztem itt valami félrement. Az, hogy az állam beavatkozik a piaci árakba nem tudom, hogy jó megoldás-e egy problémára, vagy sem. De az mindenképpen furcsa jelen helyzetben, hogy minden támogatás most érkezik (szja visszatérítések, nyugdíj)…..
A törvény hatályba lépése és a lecsengő EB jó alkalmat ad arra, hogy még egy szót szóljunk a törvény kapcsán A poszt elsősorban a tehetetlen és kétségbeesett érzéseimnek szól, de igyekeztem ezeket háttérbe szorítani és alátámasztó érvekre koncentrálni.  Eszembe sem jut ennek a komplex…..
Bolog 2021.07.13 22:57:10
@gmihaly621:
"Semmi "jelzett tévét nem említettem. ..." --> mint ahogyan te is olvashattad a válaszban sehol nem említettem tévéket, hanem a tv.-eket rövidítést használtam, amely a törvények rövidítése.

"Az egyes törvények egyes szakaszainak közlései elég érthetőek." --> ez az állítás éppen nem igaz, mert a jelzett tv.-ben pont nincs definiálva pl. mit jelent a "népszerűsítés".
Nekem úgy tűnik te rizsázol, mert harmadjára kérem, hogy hivatkozd be a jelzett hiányokat az általad említett tv.-ekből, hiszen állításod szerint ezek ott megjelennek. De most is csak azt jelzed, hogy szerinted én nem olvastam el a tv.-eket. Továbbra is jelzem, hogy megtettem, de nem találtam benne a jelzett hiányokat.
Most rajtad a sor a konkrét paragrafusokkal. Ne linket, hanem a konkrét tv.-ek konkrét paragrafusát írd le.
Azt is jelzem újra, hogy Kocsis Máté a tv. előterjesztője is elismerte, hogy ez hiányos.
Bolog 2021.07.13 22:57:59
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
De nem minden politikai akarat kifejeződése lesz jog.
Bolog 2021.07.15 20:17:51
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Néhány kommenttel feljebb jelezted, hogy véleményed szerint a politikai és a jogi jelzés gyakorlatilag ugyanaz. Erről folytattunk beszélgetést. Kérdésedet cáfolat híján úgy értelmezem, hogy egyet tudsz érteni azzal, hogy a kettő különböző. Csak ennyiben van szerepe.
Ez az utolsó válaszom a felvetéseidre itt, mert hiányoznak az érvek és a kijelentésedet alátámasztó tények a hozzászólásaidból, jellemzően alátámasztás nélküli kijelentéseket írsz és a legutóbbi kommented kapcsán úgy tűnik, hogy nem emlékszel arra, hogy korábban mit képviseltél, vagy nem jelzed, hogy mit nem értettem meg. Ez engem fáraszt és feleslegesnek érzem az alátámasztott kijelentéseimet.
Köszi a beszélgetést.
A bejegyzést vitaindítónak szánom, mert nagyon kíváncsi vagyok a különböző álláspontokra. Emellett érdemes figyelembe venni, hogy ez egy váratlanul előállt helyzet, ezért nem lehet minden tökéletes. Péntek este a miniszterelnök úr bejelentette, hogy hétfőtől az iskolák átállnak "tantermen kívüli,…..
Bolog 2020.03.17 09:04:34
@Európai téridő: Cél, hogy valamilyen formában párbeszéd induljon, ahol meghallgatásra és megvitatásra kerülnek a különböző álláspontok. Amennyiben nem fejted ki az álláspontod, úgy ez teljesen lehetetlenné válik és marad minden a személyeskedés területén.
Bolog 2020.03.17 10:32:56
@Európai téridő: A szándékom a valódi, előrevivő párbeszéd volt, a visszajelzésed alapján ezt nem sikerült megugranom, de ha jelzed, hogy miben kellene változtatni, akkor szívesen meghallgatom és amit el tudok fogadni azt be is építem.
Ahogy visszaolvasom a kommunikációnkat, nem találom meg, hol bunkóztalak le, így nem tudom ezt a megállapítást mire alapozod.
Nem tudom, hogy mire gondolsz, hogy mit követek el, amelyet a baloldali média is elkövet.
Bolog 2020.03.17 10:55:53
@midnight coder:
1. Egyetértek. A kapkodás ebben az esetben teljesen érthető is, hiszen ilyennel még senki nem találkozott, de ez azt is jelenti, hogy lehetett volna ezt is kommunikálni. Pl.: nem tudjuk mi vár ránk, fel kell készülni erre is, arra is, folyamatosan értékeljük a helyzetet és döntést hozunk.
2. Egyetértek. A gazdaságra mindenképpen hatással van, de talán előnyös lett volna, ha azt mondják, van 1 átmeneti hét, amíg mindenki felkészül stb.
3. Egyetértek. A bejegyzés pont erről szól, hogy most jobban megvilágításra kerülnek a rendszer javítandó pontjai.
4. A hátrányos helyzetű családok valóban sok dolog miatt vannak nehéz helyzetben (pl. távol élnek a munkahelyektől, előítéletek fogalmazódnak meg velük szemben, aluliskolázottak stb.). A munka náluk is fontos, de például nagyon nehéz lehet segíteni egy alulsikolázott szülőnek a gyerekének az iskolai tanulásban, emellett a tanuláshoz szükséges tényezők is hiányoznak sok esetben.
Ehhez ajánlom: A szegénység átörökítésének közvetlen és rejtett csatornái / Kertesi Gábor, Kézdi Gábor/ In.: Társadalmi egyenlőtlenségek, a nem hagyományos családmodell, a szülői viselkedés és a gyermekek fejlődésének összefüggései : [tanulmányok a társadalmi egyenlőtlenségeknek a gyermekek fejlődésére gyakorolt hatásairól] / [alkotószerk. Sallai Éva]. – Budapest, 2008
(2008), p. 135-142.
Azt nem tudjuk, mibe fektetik a pénzüket, de ezek a családok 4 fő esetén legfeljebb kb. 162.000 Ft bevétellel rendelkeznek, amelyből nehéz ezt megoldani. (Ez a maximum összeg, ennél jellemzően kevesebb pénzből kell megélniük).
5. Egyetértek abban, hogy van szakos pedagógushiány az oktatásban.
7-8. Itt inkább a pedagógiai módszertan és attitűd, ami megjelenik, így a modern pedagógiai tudás kevéssé jelenik meg (pl. konstruktivista pedagógia).
Ahogy Jókai fogalmazott: ”…könnyű más városnak forradalmat csinálni, tudja, hogy mit tegyen. Legelőször is elkergeti a kormányát, körbeveszi a parlamentet, de hol vegyünk mi kormányt és parlamentet, mikor kancellárunk Bécsben van, a parlamentünk pedig Pozsonyban.”[1] És ne feledjük, hogy a…..
Az elmúlt időszakban 3 olyan felmérés hagyott bennem nyomot, amely sok gondolatra lehetőséget adott.  Felmérés 1. (2019. június): Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Szociálpszichológia Tanszéke által 2019. júniusban romaellenességre vonatkozó reprezentatív vizsgálata szerint a többségi magyar…..
Nem szól mindenkinek. Belefér, ha elfelejted, belefér, ha véletlenül kimaradt. De mit is jelent nekünk többieknek. Nem akarok hosszan írni, csak röviden szeretném megfogalmazni, hogy mit is okozol. Amikor úgy teszel valamit az utakon, a járdán, a kerékpárúton és minden olyan helyen, ahol mások is…..
Igen, tudom. A cím kattintásvadász, de azt élem meg, hogy kell erről érdemben beszélnem valakivel, valakikkel. Azért vannak kétségeim, mert attól tartok, hogy a műanyagmentes július egy végtelenül leegyszerűsített válasz egy nagyon komplex problémára. Alább igyekszem ennek csak töredékét…..
Bolog 2019.08.10 16:04:43
@midnight coder: Azzal a kijelentéssel nem értek egyet, hogy a megoldások nem függnek össze. Mintha te is ezt mondanád, csak az összefüggés alatt nem biztos, hogy ugyanazt értjük. Te azt mondod, hogy az egyik elem megváltoztatása (műanyag szatyor -> vászon), akkor az egyik elemnek jobb lesz (kisfókák), de a másik elem tekintetében rosszabb lesz (CO2). Így az értelmezésemben összefüggenek, hatnak egymásra. Ezért végtelenül összetett a probléma és a megoldás is.

