Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jaszkari

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Állatok két keréken 2006.11.20 17:03:00
A motorost nehéz szeretni. Nem ad rá okot. A motoros ugyanis éjjel kettőkor recsegve vonul végig az utcákon, mert az ő ostoba állatagyát ez kellemesen ingerli. Azt pedig leszarja, hogy eközben ezer kisgyereket ver fel álmából, akik aztán bepisilnek, akkor lehet újra megágyazni,…..
Jaszkari 2006.11.21 03:39:58
Már majdnem elolvastam az egészet, mire láttam, hogy még fél tonnányi hozzászólás keletkezett. Na mindegy, hozzáteszem én is az okosságot.

Ami az eredeti témához tartozik, ahhoz túl sokat nem tudok hozzátenni. Ha máshogy nem megy, szimplán tiltani és büntetni kell és érvényt szerezni a tiltásnak. Erdőben motorozást defaultból én is taplóságnak tartom, pont. Szándékosan hangos kipuffogó tuningot szintén. Több környezetvédelmi mérőkocsi kéne, adni nekik dB mérőt is, ha nem felel meg: büntetés, probléma megoldva. Szerintem van akkora bírság, ami mellett ez rentábilis lehet. Meg kell találni a módját.

Ami még eszembe jutott a topic kapcsán, az a tolerancia. Szóval ez a tolerancia sokszor nagyon elméleti fogalom nálunk. Mindenki tisztában van vele egészen addig, amíg nem kéne gyakorolnia. Konténernyi példát lehetne felsorolni. Ma délután a közértben fordult elő, hogy a pénztárnál öreg néni 509 forintot fizetett, ezt úgy, hogy az 5 kilóst már bekészítette, azzal nem is volt gond, de a további 9 forint előhalászása és az áru elpakolása kb. 2 percbe telt. Akár zsörtölődhettem volna, hogy ezt mégis hogy tetszik gondolni, de 1. attól nem végeztem volna gyorsabban, 2. csak feleslegesen felqrtam volna magam idegileg, 3. bunkó, tapló parasztnak tartottak volna az emberek. Ilyenkor vagy elszámolás tízig, vagy eltűnődés az élet dolgain (én vajon hol leszek ennyi idős koromban, stb.), esetleg mérlegelni alternatív megoldásokat (másik sorba átállás), leszűrni a tapasztalatot (pl. ide többet nem jövök), stb.

Autósként igyekszem -- amennyire csak lehet -- előzékenyen közlekedni. Általában nem fáj másik autót, motorost beengedni, gyalogos előtt lassítani, neadj' isten megállni, soromat kivárni, pirosnál megállni, tilosban nem parkolni, stb.. Sokszor csodálkoznak is, hogy a "nagy, fekete (mellesleg 14 éves) BMW" ilyesmire is alkalmas. Ha észreveszem a motorost szinte mindig lehúzódom kicsit, még akkor is, ha esetleg elférne. Ha látom az út szélén a biciklist és van rá lehetőség, 3 méterre elkerülöm, vagy lassítok, ha lehet. Ha látom, hogy bármi miatt nagyobbat kell fékeznem, reflexből a tükörbe is nézek, hogy vajon a mögöttem levő tud-e reagálni. Ha valaki előttem bénázik a parkolásnál, nem dudálok és nem próbálom meg kicentezni, hogy jól elférjek mellette, inkább megvárom. Még akkor is, ha a mögöttem lévő idegbeteg emiatt rám dudál. Az esetek döntő többségében nem nagyon éri meg trükközni a forgalomban, ha csak nem életek múlnak azon a pár percen, amit meg lehet spórolni. Én úgy vagyok vele, aki siet (legyen az autós, motoros), az hadd menjen. Cserébe talán amikor én is sietek, majd engem Valahogy jobban esik, ha ezeket a dolgokat megköszönik, visszaintenek, mintha beintenek. Legalább egyszer mindenkinek rdemes lenne kipróbálnia. Aztán hetente egyszer, aztán naponta, amíg rutinná válik. :-)