Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kocapecás

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Esik is meg olvad is, meg újra lékfurókeresés van a listán, szóval megint tél. Akkor meg ünnepek. Ez persze szép csak ma este kinyitottam egy dobozos Guinness-t és megértettem, hogy milyen is lehet a zacskós bajai halászlé és még az elő ünnepi hangulat is elszállt. Ráadásul…..
urbánus menekülés ELMENT 2010.10.29 23:58:00
(esetlen gondolatok)Elment barátom, inspirátorom, mentorom Hinta (Attila), a blog Hintamestere. E planétán, több mint harminc éves kapcsolat fűz hozzá. Ifjú titánként találkoztunk össze, mikor még csak próbálgattuk magunkat megtalálni a nagybetűs élet színpadán. Attila…..
Juhász Attila befejezi a Paptag Rosé ismertetését mire a tulajdonos, hétszeres magyar boxbajnok Bakonyi Nándornak az jut eszébe, hogy: a múltkor támolyog le a lépcsőn egy, közepesnél jobban berúgott kétméteres százhúsz kilós fickó. Adjak inni. Mondom neki, hogy ez egy kávéház,…..
Kocapecás 2009.10.16 10:16:22
Az egri Juhász pincészetet hallomásból ismerem és látom is itt ott Egerben és környékén. Egri létemmel ellentétben azonban nem vagyok igazi bor rajongó, sőt igázából alig iszom ezt a királyi nedűt. Megboldogult szegedi egyetemista koromban rengeteg olcsó alföldi vinkót fogyasztottam, mit fogyasztottam, vedeltük egyenesen a föccsös Molnárral. Ez rányomta bélyegét a bor kultúrálatlanságomra és a gyomromra is, ami a bor láttán heves tiltokozás képpen már előre annyi savat termel, hogy alig kapok levegőt. Be van ilyedve, hogy folytatódik a szegedi kiképzés, amit csak Dr. Molnár kollégám bír azóta is. Ő ugyan korántsem pszichedelikus ügyvéd, de súlyemelésben örök veterán második a magyar bajnokságban. A gyomra nyílván savállóból van, mert az eltel idő óta sem mondott le a Pusztamérgesi Rizling fantázia nevű borzalom élvezetéről. Emlékszem mikor Szegeden megnyílt egy koktélbár szerű műintézmény és ő rögtön egy bonyolult italkeveréket rendelt, ami egy deci száraz fehérborból és egy deci szódavízből állt. Ezt azonnal öt adagban kérte és közölte a pincérrel, hogy ezen koktél népies neve kisfröcss. A vendéglátás kiszolgáló foglalkozású egyede egy vértanú mártír meggyötört és meg nem értett tekintetével nyugtázta az emberi műveletlenség eme megnyílvánulását. Koktélbár ennek? Ugyan gondolhatta. Mit is reméltem? Fröccsöt ezeknek a di... -nak.

Néha azért tiszteletemet teszem a Szépanyuvölgyben, mivel egyik sikeres perlés alkalmával kedves ügyfelem egy egész hordó bort ajánlott fel kb. 120 méter hosszó pincéjéből szabadon választott formában. Megjegyzem vannak 500 literes vagy nagyobb hordói is. Alkalmanként tehát rájárok a kedves ajándékra és apránként azért fogyasztok belőle. Főleg az édesebb kivitelűekből.

