Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kerti70

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hét karantén egy ausztrál szállodában – ennél azért rosszabb dolgok is történhetnek az emberrel, nem igaz? Legalábbis ezt gondolná az ember, de Sándor posztjából kiderül, azért ez sem kifejezett leányálom...
Kerti70 2020.12.16 08:43:18
@Kerti70: Az Ausztralok "Pacific Solution"-ja ezt egyszeruen megoldotta. Ha nem tudtak kikotni Ausztraliaban akkor elkuldtek Oket egy masik orszagba taborozni hosszu evekre. Az ok egyszeru: amint Ausztral foldre lepett volt joguk megtamadni a kiutasitast Ausztral birosagon de kulfoldrol nem volt semmi jogi lehetoseguk Az elso hullam sikeresen fellebbezett az Ausztral birosagokon kaptak valami vizumot amivel nem utazhattak kulfoldre vagyis nem terhettek vissza Ausztraliaba ha egyszer elmentek. Az Ausztral kormany meg letrehozta a fent emlitett Pacific solutiont es a masodik hullam meg ment a kulfoldi taborokba. A masodik hullamban sok csaladtag jott mert az elso hullamban erkezettek osszegyujtottek a penz az embercsempeszeknek. Ahogy teltek az evek mondogattak Nekik hogy kapnak par ezer dollart ha hazamennek es lemondanak orokre a bevandorlasrol. Volt aki belefaradt, volt aki feladta volt aki meghalt. Ha valaki beteg lett kapott egy specialis vizumot ami feljogositotta a gyogykezeles idotartamara a belepest Ausztraliaba de semmi joga nem volt birosaghoz fordulni. Sok kritika erte az Ausztral kormanyt emiatt a banasmod miatt es amint lecsokkent a migracios nyomas meg is szuntettek.
Most itthon vagyok, aggódok a lányomért, közben pedig azt nem értem, mégis mire való az ügyelet.  Tisztelt blog!   Azért fordulok önökhöz, hogy a velünk megesett problémáról mások is értesüljenek. Egyedülálló anyuka vagyok, két kiskorú gyermekkel. A nagyobbik lányom 6, a kisebbik mindössze 2…..
Kerti70 2016.06.06 16:06:33
@Rébusz: nem tudom melyik fejlett nyugati demokraciaban elsz de a vilag masik felen itt alap, hogy a gyerekek kezelese 18 eves korig ingyenes (a fogaszat is). 20 km-es korzetben van ugyeletes gyerekorvos vagy hazhoz jonnek. (par ora mulva hetvegen vagy akar az ejszaka kozepen)
Kerti70 2016.06.06 16:09:40
@hajatsermuta: ez hit kerdese. Aztan a homeopatias szulo osszejon egy gyerekorvossal akiben megbizik es aki ugy gazdalkodik a gyogyszerekkel, hogy homeopata bealitottsagunak vallja magat. (mikozben penzert barmikor felirja a szukseges gyogyszert) A lavina elindul es a tobbi meg mar csak szerencse kerdese.
Kerti70 2016.06.06 16:20:57
@Braincelle: Ja csak apro kulonbseg itt van penze az embereknek tankolni is mikozben otthon meg berletet sem tudnak sokan venni. Feloszlatatak mar a metro bejaratnal szolgalatban levo "verolegenyeket"? Ha igen akkor vedd ugy hogy egy komoly nepjoleti intezkedes hozott valaki mert igy azok is tudnak utazni metron akiknek nincs penzuk berletre.
Volt olyan szülő, akinek jutott matrac az ágy mellett, én egy széken töltöttem el azt a 3 napot, ameddig bent voltunk. Tragikus volt. Tisztelt blog!   Felháborodott szülőként szeretném megosztani önökkel a mi kis történetünket. Egyedülálló szülőként a legfontosabb az ember számára, hogy a…..
Kerti70 2016.06.01 02:25:50
@kheiron: @rest of boys: Most megfogtal. A helyesirasom nem tokeletes de azt szerencsere nem vetted eszre, hogy nem hasznalok ekezetes betuket. :)
De ettol a tenyek tenyek maradnak.
