Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsibri

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A halállal, a halál utáni élettel illetve a messiási időszakról már többször írtam ebben a blogban, a héten valaki azt kérte, írjak a halottak feltámadásáról. Mi és hogyan fog történni a rabbinikus irodalom szerint. Azt sokan tudják talán, hogy a halottak feltámadásában való hit egyike a zsidó hit…..
zsibri 2020.01.14 09:13:20
@Az Ellenálló:
"Nem szokásom a vallásokat összehasonlítani, de ez körülményesebb, mint a kereszténység, mert valamiért a Mindenható nem képes vagy nem akar mindent és mindenkit visszahozni,"
nem akar, ez egyértelmű. A miért is világos, aki nem az ő törvényei szerint él, az nem méltó a visszatérésre :)

" nem beszélve arról, hogy a Földnek nincs négy sarka, csak kettő és nagy eséllyel nem azokra gondolt a szerző.2
Nem azért mondom, de a Földnek egy sarka sincs (az Északi és Déli-sark, ha azokra gondoltál, nem az), a szerző meg eleve még valami lapos a föld világképből indult ki. Persze metaforikusan is érthette a világ 4 sarka kijelentést, de akkor honnan tudni mi a valós kijelentés, mi a metaforikus.

" Nem beszélve arről, hogy semmilyen kézzelfogható bizonyítékot nem nyújt, csak ígérget."
Nyilván. De mégis miféle bizonyítékot nyújtson? Erre való a hit :)
zsibri 2020.01.14 09:27:19
@ipartelep:
Mégis, mi lett volna ha elolvasod az egész cikket? Nagy mellénnyel elkezdessz cáfolni és bizonygatni, amit ez a szerencsétlen cikk nem is állított :))

""1. A Földön eddig kb. 110 milliárd ember élt. Persze kérdéses, hogy mikortól ember az ember, ugyanis az emberré válás egy nagyon hosszú, lassú folyamat volt. Ha ebben a folyamatban mondjuk 100000 évvel előrébb tesszük az ember ember voltának kezdetét, akkor máris más számot kapunk, arról a problémáról nem is beszélve, hogy mondjuk a bőven 100 ezer éven belül élt neandervölgyiek vajon embernek számítanak-e az Istenke szerint. És ha ők igen, akkor az idők folyamán kihalt, nem homo sapiens, de humanoidok, vajon miért nem? Szóval, van itt gond ezzel is."
Na ez jó példa arra, nem olvastad/nem értetted a cikket. Nem mindenki érintett, ki lett jelentve világosan, hogy csak azok, akik elfogadták és követik a zsidók istene által hirdetett hitet és vallást. Igy a 110 mrd-ból szvsz 1 mrd se marad :)

"2. A valaha is meghalt emberek kb. 40%-a 1 évnél fiatalabb volt. Jó sok csecsemő lesz itt feltámasztva, kérem szépen. No de nem is véletlenül haltak meg ugye, hanem betegségekben. Jó sok védőoltásra lesz itt szükség kérem szépen. Meg nagy egészségügyi apparátusra..."
Racionálisan nézve ja, ez így van, de egy omnipotens istennek ez annyi feladatot se jelent, mint neked leírni a kommentedet :)

"3. Nem csak az ember mint élőlény, vagy faj kifejlődése, hanem a természetes halál (tehát a nem hirtelen, balesetes) is egy folyamat. Az ember teste fokozatosan leépül, betegségeket kap el, azokban egyre jobban leromlik a teste, és végül nem bírja tovább. Melyik állapotában is kapja vissza testét a "lélek"? A legutolsóban, a halál előtt 0,0000001 másodperccel? Az elég nagy probléma lenne, tekintve, hogy akkor már éppen meghalásban volt. Feltámasztanak egy teljesen életképtelen testet, ami azonnal újra meghal?"
nem tilos elolvasni a cikket, még ha túl hosszú is neked :). Az életképtelen test a feltámadás után meg fog gyógyulni, le lett írva "Isten pedig úgy szól: ’Keljenek fel, ahogy elmentek és én majd meggyógyítom őket!’”2"

"A hívők vegyék komolyan ezeket a felvetéseket, és a legközelebbi meetingen kérdezzék meg az istenkéjüket (vagy a képviselőiket), hogy hogyan lesznek megoldva ezek a problémák."
ugyan az egész úgy hülyeség ahogy van, de ha netán van egy mindenható isten, annak ez ne gond - no meg jórészt felesleges dolgokat kérdeztetnél velük, van rá válasz az eddig leírtakban is.