Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vincent

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Állatok két keréken 2006.11.20 17:03:00
A motorost nehéz szeretni. Nem ad rá okot. A motoros ugyanis éjjel kettőkor recsegve vonul végig az utcákon, mert az ő ostoba állatagyát ez kellemesen ingerli. Azt pedig leszarja, hogy eközben ezer kisgyereket ver fel álmából, akik aztán bepisilnek, akkor lehet újra megágyazni,…..
vincent 2006.11.21 00:46:00
Na most RÉSZBEN én kérek elnézést, jó volt kiadni, de így lehiggadva eszembe jutott valami objektív mondatocska, minthogy:
"A szépen, szabályosan, csendben közlekedő motorosnak pedig jó utat kívánunk."
Bár érdekes pszichológiai fejtegetés következhetne arról is ez vajon mér nem ragadt meg... :)
Viszont.
Hadd tudatosítsam az én szubjektív álláspontomat is:
faszkalapok mindenhol vannak. Ez egy ilyen dolog, valami matematikai egyenlettel tuti kiszámítható az élet melyik területe mennyit vonz.
Viszont, érdekességképp, megemlíteném hogy ugyanezek az arányok érvényesek Olaszországban, Angliában, Németországban............ is, aztá mégis azokkal példálózunk.
Na akkor hol a hiba?
E területen úgy érzem a közlekedési kultúra ALAPVETŐ HIÁNYÁBAN.
Az általatok leírt jelenségek ugyanis szinte mind ebbe a kategóriába tartoznak.
A primitív ember krosszozik a természetvédelmi területen, családos látogatóként, tüzet gyújt a konzervhez, amit otthagy, eldobja a csikket/zacsit/óveszert, autóval kiáll a kereszteződésbe, vigégkarcolja a szomszéd új autóját, passzióból sárga kabátos embereknek árt (mer 6 évesen egy ilyen elvette a zsiráfos lufiját), ...
mindenki illesszen be párat, még ma éjjel enciklopédiát írhatnánk...
Szóval az az érdekes hogy alig pár embernek jut eszébe a valódi megoldás, mikor arról beszél hogy csinájjunkmávalamit:
Toleránsnak, őszintének (mmint egymással, és azonnal!), empatikusnak lenni. És aki többszörösen visszaesik, kőkeményen büntetni.
Ennyi.
Nem, ez nem mese.
Tőlünk nyugatra is így kezdődött.
Persze ahhoz volt társadalmi és politikai nyugalom is, belátom, ez alapfeltétel.
Itt ez nem lesz. Lehet, soha.
Pedig sajna máshogy nem fog menni...
Szélsőséges hozzáállással az elmúlt 10000 év tapasztalata alapján nem nagyon sikerült még közép-távon sem rendezni dolgokat...
vincent 2006.11.21 02:59:58
vincent 2006.11.21 00:16:49
1. Ki a fasznak képzeled magad árpi?!?
Pedig pár éve még gyűjtöttem is a cikkeidet, jófejségeket írtál, jól időzítve, jól összerakva, őszintén de nem nagypofával.
Mosmg baszki azt kell észrevennem hogy az a személy akit anno tiszteltem benned, ugyanarra a sorsra jutott mint minden "sikeres" arc, akinél azért még sincs annyi IQ mint amennyi látszott: a rendszer által tömeggyártott prófétává lett... Hiszen olyan fasza érzés szembeszállni dolgokkal... folyton...már nem is érdekes miért, lényeg: trendinek kell lenni..ugye...
Bazdmeg egy ilyen cikket írni '56-ról, ahol EZREK haltak meg, TÍZEZREK menkültek el; te sem voltál ott, köztudott hogy 30 évig egyre csak tüntették el és hamisították meg a bizponyítékokat, ennek ellenére azóta is egyértelmű hogy az egész magyar történelem egyik legsötétebb, legigazságtalanabb időszaka volt... hát szóval... legalább annyi szociális érzéked lehetett volna hogy az áldozatok még zömmel életben lévő családtagjaira tekintettel nem tiprod sárba a saját múltadat...
Na bocs a hosszú offért, nem bírtam ki, szóval a lényeg:
hogy mersz ISMÉT ilyen böszme és általánosító, uszító, szubjektív cikket írni erről az elképesztően komplex témáról?!?!?
A TE FELELŐSSÉGED IS hogy az ilyen buta, sötét "emberek" is, mint betyár jogosnak érzi azt amit tesz!!!
Lassan, így, félúton a műanyag, USA zászlóval díszített Olümposz felé, el kéne gondolkodnod ezen is komám...
A kívülállóknak meg jó szórakozást kívánok a mérhetetlenül ostoba, szokásos magyar "megoldáskereső" javaslatokhoz...
Apropó, hadd meséljem el az egyik kedvenc viccemet, biztos sokan ismerik, de annyira idekívánkozik:
Lucifer revíziót tart a pokolban, az első kondérba főnek az oroszok. Kint a tábla:"Kimászni tilos!", fegyveres kisördög, a főnök elégedetten továbbsétál. A másodikban a németek, a tábla kint de őr sehol. Lucifer feldühödve ragaja torkon az egyik kísérő ördögöt:"Mi ez a lazaság, hol az őr?!?" A válasz: ne aggódj Uram, tüchtig nép ez a német, kint a tábla és ezek betartják a szabályokat, még soha nem volt gond velük, most sem lesz.." Lucifer hümmögve továbbmegy hát. A harmadik kondérban a magyarok vannak, és se tábla, se őr. Lucifer borzasztó haragra gerjed, azonnal széttép pár ördögöt, egyet nyakonragad és üvöltve kérdi:"Hát ezt meg hogy gondoltátok?!?"
"Uram, ezek a magyarok, ezekkel aztán végképp semmi para; ha az egyik megpróbál kijutni, a többi azonnal visszahúzza..."
...