Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fényerő Fotóblog

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Mr. Rosenthal, who taught photography at Empire State College for 36 years, was especially known for photographing the South Bronx in the 1970s and ’80s, a time of burned-out buildings and desolate streets. But where others often shot only the blight, Mr. Rosenthal usually made people the central…..
"Mi, amerikaiak húst eszünk, Ti, oroszok pedig csak káposztát" - ezekkel a szavakkal froclizta Elliott Erwitt visszaemlékezése szerint Richard Nixon, az USA akkori alelnöke Nikita Hruscsovot éppen, amikor a Konyhai vita (Kitchen debate) címen híressé vált képe képszült egy moszkvai kiállításon. Bár…..
  Strolling down Nagymező utca in Budapest's 6th district, you will encounter the well-known names of Robert Capa and Elliott Erwitt. To begin with, there are two parallel exhibitions from the photographs of Erwitt, one in the Capa Center for Contemporary Photography and one in Mai Manó House.…..
        A titkos szenvedély – Vivian Maier fotói Mai Manó Ház2017. október 5. - 2018. január 7. http://maimano.hu/kiallitasok/titkos-szenvedely-vivian-maier-fotoi/   The Secret Passion – Photos of Vivian Maier Mai Manó House 5 October to  7 January…..
A XX. századi fotótörténet két nagy alakjának képeiből látható válogatás egyszerre Budapesten a Nagymező utcában. Két kiállítást is láthatunk az 1928-ban született Elliott Erwitt fotóiból. A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a világhírű fotós teljes életművéből mutat be egy széles merítést,…..
With his photo series about people who live on the verge of American society, Bruce Davidson became one of the iconic figures of street photography. A big retrospective show of his photographic oeuvre is now on display at Vienna's Westlicht Gallery. His series of drifting youngsters (Brooklyn Gang,…..
A társadalom peremén élők életéről készített fotóriportjai az amerikai street fotó egyik élő klasszikusává teszik Bruce Davidsont, akinek a képeiből a bécsi Westlicht Galériában nyílt áttekintő kiállítás ezen a héten. A sodródó fiatalokról (Brooklyn Gang, 1959), az 1960-as évek polgárjogi…..
On the photos of Alain Cornu one can’t see the crowded boulevards, nor the charmant cafés of Paris, and even the monuments attracting millions of tourists get a marginal role. And yet, these pictures give us a typical view of the French metropolis: the endless landscape of the rooftops of…..
Alain Cornu párizsi képein semmi sem látszik a nyüzsgő boulevard-ok és a kávéházak világából, és a turistákat vonzó műemlékek is csak néha-néha, éppen csak utalásszerűen tűnnek fel a távolban. A francia fotós képei mégis a város egy jellegzetes szeletét mutatják meg: a párizsi háztetők végtelen,…..
Aki ugyanannyira szereti Vivian Maier fotóit – és persze a humorát - , mint én, az meg fogja érteni, hogy felcsillan a szemem még egy olyan távoli városban látható kiállítás hallatán is, mint New York. Még akkor is, ha egyáltalán semmi esély arra, hogy eljussak oda és megnézhessem. A Howard…..
Miközben Franciaország sokak szerint sorsdöntő választásra készül, Patrick Zachmann francia fotográfus a Magnum számára készített sorozatában arra tesz kísérletet, hogy az önszerveződő egyesületek világán keresztül ragadja meg a francia identitás egy számára fontos szeletét.  A Michel Serfaty…..
Elstartolt a LensCulture/Magnum Photography Awards! A zsűri tagjai mások mellett Alec Soth, Susan Meiselas és David Hurn. Nevezni május 16-áig lehet, dokumentum, utcai, portré, képzőművészet, riportfotó és egyéb kategóriában a magazin honlapján (itt) és a Magnumnál (itt).  ..
  Milyen nyomokat hagynak a határvonalak, kerítések és biztonsági zónák az ember alkotta és a természetes tájban, hogyan változtatják meg azok arculatát? Anne-Marie Filaire francia fotográfus 1999 óta dokumentálja - a veszélyektől sem visszariadva - , a különböző fegyveres konfliktusok sújtotta…..