Köszönöm kedves Hintamester az érdeklődésedet. Szerencsére jól vagyok és szíves örömest részt veszek bármilyen gasztronómiai vagy peca, vagy a kettő együtt megmozduláson. Üdvözlettel: Kocapecás
"Aszongya erre a bakterom, hogy jó lenne valahonnan hozni egy kulacs szentöltvizet, ilyenkor az használ a legtöbbet. ….. Amint a halmi dűlő elé érkeztem, akkor láttam, hogy az útról felém tart két csendőr. Aszongya az egyik csendör: - Mi van a bugykosba gyerek ? -…..
urbánus menekülés Pácz 2009.03.05 20:29:00
„Egy frissen kivágott sonkát sózzunk be jól, azután hintsünk reá egy bádogkanál törtborsot, fél marék törtsalétromot, 6 babérlevelet és 6 czikk fokhagymát összezúzva dörzsöljünk reá. A sonkára fél kanál fenyőmagot és néhány szem koliándrum magot is tehetünk, ha…..
Szálka Végre 2008.06.23 13:14:00
( Megjegyzés: igen, tudom, hogy nem normális, aki ebben a hőségben Magyar Közlönyt olvasgat. Az erre irányuló kommentek eleve igazak. )A környezetvédelmi és vízügyi miniszter18/2008. (VI. 19.) KvVMrendeletea védett és a fokozottan védett növény-és állatfajokról, a fokozottan…..
PIP szerkesztő és/vagy képviselőtársunk felszólalása:Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Blogolók!Egy kiló ponty ára 650-850 Ft. Karácsonykor az Auchanban még kevesebb.Ha az ember egy olyan horgásztónál olyan jegyet vált, hogy az elvitelre szánt halat ki kell fizetni, akkor…..
Ha el akarnak olvasni egy egészen kivételes, nagyon vicces írást, amitõl egyszerre gurgulázik kifelé az emberbõl a röhögés meg a sírás, akkor kattintsanak azonnal ide és szóljanak a barátaiknak is. Már ennyi miatt is érdemes lett volna beposztolni a Bevágást, de ezúttal…..
Itt egy rosszul hangzó friss MTI-hír, a kedvenc helyemről, rettegek, ha több kiderül, linkelünk, mint az egyszeri társadalmi halőr:Sűrű, fehér színű anyag folyik a Dunába Budapestnél  Budapest, 2008. május 28., szerda (MTI) - Sűrű, fehér színű, egyelőre ismeretlen…..
Szálka Mernyei ajándék 2008.05.26 10:50:00
A falu közepén folyik az Orci-patak. Ezt felduzzasztották s horgásztavat épített belőle.A helyi horgászegyesület négy fordulóból álló versenyt rendez a két éve balesetben elhunyt Géczi István társuk tiszteletére. Most vannak túl a második fordulón. Na jó de mi ebben a hír?…..
Igazából a Halászati törvény módosítása ügyében guglizok veszett mód, hátha vannak jelei, hogy a tavalyi kezdeményezés új erőre kap (ahogy az idén már 61 éves hardcore szaklapban is írják), és kiderül milyen javaslatokkal áll elő a MOHOSZ a jobb…..
Az elmúlt hetekben, azaz halívás idején hatalmas vízszintcsökkenésről számoltak be a Tisza-tó és környékéről a horgászok, a megdöbbent beszámolók a nádszálakon pusztuló ikrákról kimondatják velünk a tényt, sikerült pár millió ikrát, így halivadékot…..
    Az ehavi Arany Gébnyálka-díjas fotórészlet: "Sporthorgász"  mobil mészárszékkel, munka közben.   III. Prudens fárasztás hajtókar nélküli orsóval Meglepetés mindjárt a 3. helyen, ugyanis a A Magyar Horgásszövetség Központi…..
Pecalistások és Szálka-szerzők, mikor Seregélyesen találkoznak, rögtön versenyezni kezdenek, szigorú versenyen,   komoly szereléssel.   Szakmaiságuk félelmetesen hard core, kíméletlenek a cájghoz, valamint az ellenfelekhez. Akadt, aki kevés halat fogott, viszont…..
Kocapecás 2008.04.07 10:48:31
Szálka Horrorhal Utah-ból 2008.04.05 12:35:30
Újabb rémhal tornáztatja a vízivilágfanatikusok fantáziáját. A szörnyetegnek látszó tárgy ezúttal az USA-ból támadja a bulvárvilág-sajtót.A legenda születéséhez az első tolófájásokat egy Utah-beli piciny tóban történt elképesztő halpusztulás provokálta ki, mikor is…..
Szálka Cuba III. 2008.04.01 17:22:00
Pillanatképek a világ egyik legszebb országából. A vedlett fal árnyékában komoly szellemi erők gyűltek össze, hogy megbeszéljék a családi vacsorát, egy ananász és három-négy paradicsom fogja a menü gerincét alkotni, ez már biztos. Castro alattvalói nem csinálnak kultuszt az…..