Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taxameter

14 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok honfitársunkkal együtt Gábor is belelépett a magyarországi bürokratizmus szippantóskocsit soha nem látott pöcegödrébe. Íme egy újabb példa arra, hogy különösebb szolgáltatás nélkül hogyan húznak le egy újabb bőrt az autósról, aki mi mást is tehetne, fizet. Van egy…..
Taxameter 2009.04.07 15:56:42
@deak.atti: én motoroznék:) nem esküszöm a 8ra. tavaly történt. de annyi ilyen luft adó van a tulajdonomban lévő dolgokra, h meg sem tudom jegyezni... és lakásom még nincs is...vagy házam. se jachtom.

ott a zöldkártya, na azt b+ évente kell, asszem 6,5k(?).
odaállok. beviszem bódéba papírt. "mivan, megyen?" "megy" "na. hatezeröt". "tessék.köszönöm"

lóadó(súlyadó): az is vmi 8as féle...

a cascót annuláltam a jégkárral. azóta is huplis, de csak ha megmutatom hol, akkor látni. 50k-t adtak....

sírni jó. meg megy is a magyarnak, meg van is miért:)
Taxameter 2009.04.07 16:23:09
@kgl: lol. mikor kezdtem olvasni amit írtál, eszembe jutott, hogy a cascomat én is más rendszámú autóra fizettem 4 évig, mert se én se ők nem vették észre... de ez nagyon lof. ahhoz képest ami a te történetedből kerekedett. Külön elismerés, h így meg tudtad jegyezni a számokat és az eseményeket :)
Na mint tudjuk Gy.F. vitte magával a pakkot is. Februárban idézem "politikai gyengeségből" elvetették a mostani gordon-blőőőd csomagot. Nyilván Gy.F olvasta a blogom az államcsődről, és mert tudta is, hogy gyenge az amit át tud vinni a sleppen, ezért jól lemondott ;) Ezt a…..
Konkrét számokkal mutatom meg, miért kell Államcsődöt jelentenünk, ha akarjuk ha nem. Mert fogunk. Most Bruttó 140e - Nettó 91.000 Ft Adójóváírással korrigáltan kb. Nettó 100.000 Ft Bruttó 200e - Nettó 119.500 Ft Adójóváírással korrigáltan kb. Nettó 123.000 Ft Bruttó…..
Segítség adóügyekben! Jön 56 2009.02.18 16:22:00
Közgazdász vagyok és informatikus. Egyikben sem vagyok szaktekintély, és csak az utóbbi az amit szeretek is. Mégis közgazdasági témában tapasztanék ide pár betűt. Ebből következik, hogy bizonyos megjegyzéseim kiüthetik a biztosítékot olyanoknál akik nálam jobban…..
Bekérdezős blog Hacker e vagy? 2009.02.11 11:12:00
Hall of Fame Kiszel Tünde : Igen. Általában brútforszal török. Két fotózás között mindig írok egy-két trójait. Megnyílt a bot-net kölcsönzőm is, főleg statikus IP-vel dolgozunk P2P kapcsolattal. Nemrég a nagy hadronütköztető 1 Candela/m2 fényerő csökkenést okozott a…..
Bekérdezős blog Celeb e vagy? 2009.02.10 13:37:00
Hall of FameHajdú Péter : Ezt kérdezed tőlem? Ki ha én nem??Chuck Norris: Csak én!Buddha: mmmm.. a létnek ezen síkján nincs oly felelet... mely válasszal szolgálna... mmmmRoger Federer : Nagyon nehéz kérdés! Komoly nyomás nehezedik rám minden versenyen, de igérem mindent elkövetek,…..
Az Apeh úgy döntött, egyszerűség-nagyszerűség elvén 2009-ben hadrendbe állítja a DOS-t, mint jövőbemutató cybertechnikát.Hibajelenség Mikor Elektronikus aláírásra küldjük a kívánt nyomtatványt, lefagy az Ellenőrzésnél, vagy bárhol, hiába "X"-elnénk, vagy…..
 Felteszek egy provokatív kérdést, megadok 5 híres alanyt, és lehetséges válaszokat.Aktív részvételre számítok, mindenkitől várok választ, akár 1, akár 5 választ is.Lesz egy Hall of Fame lista: ez tartalmazza az alanyokat, akiknek a nevében választ lehet írni. A híres…..
Mi kell ma 2009-ben egy könyvelőnek az egyszerűsített, könnyű és biztonságos adóbevallási kötelezettségek teljesítéséhez ? Rendszerinformatikus könyvelő: aki kamarai tag, is ;) Értékelés: "Chuck Norris is elszámolt a végtelenig. Kétszer."Kamarai tagság: mint az…..
Taxameter 2009.02.03 18:44:08
@ylion: alapjaiban kellene legelőször is áttervezni az egész e-bevallási rendszert. Ezt majd valószínűleg meg is teszik, újra és újra. Bízzunk. Mert ami szar, az végülis nem jó.

Másrészről, rettenet bonyolult a magyar adózási rendszer.

Harmadrészről meg nem kéne hogy ez kizárja a megoldás képességet.

Az "Apeh" és a "jó megoldás" egy mondatban oximoron. ;)
A biztonságos kapcsolat sikertelenMegoldás FireFox 3.x alatt1. Click a "Vagy hozzáadhat egy kivételt..." linkre.2. Click a "Kivétel hozzadása..." gombra. 3. Click a "Tanusítvány letöltése" gombra. 4. Click a "Biztonsági kivétel megerősítése"…..
Állampolgársága: 348 - Magyarország (ezt b+ kód szerint kell kikeresni, alapból nem Mo. jön fel a magyar adóbevallási nyomatványban;)Cím: Postafiók: nincs  (ugyan minek is, az ipari parkokban általában nincsen utca házszám, csak Pf. szám) ..
A bérszámfejtések alapbizonylata a munkaidő jelentés. Mostantól 5 másodpercbe kerül egy aktuális havi új, elegáns jelenléti ív. Letöltés: Jelenléti ív    Mire alkalmas? A táblázat az 5+2 napos munkarendben dolgozó havi- és óradíjas munkavállalók munkaidejével…..
Taxameter 2009.01.07 17:19:44
@Barcs Nóra:

Csak Microsoft Office programcsomaggal működik.

Megoldási ötlet Open-Office-t használóknak:

- nyissatok @gmail.com email címet
- hozzatok létre egy Google Docs fiókot :
docs.google.com/ címen
- ezután fel tudjátok tölteni excel fájlként a programot

Kipróbáltam (most), működik a prg., csak a paraméterek lapon nem lehet céget választani, mivel az a "check box" gomb az nem jelenik meg a feltöltött excelben.
2009 évi Telefonadó program letöltéseKéplet változás a 2008 évihez képest: A munkáltatói járulékot a TB alapját képező összeg alapján számítja.Esztétikai változás a 2008 évihez képest: a "p" (paraméterek) lapon Zöld a cég amelyet kiválasztottunk. Csak a sárga…..
Végtelen számú cég, összes adófajtájának göngyölítéses kerekítését tudjuk vele elvégezni. Teljes évre, azon belül havi bontásban, adónemek szerint, eredményként a bevallásban szerepeltetendő! összeggel! Letöltés: Kerekítés-2008-MINTA.xls Eddig ez csak választható…..
Céges telefon adójának kiszámítása Excel táblázat segítségével Telefon-2008-MINTA.xls letöltése Végtelen számú cég teljes évi "telefonadó" adatait tudjuk kezelni , havi bontásban, 6 vezetékes és 6 mobil telefon számla részletezővel, a munkalapok (hónap) alján…..