  Pompidou Centre Paris features previously unseen photographs by legendary Czech photographer Josef Koudelka in one of his exhibitions among the numerous programmes this year, which marks its 40th anniversary. Koudelka, who came to world fame with his photographs made during the 1968 invasion by…..
Stories of the City: A Magnum exhibition on the Paris Metro From February 28, 2017 to June 30, 2017 Diverse Paris metro stations   Walker Evans Centre Pompidou 26 April to 14 August, 2017 https://www.centrepompidou.fr   Mémoire et lumière - Photographie japonaise, 1950-2000 La Donation Dai…..
A legendás cseh fotós, Josef Koudelka eddig soha be nem mutatott fotói is láthatók most a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő párizsi Pompidou Központ kiállításán. Koudelka, aki az 1968-as prágai megszálláskor készített fotóival vált világhírűvé, 1970-ben hagyta el Csehszlovákiát és azt követően…..
Élvezetes online lapozgatásra csábít a londoni Beetles and Huxley galéria aktuális kiállításának anyaga. A galéria mintegy 30 vintage levonatot mutat be Joel Sternfeld 1987-es nagy hatású könyvének, az American prospects-nek a képei közül, s ezek mellett olyan archív fotókat is, amelyek eddig…..
Fiatal európai fotósoknak ad lehetőséget a bemutatkozásra, és egyben műhelymunkára a 2011 óta minden évben megrendezett Circulation(s) Festival Párizsban. A fesztiválon bemutatott számos fotós közül a zsűri minden évben külön is kiemeli a legjobbakat. Idén 800 jelentkező közül választották ki 25…..
Még a hét végéig, vasárnapig látogatható az a fotókiállítás, amelyet a Westlicht Fotómúzeum rendezett az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából. A tárlat a korabeli nemzetközi sajtó Budapestre érkező fotóriportereinek szemszögéből mutatja be a történéseket, vintage levonatok és korabeli…..
Az olvasás időtlen aktusának ünneplése a világ egyik legközkedveltebb fotósának objektívjén keresztül – írja a kiadó, a londoni Phaidon a kötet ajánlójában. Steve McCurry teljes eddigi, közel négy évtizedet felölelő életművéből válogatta össze a képeket, amelyeknek közös témája az olvasás szépsége…..
Egy program, amiért a fotográfia rajongóinak most érdemes lehet elzarándokolniuk Párizsba: a Henri Cartier-Bresson Alapítvány kiállítást rendezett a legendás fotográfus nagy hatású 1952-es fotóalbuma, az Images à la Sauvette anyagából. Az Images à la Sauvette (a cím magyarul hozzávetőleg annyit…..
Mintha egy ember utáni világból üdvözölnének minket azok az utópisztikusan monumentális betonépületek, amelyeket Laurent Kronental francia fotós örökített meg „Souvenir d’un Futur” (Egy jövő emléke) című fotósorozatában.  A Párizs környéki úgynevezett „Grands Ensembles” (nagy épületegyüttesek)…..
Az ismert brit fotóst, Martin Parrt kérte fel a BBC arra, hogy elkészítse 1-es csatornájának új intróit. Parr, aki legutóbb Bécs város felkérésére az osztrák fővárost jellemző klisékről készített fotósorozatot (az anyagot a Kunst Haus Wien mutatta be 2016-ban Martin Parr - A Photographic Journey…..
  Egy hazájában is kevéssé ismert, ám annál figyelemreméltóbb fotográfus, Robert Haas (1898-1997) életművét mutatja be novemberben nyílt és februárig futó kiállításán Bécs város múzeuma. A bécsi születésű Haas, aki Trude Fleischmann műtermében ismerkedett meg a fotózással, 1938-ban zsidó származása…..
A kelenföldi hőerőműről készült fénykép az Art of Building nemzetközi építészeti fotópályázat egyik döntőse. Roman Robroek holland fotós képe az erőmű art deco stílusú irányítótermét ábrázolja. Robroek előszeretettel fényképezi elhagyott épületek, iparcsarnokok belső tereit. Mint minden évben, a…..