Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orbankatalin

3 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eötvös Péter zeneszerző friss interjújában újra előkerül a tavaly októberi eset, amikor a korábban már többször előadott Aranysárkány (Der goldene Drache) című operájának londoni előadása elmaradt, mert a produkciónak otthont adó Hackney Empire színház a hozzájuk…..
He is the leader. She is the cleaner.  A Google Fordító szerint a férfiak okosak, főnökök, esznek, autót vezetnek, a nők buták, főznek és takarítanak. Vagy mondhatjuk kicsit másképp: a Google fordító szerint az, aki okos, főnök, stb., férfi, aki pedig buta, főz és takarít, az alighanem…..
orbankatalin 2017.12.01 21:43:47
@teena: Köszönöm!
orbankatalin 2017.12.03 15:06:00
@steve_: Köszönöm a hozzászólást. Szerintem inkább egyetértünk, mint nem. A minimumnak ezzel az egész problémával való foglalkozást, a tudatosságot tartom. A cenzúrát én sem tartanám akár helyes, akár célravezető megoldásnak (nem is említettem ilyet). A hangolás bonyolultabb kérdés -- lehet, hogy nagyobb kárt okozunk valamilyen hangolási kísérletel, mint amennyit javítunk. Ugyanakkor kérdés, hogy van-e olyan, hogy "bias" az adatokban, és ha igen, kell-e ezzel valamit kezdeni a döntéshozásban? Azt gondolom, hogy a nem-hangolás is valamilyen világnézetet tükröz, illetve, hogy a semmi és pl. egy merev kvótarendszer között rengeteg árnyalat van a meritokratikus kereteken belül. Mondjuk, ha MI-ra bízzuk a pályaválasztási tanácsadást, és "ő" kihoz egy adott gyereknek egy optimális iskolaválasztást és majdani foglalkozást, nagyon nagy a tétje szerintem az átláthatóságnak, és hogy legyen konszenzus abban, hogy itt mi az, ami figyelembe vehető és ami nem. De ha semmit nem tudunk erről és nincs társadalmi vita és konszenzus, akkor sem lesz ez a mechanizmus "ideológiamentes".
orbankatalin 2018.01.16 11:33:20
@steve_: Köszönöm a Marcus-cikket, tényleg jó összefoglaló. A cenzúrát azért nem említettem, mert ilyen szándék nem volt a poszt mögött -- olyan torzítások tudatosításáról és esetleges korrekciójáról volt itt szó, amelyek nem feltétlenül a rendszert működtetők szándékai szerint, hanem (rejtett) hibaként keletkeznek és amikor fény derül rájuk, a rendszer gazdái is hibaként fogják fel őket. (Az ideológiai vitákat egyébként nem tartom fölöslegesnek, de nem következik belőlük a cenzúra mint megoldás.)
Nemrég zárult le az 1%-os kampányidőszak. A busásan fizetett közalkalmazott egyetemi oktató a tétnélküliség nyugalmával morfondírozhat, hogy idén állatmenhelyt, jogsegélyszervezetet vagy oktatási, netán kulturális intézményt boldogítson adófilléreivel.  Mígnem jön egy plakát vagy reklámfilm – és…..