Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Móczó József

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor először hallottam az alapjövedelemről, bevallom tetszett. Persze ez természetes, egy Fausti ajánlat mindig csábító, hiszen ez a lényege. Alapjövedelem! Megjutalmazunk és mindezért csak annyit kell tenned, hogy megszületsz és leszel. Mint a tengerimalac a terráriumban. Én majd gondoskodom a…..
ZöldFront ZöldFront és a jövő 2015.04.03 17:59:28
Nagyjából három hónappal ezelőtt egy romkocsmában merengve (Orbán Viktor imádta volna) többedmagammal arra jutottunk, hogy létre kellene hozni egy politizáló, a közéletért rettentően érdeklődő ifjúsági mozgalmat. Többségünknek ilyen-olyan kötődése volt a PM-hez, ezért nem…..
ZöldFront Zöldnek lenni ma! 2015.01.28 10:41:47
A ZöldFront egy baloldali zöld ifjúsági mozgalom, míg a PM egy baloldali zöld párt, ám a zöld jelzőhöz manapság még mindig igen sok negatív sztereotípia tapad. Ezek szerint a zöldek álmodozóak, fejlődés- ellenesek, radikálisak, bezárkózók, stb.. De ma zöldnek lenni nem…..
A tőke fikció, a munka virtuál. A Centrifuga csatlakozik az Európai Polgári Kezdeményezéshez.  Független Alapjövedelem Minden Magyarnak!  MÉG EGY NAPI ÍRHATOD ALÁ az Európai Polgári Kezdeményezést az egyetemes ALAPJÖVEDLEMÉRT…..
Móczó József 2016.07.23 14:04:01
  Az elszegényedés egyetlen ellenszere a Feltétel Nélküli Alapjövedelem, ami meg fogja változtatni világunkat. Hallgatva a híreket, kimondhatjuk, igen haladunk ebbe az irányba, bár egyelőre nem mindenki. A rendszerváltás óta a magyarországi népesség két része számára megvalósult.   Az egyik…..
Június 5-én Svájc lakosságának csaknem háromnegyede (73%) elutasította azt a magyar szemmel mérhetetlenül vonzó javaslatot, hogy állampolgári jogon mindenki kapjon évente 30 ezer frank feltétel nélküli alapjövedelmet. Számoljunk csak: ez forintban kifejezve havonta több, mint hétszázezer forint!…..
Az Alapjövedelmet már egy államilag finanszírozott blogon, az MTVA blogján is támadja egy írás, egyenesen a Fidesz-közeli Századvég köreiből. A szerző, Bunford Gerda, erősen indít: lekommunistázza az Alapjövedelmet, amit pedig a legutóbbi finn választásokon győztes jobbközép…..
A Nyugati Fény c. DK-közeli blog annyira utálja a Párbeszéd Magyarországért Alapjövedelem-javaslatát, hogy még Gyurcsány Ferenccel is vitába száll miatta. Gyurcsány 2004-ben publikálta „Merjünk baloldaliak lenni” című, nagy visszhangot kiváltott cikkét. 12 éve publikálta, de mintha ma írta volna az…..
Móczó József 2016.06.07 15:31:59
@Csabi90: Na először is!! Svájc csak egyszer mondott nemet!! Erre ne hivatkozz, mert úgy is be fogják ott vezetni!! Csak több idő kell. A másik dolog, akkor nem fogsz dolgozni és?? Nincs semmi gond, otthon leszel és élsz 2016-ot bázisévnek véve 150 000 Ft-ból!! Ez nem lehet gond!! Az Alapjövedelem mindenkinek jár!! Éljen a LIBERALIZMUS, hiszen így már ki tud teljesedni az Alapjövedelemmel!!
Újabb „világmegváltó” recept kering a médiában: osztogassunk mindenkinek munkamentes alapfizetést, bárminemű feltétel és elvárás nélkül. A magyar verzió szerint minden gyereknek 25 ezer, minden felnőttnek 50 ezer, minden terhes anyának 75 ezer forintot kellene adni puszira, alanyi jogon. A pártok…..
Móczó József 2016.05.25 14:26:52
@Bobby Newmark: Én nem háborúra gondoltam!! Csak építenénk oda az adott ország vezetőivel együtt, ez nekik is érdekük lesz!!