Az atomenergia is hasonló lehet: meg kell vizsgálni a hatásait minden oldalról és ennek fényében eldönteni, hogy ez a legjobb megoldás-e. Mondjuk valóban csökkentheti a CO2 kibocsátást és emellett meg kell nézni a környezetre gyakorolt hatását, a tárolást, a bányászatot hozzá stb. Valószínűleg még számos olyan tényezőt, amelyről nekem fogalmam sincs.

A jégkorszak előidézését hogyan gondolod? Milyen hatásai lennének? Nagyon érdekesen hangzik.
Bolog 2019.08.10 16:15:11
@Eugene Horse:
Köszönöm a visszajelzést. Valahol nagyon érthető, hogy az egyszerűbb válaszok irányába mozdulunk el. Minden kérdés lehet nagyon összetett, amelyeknek utánajárni idő és energia és az információkhoz való hozzáférés sem egyszerű minden esetben.
Szerintem amikor egy ilyen alapvetően jó célért létrejövő mozgalom ad egy egyéntől függően könnyen/nehezen véghezvihető választ, akkor logikusnak tűnik megtenni és nem utánanézni, hiszen logikus a probléma és a rá adott válasz, amit bemutat. Egyszerűen nem tudunk mindenben minden lehetőséget megvizsgálva dönteni. Talán ebben segíthetnek az ilyen kampányok, ha érdemi választ akarnak elérni az embereknél, de talán itt most ez nem sikerült.
Az egy külön blogposzt témája lehetne, miért ilyen az emberi viselkedés és hogyan lehetne ezen változtatni.
  Az Európai parlamenti választások eredményének ismeretében persze már teljesen mindegy, hogy 344.512 vagy 344.513 szavazatot kapott a párt. Megvan 2 képviselői hely. Gratulálok nekik! Mégis fontosnak gondolom leírni, hogy lett a szám vége 512.  Szeretnék és igyekszem tudatos szavazó lenni, aki…..