Kerti70 2016.06.01 02:45:17
@kheiron: Gyere mar ki par honapra kulfoldre. Akkor majd rajosz hogy mindenki betartja a minimalis szabalyokat es tisztelettel beszelnek a betegekkel, hozzatartozokkal. Ha a gyerek hisztis akkor hisztis mert hiszen gyerek es nem kis felnott. A fiam megkapta a hepatitis oltast es masnapra elkezdett fajni a torka. Laza nincs de naprol napra rosszabbul volt es egyre melyebrol kohogott. Elmegyunk a GP-hez meghallgatja a tudejet, belenez a fulebe es amikor a fian nem engedi hogy megnezze a torkat visszakerdez. Ez a 8. nap? Igen. Mar irta is fel a gyogyszert es adta a nyalokat meg a matricat a fiamnak. Sokszor felirjak a masodik adagot is automatikusan amit akkor kell kivaltani ha nem gyogyul meg. De azt is elmondjak ha 4 napig nincs semmi valtozas akkor vissza kell menni.
Odahaza ez ugy mukodott, hogy eroszakkal megneztek a fiam torkat es nem irtak fel semmit honapokig, mert nem lazas. En sem voltam soha lazas. Vagy amikor a lanyom fogorvosanal 15 percig magyaraztak, hogyan fogjak ellenorizni a fogait. "Latod ezzel fogjuk megtisztitani" es ott spricceltek kozosen a levegobe a vizet. De az is erdekes volt miutan megrongeneztek a fogait, a noverke automatikusan lefertotlenitette (attorolte fertotlenitovel) a rontgen szeket. Es a lanyom a mai napig meseli milyen jo volt a fogorvosnal.
Kerti70 2016.06.01 10:57:07
@kheiron: nezd az antibiotikum otthon mindig is sarlallatos pont volt. Otthon inkabb felirtak valamit homeopatikus szert vagy vitamint kb. 6000 Ft ertekben, majd hetek mulva(mikor semmi valtozas sem volt) nagy kegyesen felirtak egy 700 ft-os antibiotikumot. Vagy egybol fizethettel az elso alkalommal es mar keszult is a recept. Volt egy doktorno akit hivjunk csak 5000 Ft-os Erzsebetnek. A nevet onnan kapta, hogy 5000 Ft-ert volt hajlando dolgozni. Elmegyunk a lanyommal Hozza folyik az orra de nincs laza. Orszi-porszizzak es minden rendben lesz. Telnek hetek minden heten visszamegyunk kontrolra (mivel ekkor meg nem tudtuk a tarifat teljesen gyanutlanok voltunk, eszunkbe sem jutott konziliumot kerni egy kis orfolyasra)Karacsony elott mondja ha januar vegeig (!) nem javul akkor menjunk el a ful-orr-gege-re. Vettem ki szabit es masnap elmentunk, kapott gyogyszert harmadnap csodak csodaja kapott levegot az orran. Gyorsan orvost csereltunk. Ismet eltellik par het es osszefutunk egy szerencsetlen csoro csaladdal (2 felnott es 2 gyermek) akinek a 800 Ft-os gyogyszer kivaltasa is gondot okoz. (ez akkor gond amikor mindenki beteg mert egyszerre nem tudjak kivaltani a 4 doboz gyogyszert) Ok is az "5000 Ft-os Erzsebet"-hez jartak, rendszeresen kontrollra es Ok sem fizettek. Egy szep penteki napon megvizsgalja a legkissebbet es a jott szokasos duma orszi-porszi stb. Szombat ejjel a 2 felnott meg a 2 gyerek tomegkozlekedessel elmentek Obudarol a Janos korhaz ugyeletere mikozben azon imadkoztak ne jojjon ellenor mert buszjegyre sem volt penzuk. (a kissebbiknek 40 fokos laza volt es mint utolag kiderult rahuzodott a fulere) Visszamegy hetfon az anyuka mit gondolsz mi volt a valasza kedves Erzsebetnek? Maguk itt sem voltak nincsenek bejegyezve az orvosi naploba. Na ekkor kezdett el uvolteni kedves "5000 Ft-os Erzsebet"-tel az anyuka. Gyors jatszoteri kozvelemeny kutatas es mar jott is az info az 5000 Ft-os tarifarol meg a becenevrol. Meg arrol hogy a mentos apuka gyerekenek gond nelkul kepes felirni a receptet fizetnie sem kellett. Mindenki tudta es akit zavart az inkabb utazott 45 percet tomegkozlekedessel (vagy setalt) mint hogy atsetaljon az 5 percre levo gyerekrendelobe. De az azert hozza kell tennem kedves Erzsebet soha sem volt bunko. Csak nem mondta el a tarifat.